ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Práve teraz: Starosta Šoporne Macho znovu pred súdom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa / Galanta / Práve teraz na Okresnom súde v Galante začalo ďalšie pojednávanie v trestnej veci, v ktorej je obžalovaným starosta a štatutár obce Šoporňa  Mgr. Adrián Macho.

Starosta Macho opätovne so zalomenými rukami sedí oproti prokurátorke Okresnej prokuratúry v Galante a čelí obžalobe  v trestnej veci  Marenia úlohy verejným činiteľom.

Opatrenia spôsobené koronou jedno z pojednávaní odročili a tak od posledného pojednávania uplynulo niekoľko mesiacov. Sudca OS začal pojednávanie čítaním jednotlivých spisových materiálov.

V materiáloch čítaných sudcom OS zo spisu sa hovorí o prehliadke nebytových priestorov OÚ, predvedení obvineného… – a človek má pocit, že sa ani nenachádza na pojednávaní s voleným zaástupcom, ktorý skladal sľub, v ktorom sa verejne zaviazal dodržiavať zákony Slovenskej republiky.

A vy si kladiete logickú otázku, čo tají starosta a štatutár obce v materiáloch, ktoré odmietla obec zverejniť žiadateľovi a následne prokuratúre?

Snáď na tieto otázky dajú odpoveď práve súdne pojednávania, ktoré na základe odvolania sa trestným rozkazom odsúdeného Macha, na Okresnom súde v Galante od minulého roka prebiehajú.

Práve prokurátorka OP prečítala stanovisko Generálnej prokuratúry konštatujúce povinnosť poskytnutia súčinnosti  orgánov štátnej a verejnej moci a teda aj Obce Šoporňa. Áno, aj obce Šoporňa pán starosta Macho.

Konkrétne sa jedná o toto stanovisko:

 

Predmetnej veci sa venujeme od začiatku kauzy a to v článkoch:

 

Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?

Články o súde a Trestnom rozkaze pre starostu Macha sú štatisticky najčítanejšími za hodnotené obdobie.

Pre prečin marenia úlohy verejným činiteľom, obžalovaný starosta obce Šoporňa Adrián Macho sa zajtra znovu postaví pred sudcu OS.

Zajtra má Okresný súd v Galante rozhodnúť, či je starosta Šoporne Adrián Macho vinný, alebo nie.

Okresný súd v Galante v trestnej veci pojednával v neprítomnosti obžalovaného starostu Macha.

Protizákonný postup starostu Macha

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tony a zaco?Že nechcel spolupracovať s prokuratúrou,za to sa do basy nechodí.Jedine,že nedal mediálny priestor SOL.Nerad bych to nazval iným menom.A ešte Šintava a hlavne Sered.

  2. Hej Anonym ty debil!!!!!SI celý preskočený.SOL má svoj mediálny priestor a od chudáka Mača nepotrebuje nič.Pán Majko dával mediálny priestor Mačovi aj ďalším a aj dáva.Už toľko nefetuj!!!!!

  3. pre ÚDH 29. júna 2020, 14:42

    hej, medialny priestor za 200€ mesačne…
    A začo? za registrovanú značku? „UDH“ má mediálny priestor na vlastnom FB a zadarmo.
    Niekomu ide o tých 200 . . .
    Už toľko nefetuj!!!!!
    🙂

  4. Veď Macho chcel priestor na SOL! Teraz hra ukrivdeného ? Nech dostane spravodlivý trest za veci čo postvaral aj s podareným právnikom,ktorého platíme z obecných peňazí! Hanba Machovi.

  5. Bola taká „spravodlivosť“ voči každému. Pani opilá zabudla, ako sa jej žilo, ale kamošky z OP pomohli k beztrestnosti kohosi, ktorý si dal „sľub“ a aj tak konal, . .
    Darmo darmo milá pani, vaša minulosť a zlosť si vás dobehne 🙂

  6. Keby keby pisatel nefetoval tak by písal k veci. Minulosť si práve dobehla starostu Macha a verím že aj jeho pucipajtášov.

  7. verdikt súdu je . . . (?)

    Ako vždy. Zasa ticho.
    Hlavné, že niekto stále musí niečo zamiešať, aby navodil dojem dôležitosti.
    Ak SOL je také spravodlivé transparantné čestné a okamžite informovateľné, tak načo čaká? Kým tu nebude XY článkov, len aby mal čitateľnosť a lóve za kliky?
    Pochybujem, že sa doteraz na niektorom súde pojednáva.
    Tak poďme – krok za krokom, kým je niektorá triezva a schopná ešte čítať.

  8. Nechajte chlapca robit jeho robotu. Machovi aspon zalezi na Soporni. A nieco pre tych skurvenych anonymov ked pises svoj nazor tak sa podpis.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img