ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Stratené deti so šťastným koncom, zabudnuté doklady či pofidérne pokuty. Taký pestrý bol záver leta pre policajtov v Chorvátsku.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Slovenských policajtov kontaktovali chorvátski kolegovia zo stálej služby PP Makarska. Oznámili im, že im volali vystrašení slovenskí turisti, ktorým nebolo rozumieť, pretože neovládali chorvátsky ani anglický jazyk. Slovenským policajtom nadiktovali ich číslo a poprosili ich, aby vec preverili a poskytli spätnú väzbu. Po kontaktovaní slovenských turistov zistili, že chceli nahlásiť, že sa im na pláži stratili dve maloleté deti a nevedia ich nájsť. Na túto informáciu policajti okamžite reagovali a spätne kontaktovali kolegov z PP Makaraska. Po ukončení hovoru s kolegami im opätovne volali slovenskí turisti s tým, že ich deti našli a sú v poriadku. O tejto skutočnosti oboznámili aj kolegov z PP Makarska.

Zároveň ich kontaktoval Slovák, ktorý nahlásil stratu dokladov. To, že ich stratil si uvedomil až po príchode domov na Slovensko. V ten istý deň ho kontaktoval chorvátsky občan, ktorý doklady našiel na odpočívadle a doklady odovzdal na policajnej stanici Krapina. Keďže muž nevedel, ako postupovať, obrátil sa s pomocou na nášich policajtov. Tí ihneď kontaktovali policajnú stanicu v meste Krapina, či sa doklady na stanici nachádzajú. Po kladnej odpovedi slovenskí policajti chorvátskych kolegov informovali a dohodli sa s nimi, že sa po doklady zastavia a osobne mužovi vrátia po návrate z Chorvátska, o čom ho obratom telefonicky informovali.

Policajtom telefonovala aj slovenská turistka so žiadosťou o pomoc. Keďže v blízkosti prenajatého apartmánu nebolo parkovacie miesto, odparkovala svoje vozidlo na verejnom bezplatnom parkovisku v blízkosti miestneho podniku. Po návrate k autu zbadala, že v prednej časti jej chýba tabuľka s EČV. Po chvíli ku nej pristúpil pán, ktorý tvrdil, že dané parkovacie miesto patrí jemu a kým mu nezaplatí za parkovanie, tabuľku s EČV jej nevráti. Policajti ihneď kontaktovali kolegov z PP Trogir a danú udalosť začali riešiť. Počas presunu na miesto žena opätovne zavolala s tým, že ako pán počul, že namiesto príde polícia, hodil tabuľku s EČV pod vozidlo a odišiel preč. Ženu po incidente upozornili, nech svoje vozidlo preparkuje a ak by sa incident opakoval, nech ich neváha znova kontaktovať.

PODOZRIVÉ POKUTY Z CHORVÁTSKA AŽ K VÁM DOMOV

Okrem toho ich kontaktovali dvaja Slováci ohľadom údajných pokút z Chorvátska.

V prvom prípade si muž našiel v poštovej schránke na jeho adrese údajnú pokutu z roku 2021. Nevedel, či nejde o podvod, keďže obálka bola zaslaná zo Švédska, číslo účtu bolo nemecké a pokutu vybavuje firma registrovaná v Anglicku. V liste však nebola uvedená suma pokuty, ani paragrafové znenie priestupku, prípadne ktorá polícia uvedený priestupok realizovala. Policajti mu odporučili, aby si daný list ešte preveril u firmy, ktorá mu list zaslala, prípadne sa obrátil na políciu a podal oznámenie o podozrení na podvod.

Druhému mužovi zase prišla výzva na zaplatenie pokuty na e-mail. Dopravného priestupku sa mal dopustiť v roku 2019 a výzva bola doručená z českej mailovej adresy. Menovaný uvedenú spoločnosť kontaktoval, ale odmietli mu dať bližšie informácie na základe čoho mu bola vypracovaná výzva na zaplatenie a prečo mu bola zaslaná e-mailom a nie doporučene do vlastných rúk. Z uvedeného dôvodu kontaktoval slovenských policajtov, či sa s niečím podobným stretli, pretože má podozrenie z podvodného konania tejto spoločnosti. Bolo mu odporučené, aby túto spoločnosť kontaktoval osobitným listom na poskytnutie informácií – kto uložil pokutu, na akú sumu bola uložená a prečo mu nebola pokuta zaslaná od polície v Chorvátsku. Zároveň mu bolo odporučené, aby sa prípadne na políciu a podal oznámenie z podozrenia na podvodné konanie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Presne tak. Za peniaze slovenských daňových poplatníkov ich ,,vyšlú,, na rekreáciu do inej krajiny, kde nemajú čo hľadať. Tu doma je ich desiatky tisíc a výkon po nich je takmer neviditeľný / takmer v tomto prípade znamená riešenie nám najbližších problémov ako krádeže, bitky, a podobne / . Teda okrem tých výberov na cestách. Aj včera som stretol dva krát dve hliadky s vozidlom, keď sa trhali v pracovnej činnosti. A nie je treba mne tu toto komentovať, že čo je na tom zlé. Nuž, za takú prácu by ich ani platiť nemali. Prečo? Nuž preto, že tu máme toľko zákonov a vyhlášok a nariadení, môžme hovoriť desiatky tisíc právnych noriem / obecne zákon / a oni sa zameriavajú iba na rýchlosť. Skúste si zistiť napríklad koľko hlukomerov majú títo ,,kontrolóri,, zákona. Ani jeden! Ako aj tie kamery – osobné. No, ale poďme späť do toho Chorvátska. Skúste napísať, koľko stojí takýto zbytočný človek / slovenský policajt v službe vrátane dopravného prostriedku a jeho potrieb / za 14 dní v tom Chorvátsku.

  2. Anonym.., presne! Jediná činnosť našich policajtov je vyberanie „výpalného“ na cestách. A rozhodne to nie je v záujme bezpečnosti.
    Nepredpokladám, že by niekto kto prekročí rýchlosť na diaľnici o 10 km/h alebo prekročí 5 minút na tachografe je rovnako, či viac nebezpečný ako dement, čo na tej dialnici lieta z pruhu do pruhu bez smeroviek a späťákov, či ten, čo nadrbaný s 3 ‰ klučkuje po dedine. Všetci majú plnú hubu toho, ako „ochrániť“ cyklozmrdov, či kolobežkárov.. A v tomto duchu sa robí hon na bosorky a obmedzuje sa doprava. Lenže kto tých kktov ochráni pred sebou samých a kto ochráni chodcov pred nimi? Jediné na čo naše „orgány“ zmôžu je merať rýchlosť.. Samozrejme.. Obtlstlá riť sa dobre vozí, miesto toho, aby si ju niekto postavil s drégerom v ruke, či niekam v obci a dohliadal ako zasrani na kolobežkách zrážajú ľudí, či cyklozmrdi nerešpektujú ani jeden zákonov o cestnej premávke.
    A my ešte platíme dovolenku pri mori.. Lebo slovenský občan necestujeme nikam okrem Chorvátska. Či občan, ktorý cestuje do ITA alebo F si podobný „nadštandard“ nezaslúži?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img