ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Sereď niekedy bola mestom s výborným napojením na hromadnú dopravu – ANKETA

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Spomínate si na dobu, kedy ste sa pred cestou napr. do Bratislavy nemuseli pozerať do cestovného poriadku, lebo stačilo ísť na autobusovú stanicu a do 15  minút vám nejaký spoj určite išiel? Nevedeli ste a ani vás vlastne nezaujímalo, či ide z Košíc, Michaloviec, Bardejovských kúpeľov, Banskej Bystrice, Žarnovice, alebo len z Nitry, pretože všetky autobusy z východu išli cez Sereď  a aj tu stáli.

Obchvatom mesta bola hromadná doprava idúca cez Sereď zredukovaná a neskôr sa dokonca ani RegioJet-u Radima Jančuru neoplatilo do Serede zachádzať.

Vlaky v súvislosti s napojením na Sereď  na tom nie sú o nič lepšie.

Pred niečo viac ako desaťročím bol zo Serede vypravený „posledný vlak do Leopoldova“.

Viac informácií nájdete aj tu: http://archiv.seredonline.sk/clanky/vlakove-spojenie-medzi-leopoldovom-a-seredou-pre-cestujucich-dnes-konci-1/index.html

Žiaľ skutočne a vidieť to aj na úrovni železničnej stanice. Prakticky nulové investície a donedávna, konkrétne do našich reportáží dokumentujúcich zúfalý stav železničnej stanice v Seredi s poukázaním na množstvo ľudských výkalov na jej stenách, bola práve táto stanica skôr ostudou, ako miestom, na ktorom môže platiaci cestujúci čakať na vlak aspoň ako tak kultúrne.

Viac sa dočítate tu:

Ľudskými výkalmi znečistené steny na železničnej stanici v Seredi sa stali štandardom

Hromadná doprava je pre rozvoj regiónov a samozrejme, že aj životné prostredie mimoriadne dôležitá. My žiaľ o jej rozvoji viac hovoríme, ako konáme.

A aktuálny stav?

Dnes je Sereď výrazne obchádzaná autobusmi, vlakmi a z časti už musí byť aj autami. Aj tými, kto by inak Sereď navštívil, možno sa zastavil aj v niektorom z obchodov, dal si kávu v kaviarni, či obed, alebo večeru v niektorej z reštaurácií.

Práve hromadná doprava je dôležitá v turizme a pozdvihnutí mesta a tým aj podnikateľov pôsobiacich v ňom.

Turizmus je dôležitou súčasťou prosperity miest a obcí všade na svete. Turisti totiž do regiónu prinášajú peniaze. Mestá vo svete ťažia z histórie, pamiatok, ale aj známych osobností, ktoré v nich majú korene, pôsobili, alebo dokonca sa preukázateľne „len“ niekedy v meste či dedinskej krčme zastavili a najedli.

Mimoriadne účinný marketing dokážu niektoré samosprávy nastaviť dokonca aj pri využívaní fiktívnych osôb, románových hrdinov, alebo dokonca jel na základe deja románu odohrávajúceho sa v ich meste, či na mesto sa akokoľvek viažúceho.  Stačí spomenúť Londýn s adresou  Baker Street, kde na adrese 221B žil svetoznámy Sherlock Holmes, miesto pobytu a pohybu Nostrodama, lokality kam autor vložil dej románu  Da Vinciho kód, alebo Vraždy v Orient exprese ťažiacom na románe Agathy Christie ešte aj dnes.

K Seredi sa síce veľa slávnych mien neviaže, no mesto si vyslúžilo záujem Slovenska  kriminálnymi živlami políciou odchytenými v akciách VENAL a ako mesto, kde drogy záujemca zoženie takmer všade.

S najväčšou pravdepodobnosťou niekomu takýto stav vyhovoval. No mladým rodinám dnes vyhovuje len ťažko.

Je čas s týmto niečo zmysluplné urobiť. Napíšte v diskusii, či vám upadanie Serede desaťročia nevyužívajúcej výbornú polohu pri rýchlostnej ceste prepájajúcej západ Slovenska s východom a pri rieke Váh, vyhovuje, alebo máte záujem  zapojiť sa do aktivít, ktoré tento stav zmenia. Aby sa tu naším deťom žilo lepšie.

Hlasujte v ankete a vyjadrite svoj názor na dopravnú infraštruktúru v meste, ako aj napojenie mesta na hromadnú dopravu. Názory, postrehy a návrhy napíšte do diskusie.

Ďakujeme.

[democracy id=“28″]

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sereď začala upadať dávnejšie. Varovaním malo byť, keď začali odchádzať spoločnosti /tatrabanka, o2, telekom, orange…/ Veľa sa zameriavali a očakávali sa veľké zvraty keď sa pritiahli firmy /amazon, Billa, LIDL…/ ale žiaľ mesto zaspalo. Sereď slúži už len na prespatie ale ostatné sa deje mimo neho

  2. Za onej éry sme s priateľom nastúpili na rýchlik tuším z Varšavy do Budapešti. Išli sme na dovolenku na Balatón. Problém bol v tom, že v Seredi iba prepriahali rušne, nebolo to nástupné miesto. Ale nič to. Boli sme vo vlaku a išli. Ak ma pamäť neklame, dostali sme nejakú pokutu za neoprávnený nástup. Ale Sereď je týmto známa aj cez pokuty – vpred za poznaním sveta.

  3. Sered je v podstate velka dedina…Staci porovnat s Galantou, kde je akvapark, hotely, cyklochodniky, nemocnica atd…pritom obyvatelov tu je 16 tisic plus stovky (tisice? Kolko vlastne?) cudzincov gastarbeiterov…kupna sila by teda bola…neviem kde je chyba, desatrocia neschopne vedenia mesta?

  4. Vlaková či autobusová doprava fungovala pre pracujúcich. Dnes sa pracujúci vozia na autách celá Bratislava je zapchatá autama. A čo uhlíková stopa. V Bratislave by som nechcel žiť ani za darmo plné mesto exhalatov.

  5. Hádzať všetku vínu na primátorov je primitívne. Je tu veľa faktorov, spýtajte sa odborníkov. Ako hovorí aforista: škoda, že jediní ľudia, ktorí by dokázali riadiť národné hospodárstvo, sedia v krčme na pive.

  6. Ja len toľko: zlatý cocík !!! A viem o čom hovorím !!! Za vyše 35 rokov,odkedy tu bývam ,Sereď len upadá, upadá,upadá, a upadá !!! „NIEKTO “ by sa mal konečne začať venovať OBČANOVI a nie len……!!!!!…Aleluja…

  7. Stanica vyzera zle. Viedla tadeto konska zeleznica a stanica vyzera poslednych 20 rokov na grc. Je to zle aj s AS, cakate na bus do ba, pride plny, ledva nastiupite ak nie tak cakate hodinu, horsie to je z ba do serede. Spoj kazu hodinu taktiez ale problem nastane ked si pockate tu hodinu ale predbehnu vas miestenkari ktory cakaju minutu a cestuju dalej nez do serede… priamy spoj do serede neexistuje , zial

  8. Prvý vlak z Leopoldova cez Sereď do Galanty o 3:23 ráno a posledný o 22:39 večer…
    Až vláda bicyklistu Dzurindu tuším v roku 2004 na tejto trase zastavila osobnú dopravu a tá tu fungovala už od roku 1885.

  9. Všetko od nás odchádza, napr. Telekom, Orange, SLSP- už nevypláca úspory v hotovosti… Ak chcete niečo vybaviť, musíte cestovať do Galanty. Prečo je to tak? Tu sa spomínala turistika. Tú robia naši občania, čo musia cestovať či už k lekárom, alebo napr. aj na úrady. Keď vidíme, ako napreduje Šaľa, Galanta…, my sme ako chudbní príbuzní, na konci chvosta.

  10. Žiaľ je to pravda, Sereď je už dedina ,ako pohostinstvo 5 cenovej skupiny. Šport zásluhou funkcionárov a poslancov ,myslím A mužstvo, ide dolu vodou. Pozrite si štadión,to nie je ani v bananovej republike, ale drogy kúpite kedykoľvek a všade, smutné. Všetko to začalo strnganim kľúčov a teraz tu máme tu ich demokraciu. Pocnuct prezidentským palácom až po posledného poslanca,toto ste spoluobčania chceli ?

  11. to že poodchadzali je spôsobené tým, že na nich doľahla kríza. Išli ste sa posrať z pomáhania ukrajincom a to niečo stojí. Štát si požičal 7 miliard a ešte rozdával na vojnove taženie nečlenského štátu. Takže máme tu krízu a taký ako orange radšej odstrihol seredanov od sluzieb aby on sám prežil. toto odchadzanie je len dopad na riadeniach vladnych chumajov za posledne 3 roky.

  12. najprv vyhnali ľudí z vlakov a autobusov tým že posunuli spoje aby nenadväzovali a teraz pripravujú vyhnanie ľudí z aut . ešte bude veselo

  13. Za sociku bol reálne fungujúci systémový program na zmenšovanie rozdielov regiónov, miest a obcí. Netvrdím, že to bolo dokonalé, ale voči súčasnému systému to bolo pre viac ako polovicu Slovenská zlaté časy. Ľudia sa sťahujú za prácou a žijú od výplaty do výplaty s dlhmi sklúčení ako za feudalizmu…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img