ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Spor rybárov o rybársky revír pokračuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už niekoľko rokov sa ťahá spor o rybársky revír Dolnostredské medzi rybármi zo Serede a Dolnou Stredou.

Žaloby, súdne pojednávania, výroky súdov, nové rozhodnutia ďalšie žaloby. A tak dokola.

Dokedy?

Najskôr zopár informácií z oficiálnej webovej stránky SRZ Sereď za mesiac august:

OR Dolnostredské je opäť revírom SRZ MsO Sereď

7. augusta 2023

Správny súd v Bratislave p r i z n á v a správnej žalobe vo veci preskúmania zákonnosti rozhodnutia ministra životného prostredia č. 2913/2018-9.2 (112018-rozkl.) zo dňa 15.03.2018 v spojení s rozhodnutím Ministerstva životného prostredia SR, odboru štátnej vodnej správy a rybárstva č. 8490/2017-4.1 zo dňa 23.11.2017 odkladný účinok, a to do právoplatnosti rozhodnutia správneho súdu vo veci samej.

UZNESENIE-ODKLADNY-UCINOK-august-2023

OR Dolnostredské opätovne rybárskym revírom

7. augusta 2023

Vážení členovia SRZ MsO Sereď. Ako sme Vám sľúbili – stále sme bojovali a bojujeme o OR Dolnostredské, aby aj naďalej bolo našim rybárskym revírom. Aktuálne sa nám podarilo súdnou cestou dosiahnuť, že čoskoro bude opätovne zaradené k rybárskym revírom (kam aj patrí).

Novovytvorený Správny súd v Bratislave vyhovel nášmu návrhu na priznanie odkladného účinku nami podanej správnej žaloby. Tým súd pozastavil účinky rozhodnutiam MŽP SR, ktorými ministerstvo vyradilo OR z rybárskych revírov, odňalo SRZ a pridelilo obci Dolná Streda za účelom osobitného podnikania. Príslušné rozhodnutie súdu sa stane právoplatné doručením. Už si ho prevzalo MŽP SR, obec Dolná Streda aj takmer všetci ostatní účastníci predmetného súdneho konania. Čaká sa len na doručenie MVDr. Radovanovi Bozalkovi zo Serede. Tento pán veterinár má vykonávať odborné služby a dohľad pri podnikaní v rybolove pre obec Dolná Streda a preto je účastníkom vedeného súdneho konania. Akonáhle si pán MVDr. Bozalka preberie poštu zo súdu, stane sa predmetné súdne uznesenie právoplatné a teda OR Dolnostredské opätovne našim a Vašim rybárskym revírom. V každom prípade sa tak stane najneskôr o 18 dní. Takže, ak máte chuť, už v auguste 2023 (presný termín oznámime len čo nám bude známy) si môžete zachytať na OR Dolnostredské ako rybárskom revíre. OR Dolnostredské pritom ostane rybárskym revírom minimálne do právoplatného skončenia súdneho konania o preskúmanie zákonností príslušných rozhodnutí MŽP SR. My sa budeme usilovať, aby aj toto súdne rozhodnutie bolo v prospech zachovania OR Dolnostredské ako rybárskeho revíru aj naďalej.

Výbor SRZ MsO Sereď

OR Dolnostredské – výkon rybárskeho práva opäť povolený už od zajtra (26.8.2023) !!!

25. augusta 2023

Vážení členovia SRZ MsO Sereď,

na stránke obce Dolná Streda bola p. Oravcom umiestnená fotografia obsahujúca zavádzajúce a nesprávne informácie. Obec nie je príslušná ani oprávnená vyhodnocovať zákonnosť alebo nezákonnosť súdnych rozhodnutí. Len súdy môžu vyhodnocovať (ne)zákonnosť konania obce Dolná Streda. Obec takú kompetenciu nemá a nemala.

Takže Uznesenie Správneho súdu v Bratislave, vďaka ktorému je OR Dolnostredské opäť rybárskym revírom je zákonné, platné, resp. dnešným dňom právoplatné a vykonateľné.

Preto prajeme peknú rybačku všetkým naším rybárom. Ulovené ryby patria tomu členovi SRZ MsO Sereď, ktorí si ich ulovia v zmysle pravidiel SRZ.

Výbor MsO SRZ Sereď

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kriste to sú nezmysly, stále len vymýšlať delenie a iné blbosti, len aby sa viac znudených chlapíkov, čo nemajú čo iné na práci, mali ako zabávať. Sorry, ale za pár rokov aj celá Dolná Streda zanikne a stane sa mestskou časťou Serede (lebo načo akože je to samostatná obec?), takže načo riešiť ešte aj delenie rybárskych revírov.

  2. Treba sa tam ísť pozrieť koľko stavebnej drte navozili serdehelani do chráneného vtáčieho územia. Ale inak budú vypisovať koľko bordelu je tam.

  3. Okolo ja jedno priemyselné smetisko.
    Ešte i teraz sa tam s povolením OU zatiaľ Tatra akože s ornicou.Pretoze je to Náš človek je to v poriadku.
    Rybník pre obec je možnosť pre našich ľudí,je to novodobé velikasstvo a tam vznikajú geniálne korupčné možnosti.
    Les patrí lesníkom
    Rybník patrí rýb…
    Obec patrí občanov.A obecné zastupiteľstvo nech pracuje v prospech občanov.

  4. A teraz aby zabránili vstupu rybárov, tam navozili staré betóny, len kvôli tomu aby stazili rybárom vykonávať rybárske právo. A tým pádom keď betón je odpad vytvárajú sami sebe nelegálnu skládku odpadu.

  5. Celé roky to obhospodarovali naši otcovia patrilo to všetkým a teraz si skupinka občanov z Dolnej Stredy chce z toho urobiť vlastné podnikanie.

  6. Podľa posledného sčítania bolo v tom revíre 27 rýb, z toho 5 údajne priplávalo až z Hlohovca. Už chystajú žaloby pre neoprávnené vmiešovanie sa do revíru a pohlcovanie cudzej návnady..

  7. Pýtam sa odkial berie Dolná Streda peniaze na tieto právne ťahanice a koľko to bude ešte stáť peňazí daňových poplatníkov. Lebo nejaká skupinka si zmyslí že chce niečo a celá obec to musí platiť. Keby to mali platit zo svojho vrecka tak už je to dávno “urovnané” alebo by do toho ani neišli.
    Si myslia že spravia guláš a všetko je v poriadku… A právne rady a blbosti stáli obec desiatky tisíc.

  8. A ešte na zaujíma, kto to.u dilinovi ktorý sa nazýva starosta povolil chráneným území stromy rubat, len aby ich posedenia nemali tien! A kadibutka s predajom do pôdy a tým pádom do vody asi 8m od ja éra je v poriadku! Iný debil! Tam nech sa ide učiť od srz Sereď ako má vyzerať wc pri vode na ramene v Hornom Čepeni!
    On hrdina! A nech okamžite odstráni tabule zákaz vjazdu a na vlastné náklady nech vráti tabule rybárskeho revíru!
    A pokiaľ súdne trovy išli z obecného, tak sa mu môžu ľudia poďakovať! Vás to bolo jasne vopred prehrané!

  9. Rameno Váhu teda bývalé v Dolnej Strede bohužiaľ pridelil najvyšší správny súd minulý rok Dolnej Strede, to sme už prehrali. Teraz ide už len o vysporiadanie sa za ryby. A zákaz vjazdu je do oficiálneho chráneného vtáčieho územia. To je naopak dobre. Rybár si lahko vercajch odnesie lenže dnes sme niektorí už tak zpohodlneli a najradšej zaparkovali s omočeným výfukom vo vode.

  10. Počul som že niekto mal záujem možná aj má záujem vlastniť tie rybníky v Dolnej Strede. No a za poplatok bude môcť chytať rybičky kto chce. Vlastník či vlastníci si budú deliť zisk.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img