ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Pozor, po meste sa pohybujú podvodníci! Obyvateľom Serede vypilovali bez povolenia strom a za robotu pýtali peniaze

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestská polícia Sereď / MsP v pondelok prijala oznámenie od občianky mesta, že pred ich domom na Športovej ulici mali 2 veľké smreky a jej neznáme osoby jeden zo stromov spílili, pričom po spílení požadovali od manžela za robotu 1300,-€.

Nakoľko osoby peniaze nedostali z miesta odišli na osobnom vozidle. Spílenie stromu si oznamovateľka následne preverila na MsÚ, kde samozrejme o ničom nevedeli. Hliadka MsP vec zdokumentovala, prezrela kamerové záznamy, kde podozrivé vozidlo Škoda Fábia s EČV bolo zaznamenané. Po vyčíslení škody bolo zistené, že spoločenská hodnota stromu predstavuje čiastku cca 1.617 €. Na základe toho, bol celý prípad odstúpený na príslušný odbor PPZ SR.

Na základe tohto prípadu, chceme vyzvať obyvateľov, aby si dávali pozor na podobných podvodníkov, ktorí často manipulatívne pôsobia hlavne na starších občanov, dôkladne si preverovali ich dôveryhodnosť, nepúšťali neznáme osoby do svojich bydlísk a na pozemky.

Podvodníci často využívajú moment prekvapenia, časovú tieseň a srdečnosť ľudí v staršom veku.

Podobné prípady sa vyskytujú, keď podvodníci sa snažia napr. vymeniť strešné rýny, napriek tomu, že ste si ich neobjednali; asfaltovať chodníky pre domom; vydávať sa za opravárov, elektrikárov, vodárov, ktorí prišli z finančnými preplatkami a pod.

Ďalej chceme vyzvať obyvateľov, aby kontaktovali svojich starších rodičov, prarodičov a upozornili ich na tieto praktiky, ktoré skúšajú podvodníci hlavne na starších ľudoch. Ak sa vyskytne takýto prípad, aby okamžite kontaktovali svoju rodinu a políciu.

zdroj: Mestská polícia Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img