ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Nepokosená tráva a burina v meste

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už dlhšiu dobu sa na nepokosenú trávu a burinu na verejných priestranstvách v meste sťažujú diskutujúci. A oprávnene.
Problém s nedostatočným kosením pociťujeme samozrejme aj my v odľahlých častiach mesta, nielen v centre.

Niečo od diskutujúcich pod článkami:

 

Anonym 2 14. mája 2023, 14:11

Keď idem okolo Murgasovej škôlky tak mi je ľúto deti ktoré tam trávia veľa času v tej úžasnej nepokosenej burine a
neupravenom teréne. Ani neviem ako to mam nazvať.A je to tam každym rokom.Ci bolo stare vedenie alebo nové žiadna zmena nenastala ani nenastane.

 

Garbiar 30. mája 2023, 8:08

Tráva na Garbiarskej vo vnútrobloku je asi najvyššia čo si pamätám. Takto zlé to ešte nikdy nebolo. To sme sa zhodli viacerí, čo máme psov a poctivo za nich platíme to mestskej kasy. Človek ktorý nemá psa, si to nevšimne, ale je invázia kliešťov. Už ani len tú skautskú lúku si skauti nekosia. Haló pán nový primátor, zobuďte sa už!

Príspevok z FB:

Martin Lukáč
Mňa bymna by skôr zaujímalo kedy sa začne kosiť pes sa mi stráca v džungli pred domom 

Problém teda vieme pomenovať a o jeho pôvode a riešeniach si viac prečítate v ďalšom článku, ktorého príprava je vo finálnej fáze.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. davna legenda hovori, ze kedysi sa v Seredi aj kosilo. Kde su tie casy. ziadne vyhovorky nemozu ospravedlnit sucastny stav. Je to proste neschopnost riadenia. Pan Kurbel, nie ste zly clovek, ale na funkciu primatora nemate. Hodte uterak. Usetrite mnoho nervov obcanom a aj sebe.

  2. Čo stále máte s kosením? To už neznesiete ani trošku väčšiu trávu v ktorej sa ukrýva užitočný hmyz napr včielky, komáre, čmeliaky, motýle?

  3. S takými časmi sa už dávno rozlúčke Robotníkov prepustili a ty na úrade ručičky ľavé a neschopne Ale jedno vedia brať plat za nič

  4. Never tomu. Bude akože vyjadrenie od primátora – kamaráta. Toto médium je už na smiech. Žiadna objektivita. Pre rokom by tu bolo 10 článkov o tom ako nie je pokosené a akomzavreli most. A teraz je tichúčko. Maximálne je to vydané ako redakcia.

  5. Takto hazardovať s obyvateľmi. Koľko detí má kliešte len preto že sa hralo na nepokosenom ihrisku.
    Takáto tráva tu ešte nebola.
    Stavím sa že okolo kostola je všetko vykosené.

  6. Ty si dobre trafená/ý/!!!Kde Ty žiješ?Tu žijeme v meste a nie na lúke!Za mestom nech je tráva aj po krk a môžeš sa tam vyváľať aj spolu s kliešťami do sýtosti! Tu žijú malé deti ktoré sa chcú hrať a aj psíkovia za ktorých platíme daň a nie aby sme im každý večer museli kontrolovať či nie sú samý kliešť!!!

  7. Nie je sa čo čudovať, keď mesto zamestnáva samých opilcov, čo si najskôr hrknu, hodinu robia, hodinu sedia pod stromom a oddychujú, potom, že nestíhajú kosiť, mali by im dať všetkým fúkať, hlavne tým čo jazdia na autách.

  8. Anonym 30. mája 2023, 18:57 neodvadzaj pozornost od clanku. Nikoho nezaujima Nitra ani Trnava. Darmo ides obhajovat neobhajitelne. Ludia nie su slepy a ani hlupy, vidia ako to v meste je. Velmy som zvedavy na ten dalsi clanok, ci tam bude ako obycajne ze za vysoku travu moze byvale vedenie, alebo bude objektivny a Kurbel si prizna chybu. Ale ak bude robit clanok Majko, vsetci vieme ako to dopadne.

  9. Choďte na dolnomajersku tam sa stratí aj pubertak 😂…ako je to na plač ale už sa nad týmto nedá ani plakať…gratulujem za vizitku novozvolenemu primátorovi…dúfam že ty ktorý vás zvolili vás volit už nebudu

  10. Stále máte niečo stim kosením nech sa páci vydité von komu sa nepáči a pokoste si sami stále sa vám niečo nepáči čo sú pracovníci stroje.. vet ich je málo a chudáci nestíhajú .

  11. Niekto tu spomenul odvadzanie pozornosti. Ale tym to nie je. V Galante tiez to pokulhava s kosenim. Trnava, Nitra detto ako to uz bolo spomenute.

  12. Čo nás je po Nitre, Galante alebo Trnave? Kosenie nezabezpečuje štát, ale samospráva. Ak nie je pokosené v tých mestách neznamená to, že nemôže byť v Seredi. Tak som dúfal, že sa konečne v článku dočítame, že za tento stav je zodpovedný štatutár mesta a občanmi volený primátor… A meno nikde. Pre istotu aj článok napísala akási redakcia.

  13. Prečo sa tu spomína Galanta Trnava či Nitra? Z jednoduchého dôvodu. Preto lebo jar bola neobvykle upršaná a zároveň aj dostatočne teplá na to aby mohla tráva nerušené rásť a zároveň sa nedalo kosiť. To pochopí aj tupec ale bruchovcom na to inteligencia nestačí a tak tu neustále hejtuju . Nikto nepopiera že je tráva prerastená ale má to v Seredi rovnako aj Trnave, Galante či Nitre svoje objektívne príčiny.

  14. Posledných 12 rokov za Tomčányiho nikdy tak nepršalo? Ty objektívna príčina. Do bruchovcov nadávaj sebe, predstav si, že som volil terajšieho primátora. Preto mám právo aj kritizovať. Už pár dní neprší, tvoj argument je bezpredmetný.

  15. ano mas pravdu par dni neprší ale za tych par dni sa neda pokosit cele mesto
    Pravo kritizovať mas ale bolo by fajn keby si bol troch aj objektivny

  16. Hej no, žijeme v meste takže nejaký „chochmes“ by sa hodil, ja sa považujem za pomerne vysokého človeka a mne tá burina siaha nad kolená. Ako niekto vyššie spomenul deti a psi vonku môžu len zbierať kliešťov. Za tento týždeň som nášmu psovi vybral 6 kliešťov, predtým som býval na dedine a tam som nemal šancu na takýto „výkon“.

  17. Koľko dní po daždi treba byť objektívny? Obávam sa, že príčina nekosenia je celkom iná ako výdatný dážď pred niekoľkými dňami. Ok, uvidíme čo sa bude diať v nasledujúce dni.

  18. ze prsalo nie je vyhovorka, prsi kazdy rok. Ak je malo ludi ma to svoju pricinu. A zato je zodpovedny nejaky pracovnik. Ak vedeli ze ich je malo, mali skorej prijat novych ludi. Tuna niekto zlyhal. A zlyhava zase. Most nie je preco este podoprety? Ako tlaci statutar mesta na spravu ciest? Ako sa riesi problem? Tak ako to je na slovensku zauzivane, pohovorime si o tom, stretneme sa a to je vsetko? Skutek utek?

  19. Keby prsalo cely tyzden, tak uz staviame na titesi hradze z pieskovych vriec a hasici by nestihali odcerpavat vodu. Ziadne extra dazde neboli. Nekosi sa, mesto vyzera ako pastviny v Afrike, metrova trava vsade!!!
    Ked bol TEKOM, vsetko bolo pokosene, za brucha to zacalo pokulhavat a za Kurbela je to KATASTROFA! Vsak si objednajte normalnu firmu a nie 5 stamgastov pre cele mesto za minimalku. To sme dopadli. Mesto vo vyspelej Europe v roku 2023 riesi kto a kedy konecne pokosi travu???

  20. To mu spieval jeho priateľ Mišo a teraz by mohol pokosiť nejakú časť mesta a zaspieval by Ondro jemu..😂 Miško náš ty to dáš…🤣

  21. Vážení bloger ktorý sa hanbí podpísať a uvádza sa ako „Anonym“.
    Dôrazne protestujem proti spájaniu pokosenia kostolnej záhrady s kosením trávnatých plôch mesta. Kosenie trávnatých plôch v meste Sereď zabezpečuje mestom objednaná a financovaná firma a jej pracovníci. Kosenie farskej záhrady zabezpečujem ja a ja mám z mestom Sereď spoločné len to, že som jej obyvateľ a svojím spôsobom aj sponzor formou mojích daní a odvodov. Čo sa týka financovania kosenia farskej záhrady s tým nemá mesto Sereď nič spoločné. Nefinancuje to a ani mňa nefinancuje. Mám za to, že spájanie kosenia farskej záhrady s financovaním mestom Sereď je urážkou mojej práce, a proti tomu sa dôrazne ohradzujem.
    Čo sa týka kosenia trávnatých plôch mesta Sereď, za to ja nie som zodpovedný.
    Zároveň pripomínam, že podľa môjho názoru je farská záhrada udržiavaná – pokosená dostatočne, ak s tým nesúhlasíte, prosím kontaktujte ma.

  22. Magor,komu platíš dane?My všetci mestu!Tak nech sa mesto stará!A to že nemá pracovníkov na túto činnosť,je ich problém!Nech ich riadne zaplatia a bude pokosené!A nech sa páči,hybaj kosiť a nepíš tu somariny!IIQ húpací koník a možno aj menej!!!

  23. Presne moja reč, keď si zaplatíte tak budete mať komu… inak si to koste s pánom „Edom“ , čo kosí farské lúky..

  24. Teraz pisálek “ podržtaška“ nevypisuje!!!! Keď nol primátor Tomčanyi tak vypisoval keď mala burina 2 cm a teraz keď niekde nie je vidieť ani lavičku tak je ticho…Ptečo asi????

  25. Teraz pisálek “ podržtaška“ nevypisuje!!!! Keď nol primátor Tomčanyi tak vypisoval keď mala burina 2 cm a teraz keď niekde nie je vidieť ani lavičku tak je ticho…Ptečo asi????

  26. Prosim vas, toto je vidiet ako „krasne“ cele kosenie v meste nastavil Brucho s kamosom Tiborkom. Ako sa tesili, ze spravia mestske technicke sluzby, nakupia kosacky zamestnaju ludi.
    A koho zamestnali?
    Prepite trosky, dochodcov, cest tym par ludom co ozaj robia…
    Vo zvysku civilizovaneho sveta sa na toto objednavaju firmy, ktore vedia reagovat pruznejsie, zazmluvnim ich na dni, nemusim ich zamestnavat na roky ako zamestnancov, nehovoriac o tom, ze ked zamestnancom odide ich oblubeny veduci co od nich nic nechcel tak hned daju vypovede do dochodku….
    Tu aspon vidite preco ti chlapi „robili“, aby mali k dochodku bonus… to je cele.
    Teraz za 2 mesiace sa to neda nastavit, spravit VO, vybrat firmu a dat to robit….
    Je to naprd, ale naprd je cely tento koncept ze si to mesto ma kosit samo vo vlastnej rezii. Je to proste ekonomicky nezmysel, a kazdy kto trosku rozmysla to vie…..
    Akurat predchazajucemu vedeniu vyhovovalo mat vozovy park, a ludi na urade…. skuste sa zamysliet preco ziadne vozitko (okrem noveho misovho) nema ziadny polep ze je mestske? Alebo ze technicki pracovnici nemaju rovnake monterky s napisom sered???

  27. Anonym 12:36,ste ešte aspoň trochu normálni? Nie je vám to trápne sa zase vyhovárať na iných? Úbožiaci ste.Kolko rokov to budeme ešte počúvať“ lebo brucho,lebo tiborko? Ste bez hanby.!!!!!

  28. Za vsetko stale moze Tomcanyi, Tiborko a samozrejme Fico :D. Ach strasne ste dementny ludia. Odkedy je Kurbel primatorom? A co spravil pre obcanov? HOVNO. A co spravil pre seba? Dal si zvysit plat. Bravooooooo. Treba si platit firmu jednu na kosenie, dalsiu na odpratavanie snehu, dalsiu na polievanie…. Same firmy a najlepsie dohodit to kamosom a profitivat z toho. Tak to robia slnieckari a pracovnici mimovladok. Vyciciavat stat a mesta. Vedenie je neschopne a moze sa vyhovarat ako chce. Robit si fotecky s tupcami ako Nad a Heger to im ide, ale prijat ludi, zabezpecit normalny chod ako bol predtym to nie. VPP nefunguje, urad bude otvoreny kratsie to su tie slubene zlepsenia. Hlavne ze ma mesto teologa, to bola priorita. Cely team Ondro zlyhal. A bude horsie.

  29. seredan 31. mája 2023, 15:13

    v budúcich voľbách máš môj hlas… Máš to v hlave zmáknuté perfektne, od pokosenej trávy, cez plat až po zatvorený úrad….

  30. Anonym 13:55 zase máš službu,ty hovado nevychovane? Hlavně,že to ten dotyčný podľa teba presne opisal,dám ti návrh,choď na každú nepokosenu plochu a tej tráve to tiež presne opiš ,ona to pochopí,a možno prestane rast.To je totižto vaša logika.

  31. Anonym16:00,ty bys potreboval všetkých možných doktorov,čo existujú.Ja nekomentujem každý príspevok,a čo sa ti nehodí,dve vety a nadávky.S tebou sa nedá inak.Si obyčajne hovado nevychovane.Myslis,že si to nikto doteraz nevšimol,ty hajzel,a ja viem nadávať,nielen ty!

  32. Tych co nezaujima Galanta, Trnava, Nitra… predstavte si ze aj v GA ludia platia dane. A tym ktorym vadi trava, dvihli zadky a pokosili si okolo svojich cinziakov vo vlastnej rezii. To je co?

  33. Seredanko, takto, keď budúci rok bude tento problém tak poviem medzi prvými, že je to problém súčasného vedenia. Ale zas dokážem odlišovať, že keď je niekto v úrade pol roka a mesiac pred sezónou najväčšieho kosenia ti dá výpoveď 5 ľudí na údržbe tak asi tak ľahko ich nenájdeš v meste kde je 3% nezamestnanosť a všetky „lacné“ práce tu robia agentúrny zamestnanci zo Srbska, Macedónska a Ukrajiny….
    To je realita a fakt.
    VO na mestské služby nespravia za mesiac, ale to by si musel mať aspoň základnú šajnu ako to funguje.
    Mimochodom to že si ekonomický diletant ukazujes aj tým ako hovoríš o firmách ktoré má primátor „dohodit svojim ľuďom“. Áno tak to tu fungovalo za predchádzajúceho vedenia keď všetko v meste robili 3 firmy. Prípadne sa pozri ako sa „súťažilo“ roky rokúce dopravné značenie…
    Každý rozumný človek vie že mesto na všetky služby musí mať techniku a ľudí. Keď chcela polievať musíš mať na to polievanie auto. To čo má mesto akože teraz – IBC kontajner na valniku s 12V cerpadielkom, je taký nezmysel že až. Namiesto roboty čo má trvať hodinu trvá 3.
    Kosenie, v čase kedy sa kosi najviac by sa v meste uživili aj 20 koscov. Lenže keď si mesto a máš vlastne VPP (ako to nazývame ty) tak musíš zamestnať 20 ľudí – to je 12xdo roka superhruba mzda 1000€ plus okolité náklady (OPP, bonusy, príspevky, nadčasy) pre 20 ľudí a si na rozpočte 240-tisic eur ročne. A to stále hovoríme o minimálke!
    Nehovoriac o tom, že značnú časť z roka tito zamestnanci nemajú zatiaľ čo robiť! Lebo reálne kosenie im zaberie tak Max 2 mesiace.
    Do toho si zapocitaj náklady na techniku, jej údržbu, režijné náklady….
    Ešte stále si myslíš, že to je také terno robiť tieto služby na meste? Nie je lepšie zazmluvnit si firmu ktorá to robí povedzme v xy mestách má desiatky/stovky zamestnancov, náhradnú techniku a vie flexibilné operovať podľa potreby lebo sa na to jednoducho špecializuje a vie ľudí a techniku utilizovat lebo ma aj oveľa viac roboty?
    Miešať do takýchto veci mimovládky, Hegera či Naďa to už je hádam úchylka. Argumenty nula.

  34. Argumenty máš síce dobré, ale práve si predviedol ukážku ako sa to nedá. A práve to občanov koniec koncov ani nemusí zaujímať. Či?

  35. Ja som napísal aký nezmysel bolo niekoľko rokov budovať „mestské služby“ a efekt toho budovania vidíme dnes.
    Dá sa to jednoducho, poslanci povedia koľko peňazí sú ochotní dať do údržby mesta na rok 2024 a v tých intenciách sa urobí VO a budú zabezpečené také služby.
    To nie je o tom či sa niečo dá alebo nedá, ale o tom na čo máme a čo je ekonomicky pre mesto výhodnejšie. To je všetko.

  36. Ale občana nemusí zaujímať čo to obnáša a koľko to trvá (aj keď je to realita), občan vidí čo sa nerobí a dožaduje sa nápravy.

  37. Volakedy sme mali Tekom a vsetko bolo pokosene. Navyse mesto nemalo prijmy napr. z parkovacich miest, nebolo ultrausporne led osvetlenie, nebolo tolko psickarov, ktori platia dan za psa a pod. Kde su tie prijmy mesta?

  38. teoretici nemate predstavu co to stoji, aby to robili firmy lepsie ako sa to robilo po minule roky. mudro vypisovat to ano, ked sa dvihnu dane zacnete vrieskat … pol roka su tam ti zamestnanci neni tento mesiac dali von inzerat … pisat mudrosti jedna vec, ze mi ostatni nie sme slepi je druha. Stacilo to zacat robit s rozumom, preorganizovat to zlepsit podmienky, najst profesionalneho sefa tam (nie vyberovovu komisiu zlozene z teamu ondro, ale z ludi co maju o tom nejaku paru), zamestnat sikovnejsich ludi, nekosit park ako prby, ked sa tam nic nekona a to este so zberacimy kosackami, ked maju mulcovace, zacat na detskych ihriskach, skolkach a tam kde ludia vencia psov, potom hlavne pesie zony a potom okolo parkovisk atd, obycajny selsky rozum … ale priorita boli slepice, audit mestskeho uradu (kde vsetko fungovalo miesto komunalnych sluzieb co nejdu dobre dlhodobo) a dalsie ksefty co este len vyjdu na svetlo … ze sa este niekto zastava tohto matovicizmu, tipujem team oňdo alebo rodinka ?

  39. Priatelia, navrhujem požiadať pani poslankyne, ktoré dostávajú dotácie z mesta na fungovanie združenia s názvom „Priestor“, aby spravili brífing a následne sa odobrali bojovať s trávou v našom meste.😂😂😂

  40. OTÁZKA : ako často si kosíte trávu na svojich záhradách?
    Keď má mesto málo ľudí, ako to majú stíhať? Nevravím že je to dobré, ale uvedomte si že keď to robí málo ľudí tak kym pokosia jednu časť idú na druhú tak ta prva už zase zarastie. Za tak nízky plat je problém aby našli viac ľudí a aj keby hľadali len na jar a leto tak zase to nie je stabilná práca a kto ma záujem len o sezónu prácu? V amazone, lidli zarobia ľudia viac, a nemusia byť celý den na slnku. Skôr by sa mali zamyslieť nad zvýšením príjmu alebo naháňať dlhodobo nezamestnaných aby robili aspoň niečo.

  41. Tekom tu bol pred 20 rokmi, pozri si aká bola vtedy cena práce.
    23:09
    Tak aspoň konečne komentár, ktorý dokazuje, že to bolo celé zle nastavené.
    Takže pán šéf, dnešný poslanec posledných 12 rokov robil čo?
    Áno dá sa to robiť lepšie, profi etc. Otázka je kde takého manažéra zoženiem za taký plat, ďalšia vec, je, a to je to čo sa tu točí dookola, lepšie podmienky, lepší manažér= viac peňazí. Máme na to? Nie je potom efektívnejšie robiť to externe?
    Kosačka funguje dva mesiace z roka, zvyšok stojí v garáži.
    Na údržbe mesta by malo byť pár kvalitných ľudí, čo vedia robiť (skoro) všetko a nasadzovať by sa mali na „drobnosti“/špecifické práce. Ale takéto „blokovky“ ako kosenie sú určite ekonomicky výhodnejšie externe.
    K auditu ti len poviem toľko že aj tuná ho dožadovali ľudia, ale chápem, však všetko „fungovalo“. Len to fungovalo tak že človek čo má mať na starosti VO tak ma na starosti aj Kino aj časť webstránky a ešte číta maily kolegom …

  42. Ahoj bruskovec, narozdiel od teba Priestor vyčistil chodník na Dionke, pokosil pri kaštieli, vyzbieral odpadky na Garbiarskej a Mlynarskej…
    A to ani nie je hlavne poslanie tejto organizácie….
    Čo si urobil ty?

  43. Firma bude mat akych ludi ? zadarmo ? majitela, ekonomku, servis, techniku, predaka, paliva tiez gratis ? alebo si tieto veci zozenu niekde inde ako na zemeguli? o zisku si uz pocul ? mesto potrebuje kosit, orezavat, zbierat listie, cistit krajnice, odhrnat sneh, vozit smeti, polievat, odvazat to vsetko, milion dalsich veci a hlavne mat volne ruky, ktore im zmluva s dodadavatelov celkom slusne zviaze … a co si myslis ked tu robili firmy akych mali ludi za zamestnancov ? presne tychto co su tam aj teraz lebo setrili, takze nie mylis sa nerozumies tomu a treba to robit inak ale lepsie nielen drahsie a da sa to aj interne, galanta ma vlastne komunalne sluzby aj ine mesta a funguju

  44. A XY miest má na to firmy. Firma môže mať takých zamestnancov 100 a robiť to v 20 mestách nie len v Seredi. Tým pádom si znižuje náklady lebo robí veci vo veľkom, servis pre 3 kosačky bude vždy drahší ako pre 30. Rovnako tak aj ich nákup či réžia. To je základ ekonomiky. Prečo asi sú na svete obrovské globálne firmy keď je podľa teba lacnejšie si všetko robiť sám???

  45. Nie vsetko, niektore veci, tomu ale treba rozumiet do hlbky, akoze co pokosia v seredi cez den a v noci pojdu kosit do trnavy ? alebo budu mat pohotovost zimnu v seredi aj v trnave ti isty … servis pre 3 kosacky bude mat co hromadnu zlavu ked sa ich naraz 30 pokazi v tej istej dielni ? kriste

  46. Ano, kosačky môžeš mať trebárs na op. Lízing a dodávateľ ti pokazenú obratom nahradí funkčným kusom počas opravy. Alebo máš flotilovu zmluvu na servis a je to jedno či opravis 3 alebo 30 lebo paušál je rovnaký. A áno, v čase kedy je treba kosiť môže firma oveľa flexibilnejšie nabrať SZČO alebo brigosov ako mesto. Rovnako tak môže napr. Flexibilnejšie vyvážať etc. Je toho veľa, akurát že ty o Tom nemáš potuchy. Podstata je tá, že mesto keď potrebuje na vrchole sezóny 30 ľudí tak na konci leta 10. A keď ich máš 30 zamestnaných TP tak tých 20 platíš zbytočne….pri firme kde platia za odročenie robotu sa to nestane.

  47. Od MM príde teraz článok, kde sa Kurbel obháji, ako si je vedomý buriny ale za to nemože.

    Predtým MM bez pýtania kritizoval mesto za každu burinku.

  48. Team Ondro ide dalej.. uz aj areály škôlok a škôl si musia rodičia kosiť sami.. bohužial kompetentní nechajú 3 a viac ročné deti sa hrať v 30cm a vyššej tráve.. a keby neni rodičov, ktorý sa o to postarajú vo svojom voĺnom čase, tak čakáme asi na žatvu….

  49. Pre anonym 6:35 ..pani „Poslankyňa“ , keďže vám bola schválená dotácia ,tak nám je jasné že treba pokosiť okolo kaštieľa, ktorý má v nájme pán poslanec.. veď aj on zdvihol ruku😉

  50. a zabudla som.. pani Poslankyňa, dajte nám info…čo je hlavné poslanie vašej organizácie ? Nech sa pobavíme..😎

  51. Kuriatko, kosilo sa okolo bastionu ktorý je mestský 🤦
    A teda zas si mimo o Tom kto si myslíš že som….a čim sa môžeš pochváliť ty, akou prácou??? Sa nevyhýbaj otázke….

  52. Mestské peniaze sú vzdy vyuctovane do centu, narozdiel od niektorých iných organizácií… Zlato moje
    A neviem či rozumieš výrazu dobrovoľníctvo.
    Ale škoda reči nepriateľa máš, hovno vieš, a myslíš si ako sa niekto nabalil…akurát že podľa seba súdim teba…

  53. Ty si tam na urade svetova organizacia,mas ukoncenu aspon specialku?Kto sa nad tebou zlutoval a zamestnal ta na MSU?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img