ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Hlásenie zo Smeťobrania 4: aj deti a učitelia z cirkevnej ZŠ zatočili s odpadkami v meste!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / 11. MÁJ 2023 /   Jesenského, Komenského, Železničná, Legionárska a ďalšie okolité uličky si na chvíľu môžu vydýchnuť od povaľujúcich sa smetí. Namierili tam totiž smeťozberačské sily vyslané Cirkevnou základnou školou sv. Cyrila a Metoda v Seredi. „Triedni učitelia pripomínajúci armádnych veliteľov rozdelili a vyznačili sektory na mape mesta Sereď, v ktorých sa následne mali uskutočniť boje proti odpadkom. Jednotlivé triedy vyzbrojené rukavicami a vrecami na odpadky sa urputne pustili do fyzicky náročnej bitky. Hoci mal nepriateľ prevahu a vyskytoval sa takmer všade, nakoniec sa nám ho podarilo poraziť a odstrániť z okolia našej školy. Deti si pobyt na čerstvom vzduchu užili a zároveň aj uvedomili, koľko smetí sa môže nachádzať na relatívne malom priestore,“ objasnil zadanie misie učiteľ a veliteľ malých dobrovoľníkov, Mgr. Marko Baran.

Dodal, že medzi najzaujímavejšie kúsky, ktoré deti našli voľne sa povaľovať patrili dámske šaty, držiak na fľašu, stará metla, zapaľovače, zubné kefky, či rúž na pery.

Produkciu odpadov v súčasnosti nevieme zastaviť, no dokážeme ju zmierniť. „Ale hlavne, čo môže urobiť každý jeden z nás, je to, ako so svojím odpadom naloží. Či ho bude triediť do patričných kontajnerov alebo ho barbarsky odhodí do trávy. Rozhodnutie je len na nás,“ pripomenul Marko Baran.

Do očisty mesta s názvom Smeťobranie sa môže zapojiť ktokoľvek a kedykoľvek. Mesto dobrovoľníkom zabezpečí vrecia, rukavice a odvoz naplnených vriec z miest, ktoré budú nahlásené. Kontakt: smetobranie@sered.sk

Mesto Sereď ďakuje všetkým dobrovoľníkom za spoluprácu, pochopenie a nadšenie! 

Foto: CZŠ

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. smutné deti musia zbierať smeti pričom v tráve sú kliešte a výkaly psov a mačiek asi má sereď dosť detí a učiteliek -bez rúhania- NEBESÁ ochraňujte deti a učiteľov – prosím

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img