ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Trnavský kraj poskytuje služby mobilného hospicu aj v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Trnavská župa v týchto dňoch zriadila novú a veľmi potrebnú službu – mobilný hospic. Ide o program, ktorý má pomôcť terminálne chorým a zomierajúcim pacientom v domácom prostredí. Služba je určená pre pacientov v celom Trnavskom kraji, to znamená, že ju môžu využívať aj pacienti zo Serede.

Služba je  poskytnutá na návrh lekára a záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.zdravazupa.sk. Poskytovaná domáca hospicová starostlivosť je plne hradená všetkými zmluvnými zdravotnými poisťovňami – Union poisťovňa, a.s., Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. a DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s..

Služba mobilného hospicu bude poskytovaná kvalifikovanými odborníkmi, ktorí majú skúsenosti s poskytovaním paliatívnej starostlivosti a budú pracovať v tesnej spolupráci s rodinami a blízkymi pacientov. Lekár so zdravotnou sestrou navštívi pacienta priamo v jeho domácnosti, kde jeho zdravotný stav stabilizuje. Ako naše médium informoval Trnavský samosprávny kraj, ide o lekárov z odborov interná medicína, onkológia, anesteziológia a intenzívna medicína.  „V rámci domácej hospicovej starostlivosti poskytujeme súbor zdravotných úkonov, ktorých cieľom je zmierniť utrpenie pacientov. Hlavným cieľom je riešenie bolesti pri ich nevyliečiteľnom ochorení,“ uviedla župa. Pomoc je poskytnutá aj blízkym osobám, ktoré sú v danej chvíli v náročnej životnej situácii.

Frekvencia návštev je individuálna, prispôsobuje zdravotnému stavu pacienta, ktorý určuje lekár mobilného hospicu. „Momentálne vieme u pacienta vykonať návštevu v rámci ordinačných hodín, a to v utorok od 15:30 do 18:30 hodiny, v stredu medzi 8:30 a 13:00 hodinou a vo štvrtok od 8:30 do 13:00 hodiny,“ doplnila Trnavská župa.

Adresa sídla mobilného hospicu je v budove Zdravotníckeho strediska na Študentskej ulici v Trnave. Ak by chcel rodinný príslušník hospic osobne navštíviť, je potrebné aby si telefonicky dohodol počas ordinačných hodín stretnutie na mobilnom čísle +421 945 458 008.

Trnavská župa si uvedomuje, že terminálne chorí pacienti potrebujú špeciálnu starostlivosť a pozornosť. Mobilný hospic je jedným z najlepších spôsobov, ako pomôcť pacientom v ich ťažkej situácii a zabezpečiť, aby boli v posledných dňoch svojho života v pokoji a v kruhu svojich blízkych. Iba ten, kto sa ocitol v takejto situácii vie oceniť takéto služby.  Župa počas uplynulých týždňov začala poskytovať aj služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti (ADOS). Tie sú určené čiastočne alebo úplne imobilným pacientom, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť a nemôžu sa na ošetrenie dostaviť samostatne.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img