ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Policajti vyhodnocujú priebeh opatrení počas futbalového zápasu. Polícia rieši útok na hasičov a viaceré priestupky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Polícia včera dohliadala na priebeh futbalového zápasu medzi klubmi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava. Počas presunov fanúšikov a ani počas futbalového finále nedošlo k vážnemu narušeniu verejného poriadku, k hromadným výtržnostiam ani k závažným trestným činom.

 

FANS NAPADLI ZASAHUJÚCICH HASIČOV

Policajti riešia incident, ktorý sa stal na tribúne v sektore hostí, kde mali doposiaľ neznáme osoby, po skončení zápasu, zapáliť vlastný transparent. Dobrovoľní hasiči, ktorí na mieste zasahovali, mali byť zo strany návštevníkov podujatia pri hasení napadnutí a zranení. Obaja napadnutí hasiči museli byť po útoku prevezení na vyšetrenie do nemocnice. Trnavskí policajti preverujú okolnosti incidentu s podozrením na prečin výtržníctva.

 

POLICAJTI RIEŠIA VIACERÉ PRIESTUPKY: PYROTECHNIKA, ZAPÁLENÝ TRANSPARENT A HODENÁ FĽAŠA

– Po skončení prvého polčasu malo prísť ku konfliktu medzi futbalistom ŠK Slovan ako divákom a jedným z členov realizačného tímu FC Spartak. Pravdepodobne po slovnej výmene mal Slovanista hodiť po mužovi plastovú fľašu.

– Počas futbalového zápasu osoby porušili zákaz vnášania pyrotechniky.

– V sektore hostí podpálili transparent.

 

Policajti uvedené udalosti na mieste zadokumentovali a v súčasnosti ich preverujeme ako priestupky na úseku organizovania verejných športových podujatí.

Policajti naďalej analyzujú kamerové záznamy a v prípade zistenia protiprávneho konania, budú vo veci ďalej konať.

Priestupcom môže v prípade uznania viny hroziť v správnom konaní vysoká pokuta až do výšky 10 000 eur, keďže zápas bol označený ako rizikový.

 

OSLAVY DOMÁCICH BEZ INCIDENTU

Trnavskí policajti, spolu s PMJčkarmi a mestskými policajtmi dohliadali na verejný poriadok v meste Trnava aj po skončení bezpečnostných opatrení až do neskorých nočných hodín. Počas osláv najmä v centre mesta Trnava nemuseli policajti zasiahnuť a riešiť žiadne udalosti. Trnavčania a fanúšikovia Spartaku sa krátko po 22.00 h v pokoji rozišli a oslavy sa zaobišli bez narušenia verejného poriadku.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img