ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Flora fest a oslavy 1.mája na Námestí slobody

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mesto Sereď v spolupráci s Domom kultúry zorganizovali aj v tomto roku tradičný Flora fest spojený s oslavou 1. mája. Námestie slobody sa v dňoch 30. apríla a 1. mája opäť stalo centrom zábavy a oddychu. Návštevníci si sem prišli užiť krásne slnečné počasie, dobrú hudbu, jedlo, zábavné atrakcie a pohodovú atmosféru.

Májové slávnosti sa už tradične niesli v záhradkárskom duchu. Flora fest zaplavil námestie pestrofarebnými kvetmi, okrasnými drevinami, liečivými bylinkami či farmárskymi výrobkami. Kultúrny program bol zostavený tak, aby zaujal všetky vekové kategórie. Návštevníci si mohli vychutnať hudobné vystúpenia rôznych žánrov, od tradičnej ľudovej hudby až po folk, blues či divadlo pod holým nebom.

V nedeľu dvojdňové podujatie odštartovali deti zo Základnej umeleckej školy J.F.Kvetoňa pásmom ľudových piesní a tancov. Mesto sa po rokoch opäť vrátilo k tradícii stavania mája. Za spevu tradičných piesní v podaní hudobnej skupiny Šúrovčanka, deti zo súboru Kvetoňka ozdobili máj pestrými stužkami, ktorý bude niekoľko dní hrdo stáť na námestí. Dopoludnie spestrilo vystúpenie dychovej hudby Borovienka. V popoludňajších hodinách bolo pre deti pripravené bábkové predstavenie z Dreveného divadla Bratislava pod názvom Čert a káča. Podvečer sa o dobrú náladu postarala skvelá kapela Funny Fellows.

V pondelok program začal vystúpením dychovej hudby Veselka. Detičky zaujalo divadlo s názvom Kolobeh vody z Divadla na hojdačke. Na pódiu so svojou unplugged hrou vystúpil aj Bruce Lewis. Bodkou na záver prvomájového dňa bol koncert kanaďana Cliffa Stevensa, ktorý sa hudbe venuje profesionálne viac ako 35 rokov. So svojím precíznym gitarovým aj hlasovým prejavom je považovaný za najlepšieho interpreta piesní Erika Claptona na svete. Aj Seredčania mali z vystúpenia zážitok takmer na nerozoznanie od originálu. Flora fest a oslavy 1. mája po dlhšom čase opäť priniesli kultúrne vyžitie širokej verejnosti, čoho dôkazom bola vysoká návštevnosť a dobrá nálada počas celých dvoch dní.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img