ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Čo sa na Slovensku vo vzťahu k zahraničiu zmenilo za 10 rokov? – ANKETA

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Uplynulo desaťročie od uverejnenia článku, v ktorom sme poukazovali na rozdiely medzi životnou úrovňou na Slovensku a v krajinách na západ od nás.

Niečo málo z desať rokov starého článku  „… sa čudujem, že Slováci ešte tolerujú súčasný stav“: http://archiv.seredonline.sk/clanky/-sa-cudujem-ze-slovaci-este-toleruju-sucasny-stav-1-cst/index.html

V Európskej únii medzi jednotlivými krajinami existujú neskutočné rozdiely. Euro je však rovnaké, má rovnaký kurz voči USD a ostatným menám, len jeho reálna hodnota v peňaženkách občanov inde a tých našich je rozdielna.

Euro bol výborný nápad, no reálne a bez krutých zásahov politikov nemá šancu prežiť v tak rozdielnych ekonomikách a za tak rozdielnych podmienok, ako sú v jednotlivých krajinách Únie.

Kým totiž jedna bežná rodina v jednej krajine s rovnakou bankovkou prežije bez starostí, podobná rodina v inom štáte a s inými reálnymi príjmami (a výdavkami), sa za rovnakú čiastku sotva naje, čo nemôže byť cieľom a preferovanými hodnotami súčasnej spoločnosti.“

… a stav tolerujú dodnes. Ďalšiu dekádu …

Ako to vidíte dnes? Zmenilo sa Slovensko natoľko, aby sa v krajine oplatilo žiť, aby mladí ľudia a odborníci neodchádzali do zahraničia za lepším životom, platom a úrovňou žitia a podnikania?

Čo vás u nás na Slovensku trápi najviac? Vyjadrite sa v anonymnej ankete.

Ďakujeme.

[democracy id=“20″]

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je to samozrejme horšie. Ešte keby neprišla do toho tá masívna inflácia + problémy s celosvetovou logistikou a výrobou vďaka korone…

    ECB tlačila donemoty peniaze, potom banky požičiavali astronomické sumy napr. aj na nehnuteľnosti a teraz sa stalo to, že astronomické sumy aj nehnuteľností zostali, no úvery sú niekoľkonásobne drahšie, lebo zdvihli úrokové sadzby.

    Ku kvantitatívnemu uvoľnovaniu nemalo nikdy prísť! Je to neskutočne silný nástroj na totálne ožobračenie ľudí. Takže všetko je v podstate neskutočne predražené.

    Platy drvivej väčšiny Slovákov pritom zostávajú stále také isté, pretože zamestnávateľ vám len tak z ničoho nič nedá za tú istú prácu vyšší plat aj keď je inflácia.

    Takže tí ľudia, čo si môžu dovoliť zmeniť prácu odchádzajú po rokoch zo zabehnutých a narastá neskutočná fluktuácia pracovníkov a totálny chaos v krajine. Všade len samý brigádnik, nováčik, dohodár, cudzinec. Sme v totálnych sračk*ch. Slovensko je paródia na štát.

  2. little bit country 29. apríla 2023, 19:15 -pre ludi s vysokym hypotekarnym uverom je konecnou nie len vysoka urokova sadzba, ktoru skor ci neskor bude musiet platit, ale aj pokles cien nehnutelnosti.

    Za urcitych okolnosti to pre mnohych moze byt doslovne na slucku…

  3. p.Majko,mne to zacalo byt podozrive pri maximalne nizkych urokoch (peniaze zadarmo) myslim,ze to bol zamer,aby takmer kazdy zobral lacny uver a potom sup uroky hore a ceny nehnutelnosti dole,myslim si a nie len ja,ze je to zamerne ozobracenie financne negramotnych narodov.Rad by som sa mylil.

  4. Z Majka sa stal ochranca skrachovaneho mafiana Valendu zaseknuteho v 90 rokoch , trestne stihaneho za machinacie s uctovnictvom FC Nitra

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img