ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Komisiu máme, ale ako pracuje, nevieme

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický  /  Z množstva interpelácií prednesených 13. 4. 2023 ma zaujala informácia, o obavách členky dočasnej komisie na vypracovanie návrhu riešenia poskytovania zdravotnej starostlivosti v budove mestskej polikliniky. Podľa jej slov panujú medzi lekármi a zdravotníckym personálom obavy o budúcnosť polikliniky a je potrebné prácu komisie urýchliť. Zvolení členovia komisie sú veľmi zamestnaní  a majú problém sa stretávať.

Poslanec Ján Jankulár  interpeláciou naznačil   riziko, že komisia do vyhlásenia VOS pripraviť návrh riešenia poskytovania zdravotnej starostlivosti v budove mestskej polikliniky nemusí stihnúť.

Primátor  Ondrej Kurbel na túto interpeláciu odpovedal, že mal niekoľko stretnutí s riaditeľom polikliniky a najbližšie zasadnutie komisie má byť offline. Samotné členky tejto komisie prednostka Mariana Páleníková a Martina Hilkovičová sa k interpelácii Jána Jankulára nevyjadrili. Vyzeralo to  teda tak, že veci okolo budúceho prevádzkovateľa polikliniky vybavuje viac  primátor ako celá komisia.

V odpovedi primátora som očakával, že sa dozviem konkrétne údaje. Napríklad  to, kto je predsedom komisie (ak bol vôbec zvolený), kedy sa komisia do dňa rokovania zastupiteľstva zišla prvý, prípadne druhý raz , a kde je možné nájsť zápisnicu z tých  rokovaní. To považujem za konkrétne stopy o nejakej činnosti.

Okrem mien členov komisie na vypracovanie návrhu riešenia poskytovania zdravotnej starostlivosti v budove mestskej polikliniky nevieme od dňa jej zvolenia 9. 2. 2023 (po dvoch mesiacoch)  vôbec nič.

Transparentnosť a relevantné informácie sa v tomto  prípade neprejavili ani na rokovaní zastupiteľstva.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tiež som čakal, že v tejto veci bude už nejaký posun po 2 mesiacoch. Čas beží. V tom prípade dúfam, že sa to rozhýbe a dobre to dopadne. Lebo ak budú lekári v neistote, ľahko sa môže stať, že sa radšej „poistia“ a zazmluvnia niekde inde. A vieme dobre, čo by to znamenalo vzhľadom na to, ako sú v súčasnej dobe (schopní) lekári takpovediac podpultový tovar.

  2. Dnes som sa prešiel po vnútrobloku na Garbiarskej a burina už začína naberať celkom slušnú výšku. Venčenie nižších plemien psov začína byť nebezpečné, môžu sa stratiť. Pracovníci príslušného oddelenia MsÚ majú dovolenku?

  3. Večná sťažnosť. Anonym si myslí, že pracovníci MsÚ kosia? Ak nevie, to kosia bežní ľudia a tí nemôžu byť naraz na každom mieste. Nie sú stonožky a k vôli psom nebudú kosiť 24 hodín denne a 7 dní týždenne. A konečne, na venčenie psov sú vyhradené miesta. Na trávnikoch nemajú čo robiť. Text článku sa týka polikliniky a nie kosenia,

  4. Klameš až sa práši. Tak podľa teba na venčenie psov sú vyhradené miesta a psy nemajú na trávnikoch čo robiť? Vieš čo hovorí § 5 zák. 282/2002 Z. z.?
    Obec môže všeobecne záväzným nariadením vymedziť miesta, kde je
    a)
    voľný pohyb psa zakázaný,
    b)
    vstup so psom zakázaný.
    (2)
    Miesta vymedzené podľa odseku 1 musia byť viditeľne označené.

    Ak takéto miesto nie je vymedzené VZN-kom, pes môže chodiť kade sa mu zachce.

  5. Anonym 10:29 ty ideš porovnávať vtedajšiu metrovú zelinu z konca júna s terajšou jarnou niekoľkocentimetrovou trávou z konca apríla? Fakt?

  6. Ak by u majiteľa SOL platilo to známe „Padni komu padni“, tak by po prípadnej žiadosti pána Norberta Anttalu o pomoc, musela jeho odpoveď žiadateľovi vyzerať takto:
    Pán Antala, SOL a ja Vám vieme pomôcť iba otvorenosťou a sprostredkovávaním informácií pre verejnosť. Za údržbu mesta, verejnej zelene a poriadok zodpovedá priamo občanmi volený a platený zástupca, primátor a štatutár mesta Ing. Ondrej Kurbel

  7. 22. apríla 2023, 12:33
    Hovoríte z vlastnej skúsenosti 😉 To, že ste na mesto srali vy, neznamená, že tomu tak bude aj teraz.

  8. Veselický svojho času som videl ako pred futbalovÿm zápasom skupinka mentalne postinnutých zabávala celý štadión. Desiatky tisíc fanúšikov Tí sa zabávali na tom čo robili títo v podstate chorí ľudia. Oni si však neuvedomovali že sú na posmech všetkým a užívali si to ako sa všetci na nich bavia. Pre nich to boli minúty slávy . Myslím že s tebou to je rovnako

  9. Anonym 22. apríla 2023, 12:41
    Anonym 22. apríla 2023, 15:47
    Pre Veselického 22. apríla 2023, 22:19
    Anonym 23. apríla 2023, 18:34
    Chlapci, ďakujem, za pozornosť a povzbudenie. Ďalší článok už pripravujem.

  10. zelina v meste uz ide cez 1meter,ako sa k tejto situacii postavi mesto?kritika minuleho vedenia za tento nesvar bola servirovana pravidelne.

  11. ..sa mi to tu začína páčiť🤣 začína to mať atmosféru predchádzajúceho vedenia🤦‍♀️. Akurát je tu viac samozvaných odborníkov ,,Neviem kto je Páleníková alebo Hilkovičová, ale určite zaneprázdnené „odborníčky“, keď nestíhajú reagovať na interpelácie.

  12. Anonym 24. apríla 2023, 6:35
    Možno si vzali príklad z býv. vedenia. Tí nereagovali ale doslova srali na všetkých, mimo futbalistov. Tí mali raj na zemi. I keď všetci vieme, prečo, že pane ex – viceprimátore.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img