ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Cyklista svoj cyklookruh nedokončil. Po 77,5 km ho zachytilo auto

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Dopravní policajti riešia zrážku nákladného auta a cyklistu, ktorý skončil so zranením svoj cyklo výjazd po 77,5 km, v nemocnici.

AVIA HO ŠUCHLA SPÄTNÝM ZRKADLOM
Dopravná nehoda bola nahlásená cez linku 112 s tým, že pred obcou Ružindol smerom do Trnavy mal vodič auta zraziť podvečer cyklistu. Na miesto sme ihneď vyslali najbližšiu hliadku PMJ, ktorá informáciu potvrdila a miesto zabezpečila.

Podľa prvotných informácií z miesta išlo auto v rovnakom smere ako cyklista. Pri jeho predchádzaní nedodržal bezpečný odstup, ktorý je mimo obce 1,5 m a spätným zrkadlom ho zachytil.

Cyklista skončil po nehode so zranením ramena v nemocnici. Dopravní policajti alkohol ani u vodiča auta ani u cyklisti na mieste nezistili. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu policajného preverovania.

NA TOTO SI DAJTE OBROVSKÝ POZOR
▪️Upozorňujeme vodičov, aby naozaj dbali na bezpečný odstup medzi svojim autom a cyklistom.
▪️Prechádzanie cyklistu cez plnú čiaru je zo zákona zakázané.
Cyklistu je možné predísť len v prípade, ak vodič dodrží bezpečný odstup 1,5 metra a šírkové pomery jazdného pruhu mu takéto predchádzanie umožnia bez prekročenia stredovej deliacej čiary.
V opačnom prípade musí vodič spomaliť a predísť cyklistu až v úseku, kde je stredová čiara prerušovaná.
Výnimku tvoria prípady, ak cyklista vytvorí náhlu prekážku alebo pri okraji cesty stojí. Vtedy nejde o predchádzanie ale obchádzanie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veď u nás nevedia opraviť cesty a rozšíriť ich tak nech cyklista má svoj priestor a nech nejde do cesty Ináč ties som mal problém s nimi išli do do 3/4vozovky a nebolo možné ich obehnúť Tak sa treba zamyslieť aj plechaci aj cyklisti o správnom jazdení

  2. U nás nemás odstavný pruh ani na D1… ked ti zdochne auto skáčeš hlavičku z auta do priekopy popri ceste aby ta nezošrotoval TIRák

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img