ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

„Žiadosť o urýchlené pokosenie“ – občania už nevedia, na koho sa majú obrátiť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes sme do redakčnej pošty dostali ďalší e-mail ďalšieho nahnevaného obyvateľa mesta. Nasledoval telefonát, v ktorom sa sťažoval na nepochopiteľný prístup zo strany vedenia mesta a to konkrétne primátora. O tom ale neskôr. Teraz aktuálne k nepokosenej tráve:

Pán Majko vedeli by ste pomôcť občanom ul. Novomestká s okamžitým pokosenim trávy resp. buriny nakoľko sa v nej už strácajú deti a o psoch ani nehovoriac. A o ihrisku co tam urobili resp. neurobili jeden koník a hojdačka je na výsmech a keď som chcel na vlastné náklady urobiť niečo pre naše deti tak tých povolení co by som musel dodať bolo neúrekom tak som od zámeru s nechuťou upustil. 

S pozdravom Antala Norbert Novomestká 43/42

– – –

Pán Antala, SOL a ja Vám vieme pomôcť iba otvorenosťou a sprostredkovávaním  informácií pre verejnosť.  Za údržbu mesta, verejnej zelene a poriadok zodpovedá priamo občanmi volený a platený zástupca, primátor a štatutár mesta  Ing. Martin Tomčányi.

Ak by bol záujem zo strany vedenia mesta, teda primátora Tomčányiho, či jeho zástupcu Veselického – sprostredkovali by sme aj viac. Žiaľ, títo dvaja volení zástupcovia platení nepochybne aj z Vašich daní, akýkoľvek pokus o komunikáciu vo veciach verejných už niekoľko rokov ignorujú. Evidentne ich nezaujímajú postrehy zo strany občanov, keďže aj verejné stretnutia konané v prvom volebnom období raz mesačne, na začiatku druhého obdobia zrušili.

Autor: Foto: autor e-mailu, obyvatel mesta Sereď

Občania a ich potreby  ich nezaujímajú dlhšie, ako dva mesiace pred voľbami a prioritou pre nich je jedine Váš hlas, ktorý v deň volieb očakávajú v hlasovacej urne.Tak mi to vychádza z dlhoročných skúseností, postrehov a anylýzy ich správania.

Pán Antala, primátor Tomčányi so svojim zástupcom v tomto volebnom období rieši podstatne náročnejšie problémy, ako je nepokosená tráva pred Vašim činžiakom. Jeho aktivity sú nepochybne namierené najmä na hľadanie cestičiek, ako obstáť v konntrolórkou  podanom trestnom oznámení vo veci nezákonného vyplatenia takmer  150 000 Eur odmien svojmu zástupcovi, prípadne sa pripravuje na obranu vo veci nulovej reakcie pri vedení rokovania MsZ a konkrétne hlasovaní o zámere miliónovej dotácie z mestských peňazí  súkromnému športovému klubu / akciovej spoločnosti, ktorý má mať cez člena dozornej rady a jedného zo sponzorov napojenie na kriminálne podsvetie. Netvrdím že má, no akosi doteraz sa verejne k informáciám prezentovaným P.Sabom nik  (ani primátor) verejne nevyjadril.

Pán Antala, už v telefonickom rozhovore som Vám povedal, že mi je ľúto neskutočnej arogancie, ktorá za posledných osem rokov sa  v meste udomácnila rovnako, ako drogy, ich predajcovia, množstvo bezdomovcov a samozrejme špina, odpadky a neskoro kosená tráva dokonca aj na detských ihriskách.

Pán Antala, verím, že pán primátor keď už nie z povinnosti, tak aspoň pre hanbu zabezpečí pokosenie verejného trávnika pred Vašim činžiakom, aby na detskom ihrisku nehrozila strata Vašich detí, či nachytanie kliešťov presne, ako ste mi to spomínali v rozhovore.

Prajem Vám a Vašej rodine príjemný zbytok večera.

Miloš Majko

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Odstupom času sa mi zdá, že nepokosené sídlisko Garbiarska bolo asi menšia nepríjemnosť, ako rozkopané sídlisko. Začínam byť presvedčený, že tie rúry vykurovania do začiatku vykurovacej sezóny (možno do 1 mesiaca?) hotové a zakopané nebudú. Tri mesiace sa s tým trápia a koniec je v nedohľadne. Nedávno jeden chlapík zváral, druhý sa hrabal v aute a tretí sa pod borovicou hral na mobile. O tom, že keď začnú jesenné dažde, úprava terénu bude dosť sťažená ani nehovorím…teda aspoň predpokladám, že terén majú v pláne zarovnať, dosadiť trávu a tak.

  2. Jar je v plnom prúde, zišlo by sa už pokosiť sídlisko Garbiarska. Kliešte už začali útočiť. My, čo venčíme psov a platíme za nich do mestskej kasy by sme zato chceli aj nejaký „servis“.

  3. to Julo – čo za nadštandard servis by ste chceli. Vďaka vám psickarom musí odstraňovať hovienka 💩 mesto na náklady nás všetkých. Ale len na papieri 😁 takže nezvysilo na kosenie

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img