ISSN 1337-8481

štvrtok, 16. mája, 2024

Akadémia ŠKF Sereď – rozhovor so športovým riaditeľom Miroslavom Greguškom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V septembri 2022 sme uverejnili rozsiahli rozhovor so športovým riaditeľom ŠKF Sereď Miroslavom Greguškom na tému mládežnícky futbal v meste. ( prečítate tu ). Akadémia za ten čas prešla niekoľkými opatreniami. Na túto tému prinášame s Miroslavom Greguškom ďalší rozhovor.

Čím ste si prešli v akadémii od začiatku roka 2023?

Na začiatku roka sme tak, ako všetky športové kluby požiadali podľa výzvy mesta o dotáciu na chod športového klubu. Tá nám nebola schválená podľa očakávania v plnej výške z objektívnych príčin a preto sme zorganizovali niekoľko stretnutí s poslancami, p.primátorom a verejnosťou, aby sme vysvetlili naše požiadavky a potreby. Poskytli sme poslancom dostatok informácii, aby vedeli posúdiť dôležitosť našej žiadosti o navýšenie dotácie. Našťastie sa našlo dostatočný počet poslancov, ktorí uznali naše požiadavky a po určitých kompromisoch z oboch strán sme našli spôsob, ako pomôcť klubu v 1.polroku 2023.
Touto cestou by som ešte raz veľmi pekne poďakoval poslancom a p.primátorovi, ktorým nie je ľahostajný osud futbalu v Seredi a podali nám pomocnú ruku. V najbližšej dobe by malo prísť k spoločným rokovaniam o nastavení financovania športových klubov z mesta, ktoré bude pre nás smerodajné ohľadom nastavenia filozofie klubu a cieľov do novej sezóny 2023/2024 v rámci akadémie a aj mužstva dospelých.

Aké kompromisy ste museli prijať v klube?

Nedostatok finančných prostriedkov nás prinútil urobiť nepopulárne opatrenia, napríklad sme boli sme nútení navýšiť výšku členských príspevkov. Ďalej sme odhlásili 2 kategórie zo súťaží, znížili sme platy pre všetkých hráčov, trénerov a zamestnancov klubu. Týmito krokmi sa nám podarilo stabilizovať finančnú situáciu v klube a aj s pomocou mesta a sponzorov dohrať všetky súťaže v sezóne 2022/2023.

Ako vidíte budúcnosť futbalu v Seredi?

Tak ako som spomínal, pripravuje sa stretnutie na úrovni poslancov a p.primátora, kde by malo prísť z dostatočným predstihom k nastaveniu financovania športových klubov z dlhodobejšieho hľadiska. Následne sa pripravujeme aj na stretnutie s našimi sponzormi a členmi dozornej rady, kde vyhodnotíme a nastavíme konkrétne financovanie všetkých kategórií.

Povedzte, prosím pár slov na záver pre priaznivcov futbalu?

Chcel by som pozdraviť a poďakovať všetkým našim fanúšikom, rodičom a celej futbalovej verejnosti, že nám ostávajú verní, vytvárajú skvelú atmosféru nielen na domácich zápasoch. Rovnako patrí poďakovanie poslancom mesta Sereď, pánovi primátorovi a našim sponzorom, bez ktorých by nebol futbal v Seredi futbalom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img