ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Svoj sviatok, Medzinárodný deň Rómov, dnes oslavujú aj naše Rómky a Rómovia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zuzana Čaputová , prezidentka SR /  Želám vám, aby Slovensko bolo pre vás domovom, v ktorom môžete žiť rovnoprávne a v ktorom ste posudzovaní podľa svojich činov, nie pôvodu, či farby pokožky. Mnohí z vás však majú inú skúsenosť, napriek tomu, že sa snažia vytvárať v našej spoločnosti hodnoty ako ktokoľvek iný.

Na mojich cestách po Slovensku stretávam kreatívnych a zanietených ľudí, ktorí či už ako terénní či komunitní pracovníci a pracovníčky, asistentky zdravia, omamy, dobrovoľníci, učiteľky, starostovia, či ľudia z tretieho alebo korporátneho sektoru, mravenčou prácou potrebnú zmenu prinášajú. Sú neraz tichšou, ale o to viac empatickejšou silou ľudskosti, ktorá potrebuje ďaleko viac podpory štátu, aj od ľudí dobrej vôle. Aby mala navrch pred diskrimináciou, nenávisťou a vylučovaním, ktoré sú bolestivé a škodia nám všetkým.

Veľa šťastia, zdravia vám všetkým!

But bacht the sastipen tumenge savorenge!

———————————————————————
Peskero inepos, Maškarthemutno romano ďives, ada ďives ľikeren the
amare Romňa u Roma.

Mangav tumenge, te o Slovensko avel prekal tumende kherutno, andre savo šaj dživen čačikanes u andre savo pre tumende dikhen prekal tumare keribena, na pal aviben, abo cipakeri farba. Buter tumendar hin aver čačipena savenca pes chudňan, mamuj koleske, hoj kamen te kerel andre amaro jekhetaňiben barikane buťa sar akharko aver. Pro mire droma pal Slovensko pes chudav le kreativno u buťarne manušenca, save sar tereno abo komunitno buťarne u buťarňije, asistentki predal sasťipen, omami, dobrovoľňika, učiťeľki, mujale, abo manuša andral trinto abo korporatno sektoro, cikno mravenčo buťaha kamplo visariben anen. Hine butervar na šunďi, aľe olestar buteder empaticko zor ko manušipen, savake kampel dureder buteder zor le štatostar, u the le manušendar lačha voďaha. Te avel zorareder sar diskriminacija, čhinďi paťiv u avričhivkeriben, save dukhan u maren amen savoren.

But bacht the sasťipen tumenge savorenge!

zdroj: Zuzana Čaputová Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mala navštíviť aj majiteľov lesov,ako im osadníci klčujú lesy, možno by bola aj hlboko znepokojená, je vidieť, že začína predvolebná prezidentská kampaň, pravdepodobná kandidatúra na šéfku NATO,ako to prezentovali naše média,je už v nereálna..

  2. Nič iné ma nenapadá len odporné slová, ale nepoužijem ani jedno. Kto diskriminuje Romov?Dnešná doba potrebuje vzdelaného človeka len tak majú šancu zamestnať sa.Čo je svet svetom žijú si ako oni chcú, treba im to dopriať. Zatiaľ sa množia lebo dostávajú peniaze a to bez práce, to je tá diskriminácia?Ten kto do sociálneho fondu ničím neprispieva nemal by nič dostať. Pani prezidentka zrejme zháňa budúcich voličov, zrejme chce znova kandidovať fuj.

  3. Bambino zacalo kampan :D. Tak povrchna, nesympaticka zduta zenska jak je ona sa len tak nevidi. Pojde na smetisko dejin, ani cigani jej nepomozu vo volbach.

  4. Presne tak je zodpovedná v akom stave sa nachádza náš štát. Chodí súcitiť z LBGTI a s rómami😂. Veď źi a nechaj žiť. Ale keđ zabije jeden zmrd 5 ľudí s nimi nesúciti😥 Koho to máme vo vedení?

  5. Toto je naša prezidentka, zadarmo jej aj žltačku dáme! Škoda len že tú dcérku modelku nedoviedla zahrať si futbal s našim dežom a sandokanom

  6. kto im zakazuje študovať ? kto ich vyčleňuje zo spoločnosti ? kto im robí bordel okolo chyže ? prezidentka citlivo vníma a načúva že tých 440 000 hlasov bude potrebovať 🙂

  7. Jediná normálna prezidentka SR, ktorá má vystupovanie, úroveň a vyzerá dobre. Zato tu máme v diskusii kopec zakomplexovaných lúzerov, ktorí v živote nič nedosiahli, tak si zlosť vylievajú na niekom, kto aj tak zo svojej pozície toho veľa ovplyvniť nemôže

  8. Áno normalitu už ukázala inkognito na voľbách prezidenta ČR. Kto jej tu sprostosť odobril? Čistá ostuda nie prezidentka.

  9. My komunisti budeme voliť Chmelára, lebo aj Vladimír Vladimirovič povedal, že ten bude najlepší, na môj veru ozaj. Volili by sme aj toho Blahu, ale ten mydlil barana, tak to nás veľmo srdco bolí, lebo ouce my máme radi, aj ich potrebujeme. Aj teho Ficu by sme volili, až by nebou v base. No a voľby by to už mohli byť aj posledňie, lebo my komunisti, keď raz niekoho zvolíme, tak to už bude navždy na môj veru ozaj.

  10. Oslovuje svojich skalných voličov, rovnako ako Matovič a onoho času aj Kiska pred voľbami.. Nič iné im už ani nezostáva….

  11. Tak tak voľby sa blížia. Táto cvarga má svoj potenciál. Iba volebný myslím. A tej pošve americkej to niekto zacvaka a hneď si prezident

  12. poznam aj slušných ciganov ktory chodia do prace, ano aj ja, tvaria sa poctivo aj slusne, avsak realita je taka, ze niesu poctivi a uz vobec nie slusní

  13. Vam neni hanba? Ludia pomqly nemaju co do ust a vy tu picutku zverejnujete? Zapredankinu co sme jej uplne u prdele? Este aj s ciganmi zo Serede co je to sama dilacska cvarga? Novinarske dno…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img