ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Po prepadnutí cez sociálny systém, môžu skončiť na ulici, či dokonca zlisovaní spolu s odpadkami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Áno, aj život (?) sociálne najslabších ľudí končiacich na ulici, v civilizovanej spoločnosti musí zaujímať kompetentné inštitúcie. A máme ich v štáte dosť. Aj sociálne odkázaných a aj úradníkov platených za riešenie problémov, do ktorých sa dostali.

Otázkou je, či bezdomovci majú o pomoc záujem. A či s kompetentnými orgánmi na riešení vlastnej veľakrát naozaj ťažkej a smutnej životnej situácii, chcú spolupracovať.

Práve pred sviatkami došlo v Bratislave k tragickej udalosti, keď pri odvoze komunálneho odpadu z kontajnerov, spolu s odpadom z jedného kontajnera do smetiarskeho auta vysypali a zlisovali aj pravdepodobne „nocľažníka“. Ten to neprežil.

Je potrebné uvedomiť si, že nie každý jedinec krízové životné situácie zvládne a nie každý je za to, že sa ocitne na ulici zodpovedný úplne sám. A presne o tom má byť pomoc štátu a obcí. Má byť poskytnutá tým, ktorí majú záujem meniť seba a tým s našou pomocou aj svoju budúcnosť. Tá totiž naozaj nemusí nevyhnutne byť spojená s bezdomovectvom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. radsej budem zit v spolocnosti kde mam sancu vyuzit svoj potencial a bohuzial – budu tu aj bezdomovci, z ktorych vacsina NEMA ZAUJEM nic zmenit a takyto zivot im vyhovuje a este radsej by som zil v krajine, kde maju 3-4x vacsiu vyplatu ako tu, a ta uroven je vidiet vsade kde krasny socializmus nebol…

  2. Pre Majka koľko kedy, ako, si pomohol jednému bezdakovi? No povec. Nijako!!! Ani cent ani jedli si mu nedal tak co tu riešiš

  3. Nakoniec zavedú digitálne euro, do siete bezdomoctva sa budú prepadávať množstvo ľudí. Väčšina k tomu bude k im ľahostajná. Štát na to bude túto situáciu doslova ignorovať. Teraz ľutujem, že som strgal kľučkami na námestí.

  4. Bezdomovcovi sa môže stať, že ho zomelie smetiarske auto, je to rovnako pravdepodobné ako keď novinárovi podpálila dom či auto…Pre ľudí v núdzi či bezdomovcov sú k dispozícii možnosti pomoci a oni o nich aj veľmi dobre vedia, ale žiaľ 90% z nich si túto cestu vyberá dobrovoľne, väčšinou je za tým droga menom alkohol. Pán Majko, tieto informácie sú len prilievaním benzínu do ohňa, len rozoštvanim našej už aj tak veľmi rozoštvanej spoločnosti. Čo tak napísať článok, ktorý bude informovať kde a ako pomôcť ľuďom bez domova ale úplne najskôr začnite tým čo je fenoménom bezdomovectva.

  5. A co brani tebe zalozit OZ na pomoc bezdakom a cinit sa v tej pomoci. Potom mozes ziadat MM, aby o tom pisal. Ale uplne najskor zacni ty sam. Ci ty len obkecavat?

  6. Nie neobkecávam, začala som a to už dosť dávno. Je veľmi ľahké napísať článok ako je ten vyššie a ukazovať prstom, že štát je na vine a štát sa nestará a mesto sa nestará! Bez toho,aby ste si zistil či je to naozaj tak. Je to zneuctenie všetkých ľudí, ktorí venujú svoj voľný čas pomoci druhým, je to zneúctenie ľudí, ktorí veľa krát odoprú hojnosť sebe, aby dali tým, čo sú na tom horšie ako oni. Viem, písať články o dobre sa nenosí a asi nikto by ich tu nečítal a ani nehľadal. Škoda, možno by tým bolo naše mesto ešte krásnejšie.

  7. Tak ti to poviem inak . Bezdakovi prachy nedam, ale pokial by som o tebe vedel, ze nezistne pomahas, a tato pomoc ma zmysel, tak mozno moje 2% by isli na tvoj ucet. Takto pojdu na zvieratka.

  8. A este, clanky o dobre sa tu, zrovna tu nosia. Kolko krat tu bolo podakovanie, policajtom, zachranarom a pod. Lenze hned sa tu naslo zopar poloblbov, ktori vrestali o ich povinnosti a zaplateni za to. Takze clanky a o, ludia – bohuzial.

  9. Pre dementa vyššie … kámo nikdy nevieš kedy skončíš s holou riťou, príležitostí je na to milión, ale nie je dôležité koľko úderov rozdáš ale koľko ich unesieš… (ľahko sa to píše z tepla domova však?)

  10. No,ale teraz tu máme ukrajinskú lacnú pšenicu,podľa Maďarov je kontaminovaná, podľa našich kontrolórov je v poriadku, síce táto pšenica,mala skončiť v Afrike, asi chyba logistike:)),v Poľsku, v Rumunsku, v Bulharsku poľnohospodári štrajkujú proti dovozu ukrajinskej pšenice, len u nás je ticho,čiže čoskoro budú pekárenské produkty u nás zľacnovať:))

  11. Ludkovia neviete co sa vam stane!!!Netvrdim ze si minimalne polovicka zato nemoze sama ale su tu aj pripady rozvedenych kde jeden druheho pripravil o vsetko…Takze nesudte lebo neviete co este caka vas

  12. Život nie je TV … pamätaj keď ťa prefacká,
    Uvediem príklad : budeš mať chorého člena rodiny a budeš mu musieť zaplatiť liečbu niekde v prdeli lebo tento systém sa o neho nepostará aj keď tu celý život mukluješ a podctivo platíš odvody a dane… liečba bude tak nákladná že založíš svoj dom byt alebo maštaľ v ktorej bývaš pri tom prídu problémi v práci až o ňu prídeš a nebudeš vedieť splácať ..:: bla bla bla snáď zatiaľ chápeš ak nie nevadí zistíš…

  13. Bezďák 9. apríla 2023, 23:15 – dnes mame zrdavotnictvo v stave, kedy netreba hovorit o extremnych situaciach. U bezneho cloveka staci relativne bezna choroba, ktoru v zahranici ani velmi neregistruju. U nas moze premnohych ludi znamenat neriesitelny problem.

    V decembri konkretna osoba v Seredi na poliklinike bola objednat dieta na odborne vysetrenie. Na poliklinike matku skasirovali 10 Eurami za objednanie na konkretny termin. A ten nebol na druhy den, ani druhy tyzden, ale na FEBUAR nasledujuceho roku!!

    Konecna pre obcana. A tak sa ludia naucili zit s korupciou. A ta ich rozoziera stale viac. A tak dokola. Az do uplneho padu na dno.

  14. normaly idu do poradovnika a neplatia nic, ale su tí vychcaní co si priplatia aby sa predbehli a potom aj tí ostatní – cigáne

  15. Poľsko,Rumunsko, Bulharsko od EU dostanú kompenzáciu za lacné ukrajinské obilie,Slovensko zatiaľ dostalo prd,Ukrajina zase začala vyvážať el.energiu a aj obilie,čiže čoskoro by ceny mali klesať, ale na Slovensku to istotne nebude..

  16. hlavne to obilie malo putovat do afriky, ale akonahle sa otvorili koridory, miesto afriky , obilie zamierilo do europy a za lacno. A v afrike sa najedli zo vzduchu. Skorumpovana ukrajina azelensky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img