ISSN 1337-8481

streda, 15. mája, 2024

Do práce na bicykli – je čas na registráciu!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Oddelenie školstva, rodiny, kultúry a športu /   DO PRÁCE NA BICYKLI – JE ČAS NA REGISTRÁCIU !

Mesto Sereď sa zapája do projektu Do práce na bicykli od roku 2015. Na začiatku sme mali zaregistrovaných 5 tímov z mesta Sereď, v roku 2016 to už bolo 14 tímov a každým rokom sa ich počet zvyšuje. V minulom roku sme mali 35 tímov zostavených z trinástich firiem a organizácií.

O čo ide ? Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia, a tiež aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel.

Na stránke www.dopracenabicykli.eu sa môžu registrovať 2-4 členné tímy do 07. júna 2023. Po registrácii v mesiaci jún budú dochádzať na bicykli do práce a z práce a do registračného systému na webovej  stránke projektu si zaevidujú záznamy, koľko kilometrov v daný deň prešli.  Prihlásiť sa môžu iba tímy, ktorých členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie.  Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov. Vyhodnotené budú najlepšie tímy nielen v rámci Slovenska, ale hodnotené budú aj lokálne výsledky v rámci samospráv.

Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 01. júna do 30. júna 2023 dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Títo študenti musia v deň začiatku kampane, t.j. 01. júna 2023 dosiahnuť vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, je povinný jazdiť do školy/škôlky v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.

Mesto Sereď bude oceňovať v týchto kategóriách :

  1. súťažiaci budú hodnotení na základe celkového počtu najazdených kilometrov od 01. júna do 30. júna 2023. Bude vyhodnotený najlepší tím, ktorý najazdil v uvedenom termíne najviac kilometrov do práce a z práce, aj najlepší jednotlivec, ktorý v uvedenom termíne najazdil najviac kilometrov do práce a z práce.
  2. Súťažiaci budú hodnotení na základe celkového počtu jázd absolvovaných od 01. júna do 30. júna 2023. Bude vyhodnotený najlepší tím, ktorý v uvedenom termíne najazdil najväčší počet jázd do práce a z práce a najlepší jednotlivec, ktorý v uvedenom termíne najazdil najväčší počet ciest do práce a z práce.
  3. treťou kategóriou bude tzv. Bonusová kategória. V rámci nej bude vyžrebovaný jeden súťažiaci zo všetkých tímov, ktorý absolvoval aspoň 2/3 ciest do práce a z práce na bicykli v monitorovanom období, alebo najazdil počas súťaže minimálne 500 km na bicykli.

Registrácia súťažiacich tímov je v termíne od 03. apríla do 07. júna 2023 cez online formulár na www.dopracenabicykli.eu , kde nájdete aj bližšie informácie ohľadom pravidiel súťaže.

Tešíme sa, že do podujatia sa zapojí čo najviac súťažiacich tímov!

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Hovorím to už dlhé roky, že súťaž je diskriminačná, pretože neumožňuje všetkým záujemcom o bicyklovanie zúčastniť sa jej.
    1. Musím mať vo firme/práci kolegu, ktorý sa chce tiež zúčastniť. Ako jednotlivec nemôžem.
    2. Ten kolega musí byť z toho istého mesta/obce ako ja. Ak je z vedľajšej dediny nemôžem.
    3. Ťažko si predstaviť, že väčšina ľudí, ktorí pracujú v BA budú z GA alebo zo Serede jazdiť denne do práce 50+ km. Je to časovo a fyzicky náročné.
    Splniť všetky tri podmienky dokáže málokto.
    Takže tým, že je súťaž určená pre lokálne firmy, kde sa stretnú nejaký bicykloví fanatici, ktorý do majú do práce relatívne blízko, je väčšina pracujúcich automaticky eliminovaná ergo diskriminovaná.

    Ďakujem, ani tento rok sa nezúčastním. 🙁

  2. Pripomína mi to výberové konanie šité na mieru. No nevadí, s tým som zmierený. Naozaj nemienim jazdiť bicyklom PO-PIA do Bratislavy a späť. Ďalším problémom by bolo zohnať parťáka. A ešte ma zarazilo, že sa počítajú km od 1.6. a registrovať sa možno až do 7.6. To ako keby organizátor maratónu registroval vytrvalcov do 10.00 a beh začne o 9.00. Tak verím, že za zvyšné tri týždne dobehnú to čo prvý týždeň zmeškali. Športu zdar a čudným podmienkam súťaže zvlášť!

  3. Info ku kampani: Práve pre používateľov verejnej dopravy a chodcov je pripravená významná novinka v systéme kampane, ktorý bude po novom rozdelený do troch záložiek. Tie budú zobrazovať štatistiky pre každý druh dopravy samostatne. „Rovnakou zmenou prejdú aj kontá samotných súťažiacich. Tí, ktorí budú počas júna chodiť do práce predovšetkým pešo, si budú môcť priamo vo svojom konte prepnúť graf jázd na chôdzu, a takisto ich štatistiky budú po prepnutí záložky zobrazovať údaje o ich preferovanej doprave,“ vysvetľuje novinku Andrea Štulajterová.

  4. Marek 4. apríla 2023, 18:56 Môžete jazdiť aj s kolegom z iného mesta obce. Len musíte byť z jednej firmy takže hor sa do registrácie.

  5. Ja by som navrhol “DO ROBOTY POD PAROU” (na základe predošlých článkov) …
    Víťaz by bol ten kto by najviac nafúkal pri vstupe do fabriky a napriek tomu by dokázal odmakať šichtu…

  6. Chodím do práce na bicykli celý rok, aj v zime, okrem dní, keď je poľadovica. Ale som sama, takže sa nemôžem zaregistrovať. Škoda.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img