ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Reakcia na článok p. Veselického – „Jeden otáznik za druhým“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Mária Fačkovcová, zástupkyňa primátora mesta Sereď /   Teší ma, že p. Veselický, bývalý viceprimátor mesta Sereď,  aj po odchode  z mestského úradu sa snaží zmysluplne tráviť  svoj voľný čas, sleduje dianie v našom meste a nezanevrel ani na svoje „pisateľské hobby“. Seredské novinky obohacuje svojimi príspevkami priemernou rýchlosťou 2 články za týždeň.

No treba , žiaľ, napísať aj to, že si už pravdepodobne nevie správne vyhodnotiť niektoré situácie, čítať i počúvať s porozumením. Veď ako inak mohol napísať článok Kultúrna komisia bude samostatná, keď ohľadom schválenia tejto komisie  uznesenie zastupiteľstvom nebolo prijaté. Ale treba mu na druhej strane poďakovať, že  jeho  dôvody,  ktoré podporovali vznik takejto komisie, boli veľmi silné a presvedčivé.

Aj keď neadresoval svoje otázky v  článku  „Jeden otáznik za druhým“ priamo na vedenie mesta, pokúsim sa na ne odpovedať a p. Veselickému ich vysvetliť.

 

Otázka prvá: Aký bol dôvod na to, že Seredčania neboli oboznámení s názormi svojho primátora?

Nebol na to žiaden dôvod, p. Veselický.  S názormi p. primátora boli obyvatelia mesta oboznámení už počas jeho volebnej kampane (veď Vy sám ste toho dôkazom ako dobre poznáte jeho predvolebný materiál) , pri osobných stretnutiach s obyvateľmi.  Všetci sa s názormi súčasného vedenia mesta môžu oboznámiť prostredníctvom mestských komunikačných kanálov, ktoré sú v súčasnej dobe mestu dostupné. Primátor nemusí uverejňovať na mestských komunikačných kanáloch rozhovory, ktoré na požiadanie poskytol rôznym iným súkromným médiám.

 

Otázka druhá: Nepodať o nájme kaštieľa plnohodnotnú informáciu bol zámer, alebo nedopatrenie?

Že Ondrej Kurbel považuje za svoj veľký úspech získanie nájomcu do Seredského kaštieľa?  Musím Vám trochu oživiť pamäť, p. Veselický, ale Ondrej Kurbel už v predchádzajúcom volebnom období bol aktívny poslanec, ktorý sa zasadzoval za záchranu nášho kaštieľa  a ako poslanec veľmi aktívne participoval na vytvorení podmienok  vyhlásenej súťaže na jeho nájom . Dokonca bol aj predsedom komisie , zvolenej poslancami k tejto súťaži.

 

Otázka tretia: Bolo o dvoch nových vedúcich oddelení rozhodnuté už v decembri 2022?

Tým, že sa bývalý vedúci údržby stal v novembrových komunálnych voľbách poslancom, musel sa vzdať  svojej pozície zamestnanca mesta. Takže preto sa vedelo, že táto pracovná pozícia na mestskom úrade je voľná a že je len dočasne obsadená zastupujúcim pracovníkom. Takisto aj vedúca organizačného oddelenia sa vzdala tejto svojej pozície ešte pred voľbami a bola len dočasne  poverená jej zastupovaním. Takže odpoveď na Vašu otázku je: áno, vedelo sa, že tieto dve pracovné pozície sú neobsadené a bude ich treba doplniť.  Na to nik nepotreboval si urobiť špeciálny prieskum.

 

Otázka štvrtá: Toto je to nové riešenie?

Áno. Komunikácia na základe podložených a s porozumením prečítaných a odkomunikovaných faktov môže byť pre niekoho novým riešením.

Na systémovom nastavení lepšej komunikácie momentálne pracujeme. Pracujeme na tvorbe návrhu komplexného redizajnu Seredských noviniek, vrátane vytvorenia návrhu ich štatútu, ale i na výbere

a obstaraní nového komunikačného nástroja, mestskej aplikácie. Do jeho výberu sme zapojili aj verejnosť tak, aby výsledok čo najviac vyhovoval očakávaniam budúcich užívateľov.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mýty mytologa, ktory sa rozhodol burat mýty boli zburane. Co na to nas oblbeny mytolog? Alebo o tom napise novu bajku. Vesele stlpiky sa uz nesmeju.

  2. Závidíš? Píš aj ty, nikto ti v tom nebráni a môžeš aj ty platiť! Robí niečo nezákonné, alebo zase potrebuješ do niečoho rýpať?

  3. Myslel si tento?
    Ľubomír Veselický
    Vážená pani zástupkyňa,
    podľa Vašej osobnej reakcie usudzujem, že máte vedenie mesta pevne v rukách. Vo Vašom vysvetlení na otázku „Aký bol dôvod na to, že Seredčania neboli oboznámení s názormi svojho primátora?“ ste odpovedali presne prvou vetou. Citujem: Nebol na to žiaden dôvod, p. Veselický.
    Všetko ostatné sú vysvetlenia k otázkam, ktoré som nepoložil.
    V článku netvrdím, že obyvatelia mesta neboli s názormi primátora oboznámení počas jeho volebnej kampane. Pýtal som sa, prečo neboli oboznámení s tými, ktoré vyslovil v rozhovore so Zlaticou Gregorovou. Tvrdíte, že: „Primátor nemusí uverejňovať na mestských komunikačných kanáloch rozhovory, ktoré na požiadanie poskytol rôznym iným súkromným médiám“. V poriadku. Ale kde sa nám potom podela sľubovaná transparentnosť a relevantné informácie? Alebo názory vyslovené primátorom a uverejnené v iných médiách nie sú pre Seredčanov relevantné? To ste tým chceli povedať?
    Na otázku: Čo zaujímavé sa novozvolenému primátorovi podarilo pre Seredčanov doteraz urobiť? uviedla autorka článku vetu: Za väčší úspech považuje získanie nájomcu do Seredského kaštieľa. Na pochopenie tohto textu nie je potrebný kurz čítania s porozumením. V otázke je iba novozvolený primátor a preto slovo „získanie“ v nasledujúcej vete možno chápať len tak, že sa týka jeho. O kaštieli za ostatných 12 rokov ako o majetku mesta rozhodovalo vždy celé zastupiteľstvo. To je jeho povinnosť určená mu zákonom. Preto bola v tomto prípade primátorova odpoveď viac ako mierne zavádzajúca.
    K tretej otázke o nanovo obsadených stoličkách znela odpoveď primátora podľa redaktorky, doslovne takto: Už teraz je však zrejmé, že v Seredi budú mať nového pracovníka, zodpovedného za údržbu mesta a zelene, ako aj nové vedenie organizačného oddelenia.
    Ak boli dvaja vedúci poverení vedením, je jasné, že na ich miesta bude vyhlásené výberové konanie. Ak sa obaja prihlásili, môže sa stať, že vo výbere obstoja, a potom nebudú noví.
    Ak by odpoveď znela: „Úrad som prevzal s dvoma poverenými vedúcimi oddelení a na tieto pracovné miesta bude vyhlásené výberové konanie“, tak som nemal o čom písať.
    Preto som vo svojom článku uviedol, že pri kontrole obsahu článku, ktorú primátor Ondrej Kurbel evidentne neurobil, mohol tieto nepresnosti odstrániť. Taká je totiž bežná prax pri práci so serióznymi redaktormi.

  4. A 17:40! Prečo 30? Skús zdôvodniť! Napíš, na ktorom oddelení ich je veľa?
    Ak to nenapíšeš musím konštatovať, že Ústavou dané právo na slobodu prejavu (Čl. 26 ods 2) umožňuje zvestovať svetu aj názor neinformovaného hlupáka. A to je tvoj prípad.

  5. Ešte som nepočul, aby sa niekto chválil tým, že nepozná zákon o samospráve, prácu v samospráve, ale jeho osvietený mozog vie, koľko ľudí by v nej malo robiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img