ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Audit na radnici má priniesť vyššiu kvalitu služieb pre verejnosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /   Na seredskej radnici dnes začal audit. Je zameraný na procesno – personálne preskúmanie úradu a jeho výsledkom by mal byť kvalitnejší servis služieb pre verejnosť a v konečnom dôsledku aj vyššia spokojnosť občanov s kvalitou práce zamestnancov mesta.

Nové vedenie mesta avizovalo komplexnú kontrolu hneď úvodom svojho funkčného obdobia. „Cieľom je zhodnotiť vyťaženosť vybraných častí úradu a zlepšiť, ak sa to bude dať, fungovanie procesov. Od externej nezávislej kontroly tiež očakávame informácie, kde sú naše slabé miesta, kde plytváme potenciálom zamestnancov, či možno nedostatočne komunikujeme ako organizácia,“ uviedla prednostka radnice Mariana Páleníková.

Audit potrvá tri dni a po jeho vyhodnotení o pár týždňov dostane vedenie mesta odporúčania a návrhy na zlepšenie.

 

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pani referentka, vaše miesto by som zrušila ako prvé. Nikdy predtým takéto miesto neexistovalo a je neopodstatnené. Hlavne po kontroverzii vytvorenia a obsadenia tohto miesta.

  2. Presne tak! Sú to vymyslené dobre platené posty! Pán primátor,kedy dáte opraviť zábradlie na Čepeňskej ulici oproti starému trhovisku, ktoré bolo zdemolované haváriou? Či stačia tam pásky uviazané o zbytok zábradlia?

  3. Stále sa zdá monarchom prebytok pracovníkov, takže môže jeden robiť aj za troch, len povymýšľaných miest pre vyvolených nie je nikdy dosť, ako hovorca… „Mojí rádcové“

  4. Kto to zaplatí? To nie je zadarmo. Slabé miesta nie sú v rádových pracovníkoch, ale v MZ a v komisiách. Ale treba to na niekoho hodiť, hlavne na tých, ktorí sa nemajú ako brániť. Najlepšie je miesto zrušiť a potom ho dať svojmu súkmeňovcovi pod iným názvom. Tak to u nás chodí.

  5. Za socíku koloval takýto vtip.
    Päťročný plán splníme za štyri roky. Čo robili traja, budú robiť dvaja za jeden plat.
    Vtipy nestarnú.

  6. Zase zbytočne netreba strašiť prepúšťaním zamestnancov alebo rušením miest a štvať ešte aj úrad proti primátorovi. Ten už má so súčasným zastupiteľstvom naloženého až až. Ja si skôr myslím, že ako vedenie MsÚ, tak aj verejnosť si uvedomujú, že v súčasnej rýchlej a byrokraticky náročnej dobe je skôr nedostatok zamestnancov naproti minulým rokom. Stačí sa pozrieť na jednotlivé referentské pozície a je hneď každému jasné, že čo by bežne robili 3 úradníci, robí teraz jeden.

  7. V článku sa píše:
    Od externej nezávislej kontroly tiež očakávame informácie, kde sú naše slabé miesta, kde plytváme potenciálom zamestnancov, či možno nedostatočne komunikujeme ako organizácia,“ uviedla prednostka radnice Mariana Páleníková.
    Možno si naivne myslím, že prednostka by po dvoch mesiacoch už mala lepšie poznať potreby úradu, ktorý riadi, ako tzv. nezávislá kontrola.

  8. Anonym 23. februára 2023, 12:29 – nie je to az tak pravda. Primator ma mimoriadne vysoke kompetencie, je statutarom mesta. Poslanci MsZ sice rozhoduju o mnozstve zasadnych veci, no primator ak chce, poslanci to maju tazke.

    Rovnako to ale plati aj opacne, preto najlepsia je spolupraca v zaujme posuvania mesta dopredu.

    Verim vsak, ze niektori poslanci ktori kandidovali v time neuspesneho kandidata Jankulara si uvedomia kto ich podporoval a odporucal volit a ze mal k tomu dostatocnu motivaciu. A nasledne sa rozhodnu pracovat skutocne v prospech obcanov.

    NEmyslim si, ze nateraz vacsine v mestskom parlamente ide o to, aby sa mesto posunulo dalej pod vedenim Kurbela. On a jeho pravomoci vyplyvajuce mu zo zakona (otazka je, ci ich vyuzije) su totiz nocnou morou tych, ktori z pozicie sily a kontaktov robili to, co robili. (vid napr. kontrolne zistenia hlavnej kontrolorky)

    Primator a statutar mesta je totiz POVINNY KONAT VO VEREJNOM ZAUJME. Aj poslanci, no u nas je problematicke vynutit naplnenie prava – ano, uznesenia schvaluju v zbore, ALE HLASUJU JEDNOTLIVO. Takze ak hlasuju napriek tomu, ze su informovani o nezakonnosti hlasovania, alebo maju o nezakonnosti veci ZA ktoru hlasuju vedomost, musia byt trestne stihani jednotlivo.

    Ak novy primator bude chciet naplnit obsah slubu a poslanie voleneho zastupcu, bude musiet priniest do samospravy vyraznu ZMENU – teda to, z coho ma byvale vedenie strach. Ak to urobi, spanok zopar ludi sa nazyvat kludnym nebude.

  9. Kolko ten trojdnovy audit s vypracovanim odporucani v priebehu niekolkych tyzdnov bude stat? Mohli to tam uviest v tej sprave o tom audite.

  10. Audit sa robí takto.
    Objednávateľ sa chce zbaviť niektorých zamestnancoch. Objedná si audit u nezávislej spoločnosti a naznačí aké oddelenia je vo výslednej správe potrebné označiť ako predimenzované. Správa nezávislého audítora je potom predložená najvyššiemu orgánu spoločnosti s návrhom na zmenu organizačnej štruktúry. Všetko je podľa zákona. Návrh na zmenu dal nezávislý audítor za peniaze objednávateľa.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img