ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Jeden otáznik za druhým

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický, bývalý viceprimátor mesta Sereď /   Asi takto by som mohol vyjadriť myšlienky, ktoré ma napadli po vygúglení  článku s názvom

K prioritám nového primátora Serede Ing. Ondreja Kurbela patrí otvorenosť, jasná komunikácia i spoločná reč s poslancami , ktorý napísala Zlatica Gregorová,  a uverejnený bol v decembrovom čísle Galantského a šalianskeho žurnálu.

http://zurnaly.sk/doc/gasa/202212.pdf

Otázka prvá

Aký bol dôvod na to, aby Seredčania neboli oboznámení s názormi svojho primátora?  Nepostrehol som totiž, že by bol  tento článok uverejnený na webovej stránke mesta.

Pri kladení otázky som vychádzal z predvolebného materiálu Ondreja Kurbela „Sereď, v ktorej chceme žiť“ strana č. 14 – Aby si informácie nachádzali občanov, a aby nemuseli obyvatelia mesta “googliť” dôležité oznamy, prípadne o ne úplne prichádzali, musí byť komunikácia mesta nastavená  efektívne.

…………………………………………………………………….

Na štvrtú otázku Z. Gregorovej  Čo zaujímavé sa novozvolenému primátorovi podarilo pre Seredčanov doteraz urobiť? uviedla autorka toto:   Za väčší úspech považuje získanie nájomcu do Seredského kaštieľa.

Táto veta znie tak, akoby sa na získaní nájomcu nepodieľal nik okrem Ondreja Kurbela.  Skutočnosť je iná. Zámer obnovy kaštieľa po troch neúspešných pokusoch mesta získať dotácie z vonkajších zdrojov vyústil do hľadania nájomcu, ktorý by bol investorom. Rozhodnutie o vyhlásení VOS prešlo viackrát schvaľovacím procesom celého zastupiteľstva  a Verejnú obchodnú súťaž na prenájom časti kaštieľa vyhlásil primátor M. Tomčnányi napríklad aj  22. 9. 2020.

https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2020-09-22-mesto-sered-vyhlasuje-obchodnu-verejnu-sutaz-kastiel-najom

Informáciu o tom, že Seredský kaštieľ má nového nájomcu. Vzniknúť by tu mali priestory na reštauračné, ubytovacie, kancelárske a školiace účely.  uverejnila  na webovej stránke mesta I. Tóthová 3. apríla 2021.

https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2021-04-03-seredsky-kastiel-ma-noveho-najomcu-vzniknut-by-tu-mali-priestory-na-restauracne-ubytovacie-kancelarske-a-skoliace-ucely

Ak článok Z. Gregorovej  nebol pred uverejnením primátorom odsúhlasený, bola to jeho chyba.

 

Otázka druhá

Nepodať o nájme kaštieľa plnohodnotnú informáciu bol zámer , alebo iba nedopatrenie?

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Najzaujímavejšie informácie však vyplynuli z formulácie obsahu odpovedí primátora na otázku: Ktoré stoličky budú nanovo obsadené? Autorka článku píše: Podľa jeho slov neplánuje s prednostkou robiť unáhlené závery, zato však nebude klásť dôraz na prvý dojem ani brať do úvahy informácie z tretích strán. Už teraz je však zrejmé, že v Seredi budú mať nového pracovníka, zodpovedného za údržbu mesta a zelene, ako aj nové vedenie organizačného oddelenia.

Termín na podanie prihlášky  záujemcov o pozíciu vedúceho Organizačného oddelenia  a vedúceho Oddelenia údržby bol  10. 2. 2023.  Skutočnosť, že ani 20. 2. 2023 nie je uverejnený výsledok výberových konaní,  ma až tak netrápi. Ale to, že primátor podľa slov Z. Gregorovej vedel  už v decembri, že v meste bude nový vedúci údržby a vedúci organizačného oddelenia, je zaujímavé.

Otázka tretia

Bolo o dvoch  nových vedúcich oddelení  rozhodnuté už v decembri 2022?

………………………………………………………………………………………………..

„Sereď, v ktorej chceme žiť“ strana č. 16 – Nové riešenia vidíme v systematickej, transparentnej a kontinuálnej komunikácii, ktorá je ich základom.

Otázka štvrtá

Toto je to nové riešenie?

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img