ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Sereď 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prvá fotografia dosť presne charakterizuje stav kultúry v meste Sereď za posledné roky. Avšak po voľbách sa do komisie aj do zastupiteľstva dostala nová krv, ktorá nielen sľubovala, že niečo zmení, ale skutočne na zmene pracuje. Bolo by to na dlhé písanie, ale vecne to skrátim. Bol podaný návrh na zastupiteľstvo na osamostatnenie kultúrnej komisie, aby sa mohla samostatne venovať veciam kultúrnym, nakoľko v spojení s komisiou sociálnou nezostáva dostatok času na prerokovávanie vecí kultúrnych. Pri zasadaní komisie sa členovia zhodli a odporučili poslancom schváliť osamostatnenie tejto komisie.

Inak Sereď patrí medzi mestá, ktoré sa dajú spočítať na jednej ruke, ktoré majú kultúrnu komisiu spojenú s ďalšou komisiou, ktoré so sebou nesúvisia, čiže členovia komisie rozhodujú o veciach, ktoré nepatria do ich oblasti, hoci v svojej oblasti môžu byť odborníci. Takže máme tu ľudí, ktorí chcú niečo zmeniť, máme tu niekoho, kto podá návrh prospešný (p.Fačkovcová) pre obyvateľov mesta Sereď, máme tu komisiu, ktorá ho odporučí zastupiteľstvu schváliť. No a potom príde samostatné zastupiteľstvo, kde sa o tom rokuje. Výstup z komisie podporia rečnením pred poslancami odborníci z oblasti kultúry. Ak máte záujem pozrite si to na tomto odkaze:
https://www.youtube.com/live/A9W580OYLP0?feature=share

Je to 12.bod rokovania a začína v čase 5 hodín 14 minút . Uvidíte tam, kto hovorí k veci a kto trepe, pretože neexistuje objektívny dôvod, aby mesto Sereď nemalo samostatnú kultúrnu komisiu. Samozrejme, že návrh neprešiel, pretože poslanci si začali robiť nechutné politikárčenie. Zdržujú sa hlasovania. Za to vás ľudia nevolili. Je dobré si aj všímať, kto za koho kandidoval a ako teraz hlasuje. To vidíte na ďalšej fotografii. Už len dodám, že pri hocijakom hlasovaní rozhoduje zastupiteľstvo a nie primátor.

Čiže ak chcete zmenu, tlačte na poslancov. Stačilo by, ak by hlasovali podľa vedomia a svedomia. Stačilo by, aby si naštudovali materiály pred každým zastupiteľstvom. Poznám Vás viacerých osobne a je mi jedno za koho ste kandidovali, teraz hlasujte za ľudí.

Richi

 

zdroj: Bistro Galéria FB, Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mesto Sereď schválilo dotácie a KC priestor získal dotácie v oblasti rozvoja a živ.prostredia 1750€, kultúry 1700€ a mládeže 4471€🤔.Pani Dudášová môže byť spokojná.

  2. A k téme bruchovci nenapisete nič? Či len odveci útočiť na Dudasovu?
    Napriek vašim snahám je to stále len maličký zlomok peňazí čo dostali futbalisti…
    A skúsme sa zamyslieť, kto sa venuje tínedžerom v našom meste? To čo každý tak strašné nechce aby sa neplakali po vonku a neskončili v zlých partiách? Tak presne to za tie 4-tisicky robí Dudášová. Za 1700 eur podporuje miestnu a okrajovú kultúru (čo by malo robiť primárne DK ale jednoduchšie je objednať predstavenie, prípadne nejakú známu kapelu a nestará sa ďalej) a v oblasti životného prostredia podľa mojich info budú organizovať brigády pre verejnosť.
    Tak áno máš pravdu môže byť spokojná lebo spraví za 8 tisíc viac ako dokáže Bruchova úderka sľúbiť pred voľbami…

  3. Anonym,pišeš sprostosti,v bývalom režime sa v Seredi postavilo všetko a táto vaša demokracia všetko zničila a predala, tak netrep sprostosti

  4. SA nepostavilo. Postavili to ludia. A vybudovalo sa nieco aj napriek tomu, ze tu tie kurvy cervene vsetko rozjebali. A tato,,nasa,, demokracia tebe umoznila beztrestne napisat tu pixovinu co si napisal. Hentie kurvy cervene by ti uz klopali na dvere

  5. Anonym 8:43 tak podľa teba sa zišlo pár ľudí a postavili kulturak,elektrárne,vodné diela,elektrifikovali sa trate,postavili metro (Praha),východ.zeleziarne,hutný priemysel,potravinový priemysel neskutočne veľa lokálnych firiem no a potom došiel Mečiar,a Dzurinda a iní a všetko to pokradli.To už neboli komunisti,môj milý.Preco skoro za tú istú dobu sa nepostavilo skoro nič v porovnaní.Ste zaslepení a hlúpi a nevzdelani ešte k tomu.

  6. Ešteže sa za komunistov postavil ten Kultúrny dom. Kam by chodili naši herci hrať ? Ešteže vystavali seredské sídliská pre tisíce ľudí, aby mali kde bývať a polikliniku, aby mali kam chodiť lekárovi, most cez Váh, aby ste sa nemuseli člnkovať. Všetko kritická infraštruktúra, žiadne zahraničné lidl sklady, eurofondové parčíky a predražené developerské bytovky, ale všetko naše národné, slovenské.

  7. Niektorí poslanci zvolení obyvateľmi mesta sú zjavne bez názoru a presvedčenia. Alebo majú obojstranný prešivák? Takto sa môzu búchať do pŕs, že nehlasovali ani proti ani za.
    Možnosť „zdržal sa hlasovania“ by mala byť zrušená. Sedíš tam? Tak sa podľa toho spravaj. Potom to vyzerá, že niesi rozhodnutý, ci si ryba, vták, alebo cicavec.

  8. Uz by ste mohli prestat s tymi rozpravkami o komunistoch. Keby tu komunisti neboli tak to tu u nas vyzera ako na zapade, to snad dochadza aj najsprostejsiemu „cervenemu“ zatiahla sa na 40 rokov brzda a potom sa zas dalo turbo na rozmlatenom aute takze je to tak ako to je, nebyt komunistov a fasistov bola by europa a svet uz davno inde

  9. a nechapem ten suvis nezatepletenej chatrajucej budovy s komisiou na kulturu ktora ma hovnovu moc, treba sa uz konecne zobudit a zateplit kulturak aj kino nech sa nehanbime pred celym slovenskom ake budovy mame v centre je to uplne jednoduche netreba na to ziadne komisie, skuste to napasovat na inu temu alebo skuste pravdu ze setkym ide len o dotacie jednym do sportovych klubov druhym do ich neziskoviek, kazdy chce zdimat mesto aby si mohol svoje sukromne zabavky financovat z nasich dani bez nejakeho skutocneho vyberu a posudzovania … ked sa tu spomina priestor ich akcia „vata fest“ to bola jedna z najvacsich zahambujucich veci co sa tu konala mal som na tom navstevu z cudziny a hambil som sa za to ze to niekto nazval festival rovnako ako sa hambim za ten hnusny kulturak. a to nehovorim o tom ze kvoli tomu zavreli park navalili tam podium a vedla stoji novuycicky amfik ktory im asi smrdi … alebo na tom sa niet co vyfakturovat kedze je mestsky ?

  10. Pre: anonym 18. februára 2023, 11:19
    Úplne si mimo so svojim komentárom a evidentne nerozumieš problematike a čo je vôbec v hre. Budovy, ako aj kultúrny dom má v správe SMS. To je prvá vec. Druhá vec, že komisia nerieši kulturák ako budovu alebo organizovanie akcií. Tú fotku autor myslel ako parafrázu na dosť zložitú situáciu v kultúre. A predstav si, že komisia má celú škálu právomocí, autor ich tam vymenoval a áno, vrátane prerozdeľovania dotácií, ale tie sa budú prerozdeľovať bez ohľadu na zloženie komisie makovej či fakovej.

  11. A načo sú poslanci v komisii keď tam hovoria a odporúčajú inak ako potom hlasujú. Alebo sa zdrzia hlasovania? NEHANEBNE ZASTÁVAJÚ MIESTO ĽUĎOM, ktorí chcú pracovať pre mesto a zlepšiť jeho úroveň.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img