ISSN 1337-8481

sobota, 27. júla, 2024

17 roční mladíci v noci kradli na stavbe. Jeden z nich dokonca šoféroval bez vodičáka. PMJčkari ich chytili hneď po čine

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Policajti im pri kontrole našli v aute ukradnuté veci. Ani jeden z nich pritom nekradol po prvý krát.

V utorok, krátko pred polnocou, mali dvaja mladiství vojsť do areálu staveniska v meste Trnava. Tam si vyhliadli unimobunku, do ktorej sa vlámali pomocou sekáča a páčidla. Z náradia, ktoré bolo vo vnútri uskladnené, zobrali elektrickú pílu, jadrový vrták a dlhé kliešte. Veci mali naložiť do auta Škoda Octavia a odísť zo staveniska.

POLICAJTI ICH ZASTAVILI HNEĎ PRI ODCHODE
Rýchly výjazd auta na hlavnú cestu si však všimla hliadka PMJ, ktorá práve prechádzala okolo. Policajti vozidlo okamžite zastavili a mladého vodiča vyzvali na predloženie dokladov. Pri kontrole zistili, že mladík nielenže nemá vodičský preukaz, ale v aute navyše vezie náradie, ktoré ani nevie identifikovať. Keďže tínedžeri vyšli smerom zo staveniska, policajti sa rozhodli areál skontrolovať. Spolu s majiteľom stavebnej firmy našli na modrobielej unimobunke poškodené dvere a dokonca aj tzv. majzel a pajser.

PMJčkari privolali povereného policajta spolu s kriminalistickým technikom, ktorí si vec na mieste prevzali a ukradnuté náradie zaistili. Oboch mládežníkov policajti obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie.

Trnavskí policajti obvinili dvoch 17 ročných chlapcov z prečinu krádeže spolupáchateľstvom. V zmysle zákona môže za takýto skutok hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky. V prípade mladistvých osôb sa trest znižuje na polovicu.
Okrem stíhania za opakovanú majetkovú trestnú činnosť, riešime mladého (ne)vodiča aj za priestupok v doprave, a to v správnom konaní. Za jazdu bez vodičáku mu môže hroziť až zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Škoda, že majiteľ odcudzených vecí nemá možnosť s kolegami si s páchateľmi niekde v súkromí povymieňať „názory“. Lebo už sme dlhodobo v štádiu, keď kadejaký mamrd ublíži a obeť sa mesiace až roky márne dopracovať k spravodlivosti. A to sa ešte môžeme vytešovať, si preboha uvedomme, že niekto vám udrbe auto za 10-15 tisíc a v ideálnom prípade ho nezničí a nájdu ho a je to len „neoprávnené použitie“ to museli byť tvorcovia zákona zhulení pod obraz. Ale keď chujlo šlohne sakel zrnkovej kávy, je to hneď krádež. To sa proste pochopit nedá.

  2. Pre Peter 16. februára 2023, 13:59

    Neoprávnené použitie zrnkovej kávy zatiaľ v trestnom zákone nie je. Teraz vážne. Celkom pekne pálky sú v trestnom zákone aj za neoprávnené použitie cudzieho motorového vozidla a to z toho dôvodu, že keď sa nepodarí preukázať krádež, moc to hajzlovi platné nebude.

  3. chlapcov treba zobrať na dve prenocovania do leopoldova a vysledok bude lepší ako vláčenie po súdoch a potom ročná podmienka . 🙂 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img