ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Mesto poskytlo dotácie vo výške takmer štvrť milióna eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /  Na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva bolo na programe aj prerozdeľovanie dotácií z rozpočtu mesta Sereď. Finančný balík na tento rok, sa po prvej zmene rozpočtu, dostal na úroveň roka 2022 a to i napriek náročnej a ekonomicky vypätej situácii.

Podané žiadosti o dotáciu posudzovali odborné komisie pri mestskom zastupiteľstve. V súlade s platným VZN  č. 3/2016 o poskytovaní dotácií, v znení neskorších nariadení, ak navrhovaná dotácia u jedného žiadateľa  prevýšila sumu 10-tisíc eur, tak o pridelení dotácie rozhodovalo zastupiteľstvo.   V uvedených čiastkach nižšie sú započítané aj dotácie od poslancov, ktoré môžu ľubovoľne prerozdeľovať, v maximálnej výške 400 eur.

 

Oblasť ŠPORT:

ŠKF Sereď vo výške  47 439 eur

AŠK Lokomotíva Sereď  34 189 eur

HK Slávia OA Sereď  16 744 eur

ŠK Ice Player´s  11 606 eur

Taekwon-do klub Sereď  5 778 eur

Tenisový klub  3 711 eur

Cyklistický klub AB  1 772 eur

ŠK Cyklo-tour Sereď  3 556 eur

Stolnotenisový klub Mladosť  581 eur

TJ Rozkvet    1233 eur

AFK Vodra 528 eur

AFK Puma  413 eur

OZ Goel  667 eur

ORF COSMOS CAMPING Sereď 1 411 eur

OZ Sereď Darts Club 1 022 eur

Atletika Sereď   1 000 eur

 

Za oblasť športu nebola rozdelená celá rozpočtovaná čiastka. Výzva na predkladanie žiadostí o dotáciu na druhý polrok, bude uverejnená. Je pripravený balík v celkovej hodnote 100-tisíc eur.

 

MLÁDEŽ

Športový klub futbalu Sereď  3 819 eur

AŠK Lokomotíva Sereď  4 929 eur

HK Slávia Sereď  3 085 eur

Tenisový klub  3 171 eur

OZ Goel  3 042 eur

Slovenský skauting, 82. zbor Polaris Sereď  9 370 eur

RZ pri Obchodnej akadémii   777 eur

eRko  2 185 eur

KC PRIESTOR  4 471 eur

Zväz chovateľov zvierat  765 eur

Life is Perfect  3 644 eur

CAMP s.r.o.  992 eur

Pastoračné centrum s. Jána Pavla II.  800 eur

 

KULTÚRA

OZ Goel  800 eur

KC PRIESTOR  1 700 eur

Life Is Perfect  2 000 eur

Spevácky zbor GAUDETE  1 100 eur

OLDTIMER MÚZEUM 1 650 eur

OZ Vodný hrad  1 950 eur

Združenie rodičov pri ZUŠ  2 500 eur

R SVS Seredský spolok J. Fándlyho  700 eur

Klub zdravotne postihnutých  1 000 eur

Seredan  700 eur

Občan rozhodni  300 eur

 

SOCIÁLNA oblasť:

Teen Chaleng Slovakia  1 400 eur

Pomocníček   300 eur

Nikolka Sereď  3 950 eur

Klub zdravotne postihnutých  4 000 eur

Slovenský zväz zdravotne postihnutých  2 500 eur

Občianske združenie Slnko jesene  1 500 eur

Nezábudka Pata  800 eur

STORM  5 050 eur

Trnavská arcidiecéza – charita  4 450 eur

ADOS  3 500 eur

OZ Pri detskom domove  4 050 eur

 

ROZVOJ a ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

KC PRIESTOR  1 750 eur

Pomocníček 4 000 eur

OZ Prúdy  2 410 eur

OZ Mám rád cyklistiku  2 500 eur

LRL Profitech s.r.o.  4 000 eur

Vlastníci bytov a NP Kukučínova 4443/28 v.z. Naša domová, s.r.o.  740 eur

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. LRL Profitech s.r. o. je firma p.SIPKU ved on je podnikatel a jemu sa dalo 4000 eur na rozvoj a zivotne prostredie ved on nech si hradi zo svojho to si mohli poziadat aj ostatni sukromni podnikatelia

  2. Chcel by som sa opytat ci vobec pri prerozdelovani prispevkov su zohldnovane aj priemerne rozpocty jednotlivych ziadatelov? Vie sa vobec aky je rozpocet basetbalistov a aky futbalistov?

  3. aky je rocny rozpocet mladeze basketbaloveho klubu a aky pomer je prispevku k jeho rozpoctu? aky je pomer prispevku k rozpoctu u ostatnych ziadatelov? aky je pomer prispevkov k celemu rozpoctu a nasledne v proovnani k mestam v ktorych to so sportom myslia vazne? aky narast v porovnani s inflaciou? aky je strategicky ramec podpory spotu v ramci rozpoctu do buducna?

  4. Mesto nechalo rozpadnúť futbalový štadión, nie náhodou Bucha, Stareček…, ktorí celé roky inkasovali státisíce na úkor iných? Kto ím to dovolil? Robili si čo chceli a čakali, že to tak pôjde do nekonečna, že budú dostávať stále také štedré dotácie. Dostávali peniaze aby štadión zveľaďovali a nie aby ho zničili. Kam poputovali tie obrovské sumy peňazí?

  5. LRL PROFITECH??? 14. februára 2023, 22:47 – nie, ZMENA v zastupitelstve sa NEkonala.

    Primator nema na dotacie dosah. Ide o KOMPETENCIE SAMOSPRAVY !!

    Fiancie su majetkom mesta, o ktorom rozhoduju poslanci MsZ.

    Uzatvoreny kruh – pisal som uz niekolkokrat – poslanci v komisiach si navrhnu a na rokovani MsZ odsuhlasia.

    Pekne podelili, co?

    Inak informacia je autorkou clanku podana mizerne. Vypovednu hodnotu by malo uvedenie pozadovanej ciastky a na aku cinnost a nasledne ciastky odsuhlasenej.

    Az tam by obcan videl, o com je v skutocnosti rec…

  6. V tejto Seredi nikdy nebude nic dobre schvalene nateraz.Ista skupina poslancov drzi pospolu.Ale nato sme ich tam nevolily.Mali by sa pozriet na seba preco a pre koho to robia a nie pozerat ze natruc novemu primatorovi.Ludia vas tam dali a dali vam doveru a vy ju stracate takymito vecami.Fuuuuj.

  7. Pozrite sa na Seredsky dom kultury a Kniznicu a vstup a chodbu do starej divadelnej saly.Ozaj starej teda riadne.A tie Wcka tam.TAm nemohli ist dake peniaze.Kurenie v chodbe.Zima a ziadna kultura.A chceme chodit na podujatia vsetci.Ale tam?????Oujeeej.Smutne.

  8. obcan Serede, naozaj veris, ze sme si ich volili my?
    nebol to nahodou bruchov tah?
    a ta postavicka, mozno slusny chlapec, ale na vedenie mesta slaby a s tym co mu brucho zvolil…..
    a este, vyzera to tak, ze ho riadi ten jeho team. teda v medziach, ktore im dovolia posranci.

  9. Boli sme prednedavnom v divadle v Seredi a ludia sedeli v bundach, hanba….v 21.storoci aby bola zima v divadle….ach jaj, hlavne ze sa davaju peniaze na zbytocnosti….

  10. Dom kultury vyzera presne ako jeho riaditel a ten co ma na starosti mestske zariadenia ved sa pozrite na tie upratovacky su tam asi od zaciatku zalozenia ved ta jedna uz pomaly bude mat asi aj 70 rokov ledva chodi tak co moze upratat atie wc mate pravdu na zaplakanie

  11. A čo keby sa nám vyjadrí niekto s tej firmy ako použije dotáciu 4000? Miloš čo ti na to ? Kameru do ruky a šup šup pred firmu urobiť reportáž 👍

  12. Dom kultury je majetkom mesta, riaditel tam nikdy nemal kompetencie ani rozpocet na jeho rekonstrukciu ten ma na starosti kulturne podujatia v dk a prevadzky muzea, kina, amfiku, novy primator ma prilezitost sa ukazat aky je gazda, podla predvolebnych slubov su vsetci za rekonstrukciu kulturaku co tam sedia tak nech sa paci treba zacat

  13. No hádam farbu na steny a prerobenie niektorých častí ma a tento rok je plánovaná aj prerabka knižnice uvidíme ako to dopadne. Lebo ak to budú robiť „šikovný“ „Pat a Mat“ tak bude kultúrny v horšom stave ako teraz. Čo sa týka záchodov, sú strasnom stave v divadelnej sále ako je chodba alias okolie, no nechcel by som upratovať tie ošťaté, osraté a ogrcané záchody i okolie ktoré sú po každej akcii. A byť byť v koži upratovačiek, ktoré musia ten bordel „po akoze slušných občanoch“ upratovať. Rozpočet na DK býva každý rok schválený a riaditeľ čo tam robi „nie jeden rok“ tak za tie financie by bol prerobený a vyzeral by ako nový, ale obcania môžu len konštatovať kam miznú peniaze ktoré sú určené pre DK. Na posledy som bol na kultúrnom podujatí a keď som zbadal opiteho riaditeľa skoro na šrot a „nie prvý krát“ tak asi si viem domyslieť kam peniaze tečú…….

  14. Spomínate v DK záchody ktoré sú nonstop otvorené, vďaka bohu za to bo môžem ich ísť ošťať a osrať hoci kedy keď ma to chytí. Bohužiaľ sú otvorené iba od trhoviska bo niekedy ma to chití aj pri knižnici a tie sú zamknuté. Možno preto aby upratovačky stíhali upratovať tie to nonstop otvorené verejné toalety. Vďaka za DK ze si a čisté a umyté zachody po mojom odchode.!!!

  15. Z rozdelenia kompetencií medzi starostu obce a obecné zastupiteľstvo podľa § 4 ods. 11 písm.
    l) zákona o obecnom zriadení vyplýva, že:
     starosta nemôže bez predchádzajúceho rozhodnutia obecného zastupiteľstva rozhodnúť
    o menovaní a odvolaní členov orgánov obchodnej spoločnosti,

    Zo zákona o obecnom zriadení vyplýva, že primátor nemôže sám odvolať p. Andrášika, resp. Ing. Krajčoviča z pozície konateľa SMS či MsBP. A v momentálnom zložení MsZ bohužiaľ nie je sila na odvolávanie, resp. výmenu. Pravda bohužiaľ je, že opozícia jasne dáva najavo svoju silu. Tí, čo ich volili si musia dať odpoveď sami.
    Druhá vec je, že nový primátor ešte nemá za sebou ani 100 dní vlády a je obrovské množstvo vecí, ktoré treba riešiť. Nechajme prosím čas novému vedeniu, je tam ešte strašne krátko na takú obrovskú agendu. Nedá sa za pár dní postaviť ani nový štadión ani nový kultúrny dom. Predchádzajúce vedenie tu bolo 12 rokov….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img