ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Kultúrna komisia (ne)bude samostatná

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Adrián Rückschloss /  Ako umelecky cítiacu osobu s pridruženou profesiou ma potešil článok od Pána Veselického „Kultúrna komisia bude samostatná“, ktorý publikoval v Seredských novinkách 13.2.2023

Link na článok:

https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2023-02-13-kulturna-komisia-bude-samostatna

Zastávam rovnaký názor ako pán Veselický a  rád by som doplnil, že je to pozitívna správa pre naše mesto ak chceme, aby sa do budúcna rozvíjalo nielen po stránke materiálnej, ale aj v oblasti kultúry. Posilnilo by tak svoju pozíciu v tejto sfére a zvyšovalo tak aj svoj potenciál i v otázke cestovného ruchu, či trvalej udržateľnosti domácich obyvateľov v meste.

Pôvodné nadšenie však vzápätí vystriedalo sklamanie. Pozrel som si k tomuto bodu programu záznam z mestského zastupiteľstva konaného 9.2.2023, ktorý je zverejnený na YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=A9W580OYLP0) a tento návrh NEPREŠIEL!

Áno, čítate správne, neprešiel o 1 hlas! Nechcem sa púšťať do protiargumentácie na poslancov, ktorí vystúpili v rozprave a pri hlasovaní sa v tomto bode zdržali, no môžem povedať, že niektorí ma ako ich voliča nemilo zaskočili. Napríklad ak poslanec nie je pripravený sa k otázke vyjadriť odborne a vystupuje zmätočne alebo pre mňa osobne je úplne nepochopiteľné, ako sa zástupca našich detí pri ZUŠ, môže v takejto dôležitej otázke zdržať hlasovania, keď v samotnej rozprave vystúpila p. riaditeľka ZUŠ, aby túto myšlienku podporila. Práve tento hlas mohol rozhodnúť v prospech dobrej veci. Uznesenie z hlasovania je na stránke mesta: https://www.sered.sk/materialy_msz/hlasovanie_poslancov/20230209/0035.xml

Všetkým čitateľom odporúčam, aby si tento záznam zo zastupiteľstva pozreli, nakoľko som ja osobne nepostrehol žiadny obsahovo presvedčivý argument, aby komisia pre kultúru nebola osamostatnená. Pán poslanec JUDr. Michal Irsák v rozprave poslancom priamo povedal, že v trnavskom kraji iba naše mesto nemá takto vyhranenú komisiu a k podpore sa pripojil aj pán poslanec prof.Ing. Ľubomír Švorc, DrSc., ktorý sa snažil svojim kolegom ľudovo povedané prehovoriť do duše, no napriek tomu títo 8 poslanci návrh nepodporili a hlasovania sa zdržali:

Oľga Buchová; Bc. Anton Dúbravec; Ing. Ján Himpán; Ing. Rastislav Jurina, PhD.; Mgr. Tomáš Karmažín; JUDr. Miloš Klenovič; Ing. Jozef Sečen      a JUDr.PhDr. Marek Tóth.

Ostáva mi ako občanovi už len veriť, že výhrady poslancov sa zvrátia a nadpis článku pána Veselického sa stane realitou.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neviem, kde si bol doteraz anonym, ale je to tu bežné, keď sa preberajú články z mestských noviniek. Dokonca aj môj diskusný príspevok nebol zmazaný, keď som súhlasil v jednej debate s Veselickým. Skôr ma zarazila podaná informácia, úplne rozdielne stanovisko od toho, čo bolo v článku predtým. Idem si pozrieť to video a som zvedavý čo a ako.

  2. Podľa mien sa niet čomu diviť. Určite nebudú podporovať zmysluplné veci ale hádzať primátorovi polená pod nohy. Veď 12 rokov bolo mesto Sereď v ktorom skapal pes a darilo sa jedine futbalu – po finančnej stránke. Bohužiaľ pre občanov mesta, prešlo do zastupiteľstva pár ľudí, ktorých detinské správanie bude na škodu všetkým. A pán neúspešný kandidát by mal svojim „parťákom“ prehovoriť do duše. Buď sú tam aby sa mesto pohlo dopredu alebo nech sa porúčajú. Dvanásť rokov stagnácie stačilo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img