ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

„ak by sa zákonom stanovila výška platu starostov/primátorov maximálne na 2000, eur mesačne…koľko ľudí by malo záujem o túto funkciu…“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Viaceré samosprávy po celom Slovensku včera vypli na protest verejné osvetlenie…
Samozrejme, že v čase krízy je nevyhnutné, aby vláda riešila problémy súvisiace s energetickou krízou…no na druhej strane, by sa mali kompetentní zamyslieť nad tým, ako nehospodárne pristupuje samospráva k peniazom náš všetkých.
Príkladom môže byť plat starostu/primátora.
V obci s počtom obyvateľov (3001 – 5000) sa základný plat pohybuje v sume 3121 eur – cena práce: 4219 eur. Ak má zastupiteľstvo, ktoré mu dopraje a schváli 60% navýšenie platu…jeden mesiac starostovania nás všetkých stojí vrátane odvodov 6752 eur. Za jeden rok nás jeden človek stojí 50 628 – 81 240eur.
Primátor obce (50 001 – 100 000 obyvateľov) základný plat + odvody = 6198 eur….pri 60% navýšení platu každý mesiac z obecnej kasy odíde suma 9917 eur.
Primátor obce nad 100 000 obyvateľov – základný plat + odvody = 6968 eur…pri 60% navýšení platu každý mesiac z obecnej kasy odíde suma 11 149 eur.
Bola by som veľmi zvedavá, ak by sa zákonom stanovila výška platu starostov/primátorov maximálne na 2000, eur mesačne…koľko ľudí by malo záujem o túto funkciu…možno aj toto by bola cesta, ktorou by sa do funkcie starostov/primátorov hlásili ľudia, ktorým ide úprimne o rozvoj a zveľaďovanie obce.
Koľké milióny eur by sa ušetrili aj týmto opatrením!
PS: Zaujímavá by bola aj diskusia, čo sa týka zníženia platov poslancov v Národnej rade…
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak by sa zákonom stanovila výška platu poslancov NR SR maximálne na 2000, eur mesačne, koľko ľudí by malo záujem o túto funkciu?

  2. Materiálny život v kapitalizme prináša aj túto sociálnu deformáciu. Povinní zastupiči si myslia, že za ich údajnú ťááážkú prácu vo vedení dedín a miest je potrebné ťáááážko finančne aj túto zhodnotiť. Veľký omyl. Nič by som im nedal, ani tých 2000€. Spoločenské postavenie, dobrý deň pán starosta, dobrý deň pán primátor, je poslanie . Nie je to studnica ťažkých zárobkov. Taký Rybníček v Trenčíne . Veď tento si myslí, že riadi minimálne pol zemegule. Alebo aj tí ostatní. A zodpovednosť? Komu? Na ľudí sa tak často kašle. Taký bývalý šéf združenia miest Sýkora – išiel z kože vyskočiť, keď konečne až ústavný súd zamietol upratovanie občanov cudzích chodníkov. Nuž pekné slovo na neho naozaj nemám. Obyčajný zástanca poddanstva . Fuj.
    Takže v jednej vete – Post hlavy obce nie je zdroj mamonu, je to služba občanom. A mnohí sú už dávno odsúdení.
    ivča

  3. Anonymovi o 11:37!
    Nikomu by koruna z hlavy nepadla a nik by sa nezodral k smrti, keby si chodník pred vlastným domom občas pozametal. Lebo ono by to mohlo dopadnúť aj tak, že cudzí, teda obecný alebo mestský chodník obec zruší a do baráku si bežkaj po hline a kamení.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img