ISSN 1337-8481

sobota, 27. júla, 2024

Všetko je o ľuďoch. Stanovisko polície ku krádeži bicykla zo železničnej stanice v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vyslovene ukážková spolupráca občanov, sledovaného média, profesionálneho prístupu policajta Železničnej polície v Trnave, Mestskej a štátnej polície prispela k mimoriadne rýchlemu odhaleniu krádeže bicykla zo železničnej stanice v Seredi a následne k jeho vypátraniu a zaisteniu v Piešťanoch. Bicykel bude vrátený poškodenému vlastníkovi a zlodeja po jeho zadržaní čaká trest.

Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Trnave k prípadu zaslalo nasledovné stanovisko:

„Polícia môže potvrdiť, že v nedeľu večer prijala oznámenie o odcudzenom bicykli na železničnej stanici v meste Sereď. Železniční policajti sa prípadom začali ihneď zaoberať a preverili aj kamerové záznamy. Aj vďaka všímavej žene a spolupráci s miestnymi médiami sa podarilo určiť trasu podozrivej osoby až do mesta Piešťany. Piešťanskí policajti predmetný bicykel našli a zaistili. Ten bude po vykonaní potrebných úkonov vrátený pôvodnému majiteľovi. Polícia na objasnení skutku a stotožnení jeho páchateľa intenzívne pracuje. Prípad preverujeme ako priestupok proti majetku. Nie je vylúčené, že môže dôjsť k prekvalifikovaniu skutku na trestný čin krádeže. Bližšie informácie k prípadu nie je možné v súčasnosti poskytnúť.

Polícia ďakuje za spoluprácu všetkým zúčastneným stranám. Apelujeme ale na občanov, aby v prípade, ak majú akékoľvek informácie o protiprávnom konaní, ihneď kontaktovali políciu na čísle 158. V takýchto prípadoch je nevyhnutné, aby polícia dostala informácie čo najskôr. Na základe nich potom môžu policajti začať ihneď vo veci konať.“

Možno si bežný človek – hlavne ten, koho sa tento prípad osobne netýka povie, že „no bože“ jeden bicykel. Nie je to ale tak. Ide o princíp, o systém, ktorý by mal fungovať vždy a vo všetkom. Aj v tomto prípade sa kľudne mohlo jednať o niečo výrazne cennejšie, v budúcnosti to môže byť peňaženka s výplatou, dokladmi a napr. dôležitými kontaktami niekoho z nás, vykradnutý byt, rodinný dom, okradnuté niekoho dieťa, manželka, babka alebo znásilnená dcéra vracajúca sa večer z tréningu a podobne. Je to presne o tom, že si ľudia musia uvedomiť, že všetko je skutočne len na nich samotných. Že aj krádež iného sa dotýka svojim spôsobom každého z nás. minimálne tá neriešená alebo riešená nedostatočne. Dnes sa totiž stane problém vám a keď ho ja nebudem chcieť vidieť, alebo budem pred ním zakrývať oči, lebo sa ma netýka, zajtra okradnú mňa a následne sa zbytočne budem zúfalo obzerať po okolí s tým, kto mi pomôže.

Pri tomto prípade mimoriadne úspešne boli využité schopnosti, možnosti, profesionalita a chuť urobiť niečo pre iného aj počas sviatku a to ako u všímavej obyvateľky mesta, tak u Mestskej polície, štátnej polície, ale aj Mestskej polície v Piešťanoch. A voľný sviatok nemal ani policajt Železničnej polície Trnava, ktorý toto všetko vykonal počas svojho voľna, preto lebo „len“ chcel.

Skúsme to aj nabudúce.

Ďakujeme.

 

 

Prípad ukradnutého bicykla sme uverejnili v týchto dvoch článkoch:

Polícia pátra po totožnosti páchateľa, ktorý odcudzil bicykel v železničnej stanici v Seredi – VIDEO

Zlodej zo železničnej stanice s ukradnutým bicyklom bez kolesa cestuje – VIDEO – AKTUALIZOVANÉ

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ale veď v jednom z tých článkov, v komentároch, je spomenuté o koho ide. Prečo sa to neposunie policajtom?
    „Patrik Bitto z Galanty, prezývku ma Sergei. Na revolučnej štvrti býva“

  2. Sereďanka 5. novembra 2022, 16:19 – policia ma k dispozicii vsetky informacie, ktore mat ma. Pozna aj totoznost zlodeja.

    Mozno by ste mali zvazit informacie, ktore podavate o konkretnych osobach VEREJNE „len“ na zaklade toho, co niekto niekde znovu „len“ verejne napisal.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img