ISSN 1337-8481

pondelok, 6. mája, 2024

Vynovený bytový dom na Čepeňskej: Sereď ho rekonštruovala z bezúročnej pôžičky, extra výdavky plátal aj rezervný fond

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 11. OKT 2022 /

Sereď v týchto dňoch ukončila obnovu svojho bytového domu na Čepeňskej ulici. Na realizáciu si radnica vzala bezúročnú pôžičku a tisíce eur na zatekajúcu strechu hradila aj mestská kasa.

 

Znižovanie energetickej náročnosti

Sereď má vo vlastníctve celkovo 138 bytov a z toho 23 na Čepeňskej ulici. „V tomto dome už bolo nutné riešiť viacero problémov a tiež bolo nutné vysporiadať sa s jeho vysokou energetickou náročnosťou. Preto mestskí poslanci schválili ešte v roku 2019 zámer jeho rekonštrukcie,“ vysvetlila vedúca oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu mesta Sereď Silvia Kováčová.

 

Suma za všetky práce po verejnom obstarávaní bola 378 438,67 eur s DPH. Zo Štátneho fondu rozvoja bývania mesto získalo 287 200 eur s nula percentným úrokom, ktorý budeme splácať 20 rokov v mesačných splátkach 1197 eur. „Fond prevádzky, údržby a opráv bytového domu Čepeňská ul. č. 4350 platil 30-tisíc eur, 20-tisíc eur zaplatilo mesto z rezervného fondu a sumu 41 238,67 eur zaplatilo mesto z fondu rozvoja bývania mesta Sereď,“ doplnila Kováčová.

 

Strecha si zažiadala ďalších 55-tisíc eur

Obyvatelia bytového domu na Čepeňskej sa už môžu tešiť z nových okien, balkónov, lodžií, novej strechy, moderného bezbariérového vstupu, vynovenej plynoinštalácie, zdravotechniky, elektroinštalácie spoločných priestorov, nového bleskozvodu a najmä zo zateplenia budovy.

Neplánovaným výdavkom pri realizácií tejto investície bola rekonštrukcia strechy budovy, s ktorou sa pri projektovaní nerátalo. „Odstránenie jej havarijného stavu si vyžiadalo finančné prostriedky z rezervného fondu mesta vo výške 55-tisíc eur s DPH,“ uviedol Marián Šišo, vedúci oddelenia rozvoja mesta Sereď.

Doplnil, že mesto v rámci ukončovacích prác nanovo vyznačilo parkovacie miesta v okolí bytového domu. Dalo tiež doplniť zeminu pri okapových chodníkoch, ktorá bude zapravená do terénu v najbližších dňoch.

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nový barák a už potreboval rekonštrukciu. Aká firma postavila ten barák? Ten kto to postavil barák by mal zaplatiť rekonštrukciu.

  2. Keď sa opýtam kde bývaš v palestine, to je kde? To sú bytovky postavené 1907 majitelma cukrovaru v Seredi za Rakúsko – Uhorska stoja do dnes, a ešte nezožrali takmer žiadne peniaze ako ten 20 roční barák do ktorého mesto Sereď zainvestovalo. Ak by som bol úradník mesta Sereď tak som radšej ticho.

  3. tak,zasa ani tie 50-100 ročné baraky nie je možné glorifikovať,reálne potrebujú opravy strechy,zateplenie,výmena rozvodov elektriny,stupačky voda,kanalizácia etc

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img