ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

E. Heger: Historicky najvyšší nárast platov vo verejnom sektore

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Eduard Heger, predseda vlády SR |MM|  Od budúceho roka pomôžeme veľkej časti zamestnancov verejného sektora tak, ako im nepomohla žiadna vláda pred nami.

 Historicky ide o najvyšší nárast platov v tejto oblasti:
🔵 učiteľom porastú platy až o 23,2 %;
🔵 ostatným štátnym zamestnancom o 17,7 %.

Pomôžeme im už v tomto roku. Dostanú jednorazovú odmenu vo výške 500 eur.

Je to významný krok ako pomôcť viac ako 400 000 ľuďom v náročných časoch.
Slovenskí učitelia dlhé roky počúvajú, akí sú nedocenení a zaslúžia si za svoje poslanie vyššie platové ohodnotenie. No až naša vláda prešla od rečí k činom a vďaka našej iniciatíve si platovo polepšia takmer o štvrtinu.

Zároveň však pomôžeme aj nášmu školstvu, pretože práve finančná motivácia často ľudí odrádza od tohto veľmi dôležitého zamestnania.

Ak chceme reštartovať slovenské vzdelanie a dostať ho do 21. storočia, tak musíme mať aj kvalitných spojencov, ktorí nám pomôžu potrebné reformy zavádzať do praxe.

Rovnako to platí aj pre ostatných zamestnancov, ktorí slúžia občanom.
Dnešným dňom vyhrali všetci. Väčšina ľudí pracujúcich vo verejnom sektore, ale z dlhodobého hľadiska aj naše deti a samotná spoločnosť.

zdroj Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prave NEpomer medzi narastom platov vo verejnom sektore a platov v sukromnom sektore, ktory to vsetko financuje, bude problemom.

    Vidim to na MIMORIADNE DRASTICKE ODSTRANENIE BYROKRACIE a konecne zostihlenie statnej spravy.

    Ludi je treba tam, kde peniaze produkuju a nie pozieraju…

  2. Aký nárast? Matovičov pajác sa čím chváli? Reálne sa im mzda nezvýši, lebo inflácia za dva roky bude vyššia.

  3. Inflácia je tu stále, ty tĺk. Môžu byť radi, že dostanú viac. Fico a jeho zlodejská banda to nedokázali urobiť za 12 rokov.

  4. Na zvyšovanie platov si dávajú dosť času, len aby naťahovali čas. Keď len predĺžia čas o 2 -3 mesiace, aj to je úspora, lebo im ich nedoplatia, tak ako sľubovali. Ale oni špinavci si zvyšujú platy od januára, tam ten čas nepredlžujú. A kedy chcú zvýšiť platy zdravotníkom? Asi najprv musia našetriť, alebo až keď všetci poodchádzajú a zatvoria sa nemocnice a ambulancie a nebude mať kto ošetrovať? Veď oni si zájdu do Rakúska, oni s tým nemajú problém, oni na to majú.

  5. Tento spas bude stat 1 mld.Eur a nie je kryti v statnom rozpocte. Takto populisticky sa spravat ako sa sprava Matovic, to je rozhadzovanie penazi ktore nie su. Treba vyznamne znizit pocet uradnikov a usetrene peniaze pouzit na zvysenie platov. 20% uradnikov keby sme zajtra prepustili, tak sa nic nestane. Zamestnaju sa v skladoch za pasom a vec vybavena. Konecne sa zvysi produktivita vo verejnej sprave. Ale to tito amateri nechcu spravit – lebo su to len obycajni populisti.

  6. Je potrebné mnoho úradníkov a to z toho dôvodu, že tam tí hore si povymýšľali nezmyselnú byrokraciu na ľudí a to potrebujú pracovníkov. Možno, že mi bude niekto zazlievať, že použijem prirovnanie z minulým režimom. Bolo toľko vymyslených ministerstiev, úradov, asistentov, hovorcov, politických strán dotovaných zo štátneho rozpočtu…Čo bolo jedno ministerstvo, z toho sú dve -tri. Napr. bolo ministerstvo školstva a kultúry, ministerstvo poľnohospodárstva, vodného a lesného hospodárstva… a koľko z nich je teraz? Koľko ľudí musí na nich robiť? Nerozumiem tomu, ako a čím ovplyvňuje Matovič ostatných, že skôr či neskôr dosiahne to, čo chce? A tiež sa čudujem, že p.prezidentka urobila capa záhradníkom čo si robí čo chce.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img