ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Obnovené basketbalové ihrisko na Garbiarskej by mohlo v zime poslúžiť ako ľadová plocha

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /  12 JÚL 2022

Na Garbiarskej ulici je čerstvo vynovená športová plocha. Slúžiť môže malým aj veľkým voľnočasovým basketbalistom na vylepšovanie svojich zručností, alebo na rôzne športové aktivity detí zo sídliska.

Vlani sa podarilo oddeleniu rozvoja mesta v rámci bežných opráv mesta vynoviť športovú plochu vo vnútrobloku Garbiarska. Deti z okolitých činžiakov ho môžu využívať ako ihrisko na basketbal, pozemný hokej, futbal, alebo iné pohybové hry v podmienkach sídliska. V uplynulých dňoch sa podarilo obnoviť povrch aj na druhom ihrisku vo vzdialenejšej časti Garbiarskej ulice. Ani v jednom, ani v druhom prípade pritom nejde o profesionálne športoviská, ale o voľnočasové sídliskové ihriská, ktoré si svoju renováciu pýtali už roky.

„Športová plocha, ktorú sme aktuálne vynovili, je vynikajúca svojou polohou. Hustá zeleň v okolí tohto sídliska poskytuje tienisté a bezpečné priestranstvo na loptové hry. Operatívne sme sa preto rozhodli nasmerovať financie práve sem,“ vysvetlil Marián Šišo, vedúci oddelenia rozvoja mesta Sereď. Dodal, že v priebehu tohto týždňa osadia robotníci chýbajúce kusy obrubníkov, ktoré boli v čase rekonštrukcie demontované. Vynovenú asfaltovú plochu však už dnes môžu využívať hráči basketbalu, aj menšie deti napríklad na kolobežkovanie, či korčuľovanie. V zimnom období a po malých úpravách by mohla poslúžiť aj ako ľadová plocha.

V Seredi máme celkovo 11 basketbalových ihrísk. Sú na uliciach Mlynárska, Garbiarska, Vinárska, Cukrovarská, D. Štúra, Pažitná, Spádová a Tehelná. O ich dobrý technický stav a údržbu komponentov sa stará oddelenie životného prostredia. „V prípade zistenia poškodení prosíme Seredčanov o ich nahlasovanie priamo k nám na oddelenie,“ informovala Miriam Klottonová z oddelenia životného prostredia mesta. Takto sa nedávno podarilo odstrániť poškodenia napríklad na ihrisku na Garbiarskej. Kompletná revízia všetkých detských ihrísk a verejných športovísk sa v Seredi uskutočnila začiatkom tohto roka a všetky závady mesto postupne odstraňuje.

 

Chcete nahlásiť závadu na detskom alebo športovom ihrisku?

Osobne: Mestský úrad, kancelária č. 4

Telefonicky: 031/7892094, kl. 189, 0951 571 682

Mailom: miriam.klottonova@sered.sk (pomôže aj fotka poškodeného prvku).

Ďakujeme!

 

Foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na Garbiarskej dali nový koberec aj na druhé ihrisko ale škoda, že tam nedali aj nové koše, lebo deckám to chýba. Niekto pôvodné ukradol a dlho tam boli len stĺpy, ktoré pri obnove asfaltu odstranili

  2. Toto je presny vzor uplne nekoncepcnej a tolko kritizovanej prace vedenia mesta uplne vo vsetkom.

    Pani Slahuckova za kazdu cenu chce odprezentovat NEuplnu robotu, hlavne, aby prezentovala.

    Cele zle…

  3. Stále sa lepia basketbalové a iné ihriská, akoby sme žili v 60. rokoch minulého storočia. Kedy však v meste postavíme multifunkčnú halu a malý zimný štadión, ako to je v iných mestách?

  4. Na tomto ihrisku co vynovili som doteraz videl hocijake aktivity, len nie tie sportove. Tak drzim palce aby ten novy povrch prilakal nejakych sportovcov. Celkom by ma zaujimalo technicke a prakticke vytvorenie ladovej plochy…kto, za ake prostriedky, aka voda, kedy bude mrznut, kto ma korcule😁

  5. Deti dnes nezaujimaju pohybove aktivity. Skor ich bavi free wifi na pozeranie porna a tak. Decko dnes dobrovolne neuteka, neskace a nebicykluje.

  6. Na Čepenskej ako je Madona park tiež bol kôš, deti sa tam hrávali, zrazu bol fuč a boli tam vyznačené platené parkovacie miesta! 😡Jasné že mesto má z toho eurá! Ale aby sa akože nič na to nepovedalo, odrezaný kôš dali detskému domovu! Hanba, naše deti nepotrebujú nič…

  7. Ale pani Slahučková zabudla medzi basketbalové ihriská zaradiť aj na Dolnomajerskej ulici, na pivniciach, ktoré sú v osobnom vlastníctve tam bývajúcich v obytnom dome, ktoré si museli spolu s bytmi odkúpiť a ktoré si privlastnilo mesto a vybudovalo si na nich basketbalové ihrisko a svah na sankovanie, kam chodia aj cudzí ľudia. Opravu a rekonštrukciu si majú hradiť z fondu opráv. Basketbalové koše odmietajú odstrániť, vraj, že strecha na pivniciach je ich-mesta. Je to neoprávnené užívanie a poškodzovania cudzej veci. Ale u nás je všetko možné. Tak teda máme nie 11, ale 12 basketbalových ihrísk. Ešte dotaz: kúpil niekto dom s tým, že strecha zostala vlastníctvom pôvodného majiteľa?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img