ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Eduard Heger: EÚ sa musí úplne a čo najskôr odpojiť od ruských zdrojov energie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|   Európska únia sa musí úplne a čo najskôr odpojiť od ruských energií vrátane jadrového paliva, povedal slovenský premiér Eduard Heger vo štvrtok pred summitom lídrov krajín EÚ vo francúzskom Versailles.

„Pracujeme na tom, aby sme čo najskôr dokázali zabezpečiť alternatívne (zdroje) plynu, ropy a jadra,“ povedal Heger s tým, že Bratislava tieto plány koordinuje s Európskou komisiou.

Energetické potreby eurobloku sa dajú podľa Hegera vyriešiť prostredníctvom rokovaní založených na „solidarite demokratického sveta“. Ruskú agresiu na Ukrajine odsúdilo 141 štátov, pripomenul premiér.

„Dnes je svet jednotný a keď túto jednotu a solidaritu a súdržnosť udržíme, tak tie energie nemusia nevyhnutne výrazne rásť,“ povedal Heger. Pre zvládnutie prechodného obdobia bude podľa jeho slov užitočná podpora bohatších krajín.

„Zároveň potrebujeme pochopiť, že po vojne je to o verejných investíciach… pretože chceme ochrániť našich občanov, nikto z nás nechce vystaviť našich občanov nejakému neúnosnému riziku. Práve preto je dôležitá tá solidarita a súdržnosť. Lebo aj dnes máme veľmi bohaté štáty, ktoré vedia pomôcť tým, ktoré pomoc potrebujú v rámci zvládnutia prechodného obdobia,“ vysvetlil premiér.

„Potrebujeme konať rýchlo a tak, aby sme zastavili (ruského prezidenta Vladimira) Putina, a nielen zastavili, ale aby skončil v politike a vo vedení Ruskej federácie,“ zdôraznil Heger.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre Miloš 11. marca 2022, 16:23
    Miloš 1/3 priemyslu EU sú závislé na surovinách z Ruska. My sme závislí na ruskom plyne a rope takmer 100%. Čiže, odkiaľ zoženieme adekvátnu náhradu? A za koľko? Dokážu to ľudia utiahnuť? Nepoloží to náš priemysel a tým pádom aj ekonomiku? Či lepšie dať krajinu aj s národom do koluen, ale aspoň budeme za v Brusselli a vo Washingtone za pekných? Premýšľa v tejto republike aj o tom čo bude so Slovákmi, či stačí, že sa ideme empaticky rozdať?

  2. Vlado 11. marca 2022, 16:32 – Vlado, to, ako sme my, ale aj EU zavisli na surovinach viem.

    No som si isty, ze k nam budu prudit len dovtedy, pokym to Putinovi bude vyhovovat.

    Ak to neurobime my teraz (ked mu to nevyhovuje), urobi nam to on na zaciatku vykurovacej sezony, ked to bude vyhovovat jemu ako dalsi natlakovy prostriedok. A my pomrzneme.

    Preto hned. A ver mi, ze ja vzhdaom na to, ake mam domy s este nezaizolovanymi fasadami, na to doplatim naozaj hodne. Ide ale o pragmaticky pohlad. Teda aspon z mojej strany.

  3. pre Miloš Majko 11. marca 2022, 16:59
    Miloš, ja sa ale pýtam, kde nájdeme alternatívu v rovnakých množstvách a aspoň primeraných cenách? Koľko si myslíš, že toho Slováci ešte zo zaťatými zubami zvládnu, kým im dojde trpezlivosť? Lebo ľahko sa vykrikuje poslancom a ministrom s 5 tisícovými platmi, ako obyčajným ľuďom.

  4. Slovenský dôchodca si bude môcť s dôchodkom 350 vybrať akou smrťou zomrie. Buď bude mať čo jesť, ale zamrzne alebo si bude kúriť, ale umrie od hladu. Obidve potreby neutiahne.

  5. To nie je len otázka peňazí,to nejde ani technicky.Kolko rokov nám dodávali suroviny? Keď boli ťažkosti s dodávkou,tak len k vôli Ukrajine.Nechapem,ak niekto povie,že oni sami od seba prestanú dodávať.Preco bol postavený Nord stream 1 a 2,lebo Nemci nechceli byť závislí od Ukrajiny ako tranzitnej krajiny,prečo už dávno pred vojnou uvalovalo USA sankcie na firmy,ktoré Nordsream stavali?Prepána boha,však to vidí aj slepy.USA už dávno sa snaží EU odstrihnúť od Ruskej alternatívy.Takze zavrhneme a znicime už všetko zabehane,kde už nemusíme nič stavať a prerábať a začneme ako hlúpy nejaké dobrodruzstvo s kvapalnym plynom,bez jediného terminálu,a bez jedinej možnosti ho transportovať.Budeme prestavovať Slovnaft za miliardu a zháňať paladium na výrobu kat.áut.Velmi múdre rozhodnutie.A prečo? Rusko je agresor,samozrejme o nič horší alebo lepší,ako USA.Blby,sprostý.hlupi politici,pretože to nechali tak ďaleko dôjsť.A komu to vyhovuje? Komu to škodí?Tam hľadajte odpoveď.

  6. Vlado 11. marca 2022, 17:04 – pred casom som o tom pisal a este pred nieco viac ako mesiacom som bol oznaceny na negativistu.

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/01/28/bezni-ludia-uz-v-problemoch-su-niektori-ich-este-naplno-nepocituju/

    Ved pozri diskusiu pod tym clankom:

    Anonym 28. januára 2022, 14:40
    Konečne vieme čo dokáže kapitalizmus. Už nám chýba len vojna. Ch ujovia z USA sa hrajú na pánov sveta. Stále si myslia ze sú za vodou.

    Anonym 28. januára 2022, 15:19
    Vieme, kto vyrába nestabilitu, v USA majú na to patent.

    Tu sa diskutujuci kopli – nie USA, ale jeho oblubena Ruska armada bombarduje deti a zeny.

    Dalsi diskutujuci tam napisal:

    Anonym 28. januára 2022, 18:26
    Pán Majko, mám dve poznámky. Prvá – konečne ste sa naučili písať „spravidla“. Druhá – vojna nebude.

    Dakujem, ucim sa cely zivot. No zial preklep alebo zle napisane slovo? Viete co by dali Ukrajinci z Mariupolu, keby ho mohli vymenit za tu vojnu, ktora byt nemala?

    No a tento:

    Anonym 28. januára 2022, 15:32
    tolko negativity na piatoček…

    Nuz, znovu je piatocek a aj po dnesnom dni unaveny viciac, ako veci NEfunguju napriek tomu, ze je to na ludoch a fungovat by mohli – bude este hoorsie…

    – – –

    No a na zaver Vlado – je mi ludto, ale nechcem, aby sa plnilo to, co tu dlhe roky na zaklade skusenosti a analyz pisem. Ale vazne bude horsie…

  7. pre Anonym 11. marca 2022, 17:28
    To nevysvetlíte nikomu. Vidíte aká psychiatria zavládla aj na soc. sieťach, vo športe, proste všade. A papaláši sa len predháňajú kto navrhne lepšie sankcie. Vo svete platí dvojitý meter, bohužiaľ.

  8. Vlado 11. marca 2022, 17:58 – nejako nechapem…

    Mam pocit, ze rozkaz na utoky na cudzi zvrchovany stat a bombardovanie ukrajinskych miest a infrastruktury krajiny dal Vladimir Putin, prezident Ruskej federacie.

    Alebo snad jeho vystupenie v spravodajstve bolo fake?

    Vlado, to vazne sa najdu ludia, ktori toto nevidia?

  9. Čitať medzi riadkami… nie vždy je všetko ako sa zdá… napadá ma len jedna otázka a to je: koľko percent obyvateľstva vlastní bohatstvo tohoto sveta? Niekde som čítal že je to len 1%… no a kvôli 1% trpí zvyšok… ale čo je pekné tak ten zvyšok sa dokáže podeliť sucítiť so seberovnými no a to 1% sa podeliť nedokáže alebo dokonca chce ešte na tom zarobiť….

  10. pre toho ktorý to nejako nechápe:
    Nechceš plyn z Ruska, odpoj sa. Nechceš ropu, netankuj ! Vydlab s Rusmi ! Sankciami“ ožobračiť vlastných a nevinných ľudí na Slovensku, môže iba osol.

    Každá sankcia, ktorá je uvedená do života proti niekomu nesmie poškodiť
    a ožobračiť vlastných ľudí, ekonomiku. Ak má zmysel sankcia proti niekomu, tak musí zasiahnuť predovšetkým adresáta, ktorý má byť potrestaný. A nie bez rozumu a zdravého úsudku a bezhlavo ako cvičená „opica“ poškodím životnú úroveň vlastných obyvateľov.

    Jedinou cestou, ktorou treba ísť, je jednoznačne cesta diskusií a dialógu. Aj keď je ťažké pochopiť, na akom základe by sa tento dialóg mohol vyvinúť, keď nenávisť voči Rusom je u niektorých genetickou výbavou a zámerne vybičovaná do nikdy predtým.

    „Sankcie“ budú znamenať pohromu pre každého. Potrestali by hospodárstvo a potrestala by bezbranných a nevinných ľudí na Slovensku. Treba navrhnúť použitie diplomacie, pretože, opakujem, sankcie nikdy nepriniesli nič dobrého.

  11. Ano predchadzalo. Storocie bolsevickeho teroru, propagandy , nasila, vymyvania mozgov, vrazdenia vlastnych …. Staci? A este pocitu nadradenosti nad vsetkymi

  12. Takze v mene toho, aby sme nemali drahsi benzin o 15 centov, tak nechame putlera zabijat a nic nespravime. Ved co ked sa nasere aj na nas. Ved nech si tu ukrajinu necha. A budeme dufat, ze sa zmeni na dobreho suseda. A da nam ropu a uran zadara.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img