ISSN 1337-8481

pondelok, 6. mája, 2024

Ceny pohonných hmôt prudko stúpajú

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Následky nestability v Európe vidíme dnes a denne. Ceny pohonných látok stúpajú raketovým tempom a nikto netuší, kde sa zastavia.

V Českej republike už atakovali v prepočte z Českej koruny na Euro cenu okolo 2 Eur za liter paliva. V Taliansku, Nemecku a Rakúsku sú ceny obdobné až vyššie. V Taliansku nízke neboli nikdy.

S najväčšou pravdepodobnosťou budeme na tom rovnako. Problém je v príjmoch. Bežný zamestnanec na Slovensku ale nesníva ani o priemernej mzde a tak sa tankovanie do plnej nádrže a jazdenie autom s najväčšou pravdepodobnosťou stane luxusom.

Nárast cien palív zvýši ceny všetkých tovarov a služieb, čo v globále ešte zvýši infláciu. Tá je už dnes vysoká.

Keď sme dlhšiu dobu písali, že „dobre už bolo“, ani vo sne sme nepredpokladali, ako zle až môže byť. A vlastne to nevieme ani dnes.Ako situáciu vidíte vy?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pohoda , trocha sa uskromnite a este aj pomozete s emisiami 😀 Stale moze byt este horsie, ako napriklad „Denacifikacia“ Slovenska, kedy mozete prist nie len o palivo ale aj o auta, domy, byty a celkovo vsetko co vlastnite 🙂

  2. Ako to povedal Matovič? Nebojte sa,dobre bude?Tak s jeho platom určite.A týmto sa skončí aj pomoc Ukrajine,ľudia pomôžu aj z toho mála,čo majú,ale už budú mať málo aj pre seba.

  3. Potápajúca sa lod 11. marca 2022, 10:04

    Krajiny ktoré majú vlastnú menu este mozu z tohoto vytazit

    Česka republika – úroková sadzba 5%….ako z toho tažia?

  4. Hlavne treba robit zbierky Ukrajincom z toho mala co este mame.
    Co zanich tu je drahota a este nam hned aj robotu pokradnu.
    Budeme robit na ich byty, davky co dostavaju, pausal zadarmo a este nam aj robotu poberu .
    Ukrajinec sa tu bude mat lepsie ako Slovak ale sprosta Slovac to zas nevidi…

  5. Ako to vidím ja ? Ja to hra dvoch mocností so zbytkom sveta. Po ekonomickej stránke na to doplatí hlavne EÚ a najviac jej chudobné východné štáty ako napr. Slovensko. Myslím si, že tieto šialené ekonomické sankcie možno v určitej miere poškodia aj Rusku, ale rusi sú zvyknutý na sankcie, sú potravinovo aj energetický sebestačný, takže to ustoja. Ale na každej vojne niekto zarobí. A kto to bude? Asi určite Čína, ale aj USA. A tie už zarábajú. Všimnite si ako rýchlo všetky krajiny EU a aj USA sa pomocou ukrajiny zbavujú starých zbraní a munície a zvyšujú výdavky na zbrojenie. Všetko rýchlo poslať na ukrajinu, tam nech sa strielajú . A naši európski politici už aj sa tešia , ako budú nakupovať nové zbrane ( bude biznis-provízie), američania sa tešia ako im tie zbrane predajú ( zbrojárska lobby v USA búcha šampanské už dva týždne). A ešte ked títo idiotskí európsky politici nebodaj zastavia ropu a plyn z Ruska, to ešte len budú oslavy v USA. To bude biznis s drahým bridlicovým plynom a prekúpenou ropou z blízkeho východu. A kto to všetko zaplatí? A kto na to hlavne doplatí? No najviac určite my obyčajný ludia vo východnej európe .

  6. Xxxx a ukrajina, vy ste sa dlho museli hladat. Tak neskutocne tupych kokotov pokope len tak lahko neuvidis. Vas by mali hodit sviniam.

  7. Pome naspat k cenam benzinu. Hlasim, ze zatial jazdi po Seredi aut ako keby bol benzin zadarmo. Ked sa nieco zmeni, hned budem informovat.

  8. Jazdím na jazdenej kolobežke ale musim ju každý večer nabíjať nakoľko má slabú baterku. Zaujíma ma či keď šoféri plechovíc odstavia, je možné napasovať baterku z dákej tej plechovice do mojej kolobežky aby som nemusel stále dobíjať…

  9. vyborne si to zhrnul UKRAJINA,este bude problem z utecencami,len hlupaci to nechapu,nase dane pojdu hore kominom,chudobny prisli drancovat chudobnych.
    SOROSA sa pytali co hovori na ukrajinu: situacia sa vyvija vyborne,tak co tu vyplakavate ked vas mecenas je spokojny.

  10. Anonym 11. marca 2022, 21:43 napíš do Kremla čo ich vyhána ked sa ich bojíš. A ich životný štýl mi je podla toho čo píšeš milší ako tvoj životný štýl.

  11. Jasné že vojna je zlá. Ale nemôžeme zachraňovať celî svet.. o pol roka tu možno bude kanibalizmus 😀 a budeme šťastný keď si nabijeme mp3-trojku

  12. Samozrejme, ze to nikoho netesi ked stupaju ceny. Ale reagovat sa na to da napr. prestat fajcit (200 eur) mesacne, prestat vysedavat po senkoch (xy eur), prestat plytvat potravinami, ktore nespotrebujeme a koncia v smetnych nadobach, atd atd. Ludia nevedia hospodarit (vacsina). Ale nadavat na vsetko a na vsetkych na diskusiach to ano. Vyhrnte si rukavy, makajte, setrite a bude vsetko ok. Zatial mame slobodu a bezpecnost, co by za to dali Ukrajinci.

  13. Ak by v Kremli namiesto Putina sedel americky agent spraval by sa rovnako ako Putin teraz. Za 2,5 tyzdna sa mu podarilo zjednotit svet proti sebe, zjednotit Nato a ekonomicky znicit svoju krajinu (ked ukradol Krym stal 1 dolar 20 rublov, zatial stoji len 133 rublov, pred napadnutim stal pod 70). Hypoteky v Rusku vystupali na 20% a pride obrovsky vypadok dani a vysoka nezamestnanost. Rusi sa sami klamu neskutocnou propagandou, oficialne maju iba 500 mrtvych vojakov (z toho 3 generalov), v skutocnosti 15000 mrtvych. Armada je technicky 50 rokov pozadu a takticky 80 rokov pozadu. Aj Nemcom fungovala propaganda kym vitazili ale raz praskne bublina a ludia si zacnu septat ze v uliciach je vela vojnovych invalidov a vela ludi zacne chybat.

    Toto je oficialna relacia na Russia 1 (2. najsledovanejsia televizia v Rusku, statom vlastnena), tymto oblbuju ludi a velmi nepriatelsky hovoria o obsadzovani celej europy az po Londyn:
    https://www.mojevideo.sk/video/36a26/ukazka_ruskej_propagandy_v_15_minutach.html

    Preto si myslim ze by sme nemali z Ruska kupovat ani ropu ani plyn, je od krvi. Ak budeme pokracovat, bude na nom raz aj nasa krv.

  14. Aby sa slovanské národy medzi sebou navzájom oslabili a potom zasiahnie západ a prerozdelí si? (Len myšlienka…)

  15. anonym 10,24h,ropa z iraku,lybie,syrie nie je od krvi?si len proamericky fajcibuk.50rokov je technicky ruska armada pozadu? pokial viem hypersonicke rakety zatial nikto nema.na ukrajinu stacia ak rusi pojdu aj na táčkach.

  16. Hypersonické rakety nikto okrem ruských vrahov nemá, lebo ich každý zlikvidoval, pretože sú zakázané. A hádaj, prečo sú zakázané. Pretože vraždia v prvom rade nevinné civilné obyvateľstvo, ty proruský trol.

  17. Ale ved sam Putin to povedal ze na armady Nato nemaju a vidiet to na Ukrajine. Tanky a BVPcka konstrukcne zo 70tych rokov. Armaty mali iba v propagande na Ukrajinu posielaju Cecencov Dagestancov a Syrcanov lebo nemaju vykon. Papierovo 2 najsilnejsia armada sveta a za 20 dni maju 15000 mrtvych a 3 generalov. Americania za 20 rokov v Afganistane stratili 2500 muzov.. podla mna by neporazili ani Turecko ci Finsko a toto nie je hrozba pre nato. Vedia zabijat len zeny a deti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img