ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou – Putin rozpútal vojnu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

O štvrtej hodine nášho času zaútočila armáda Ruskej federácia na suverénny štát Ukrajinu. Môžeme tak povedať, že nepredstaviteľné sa stalo žiaľ skutočnosťou a Vladimír Putin sa skutočne do svetovej histórie práve zapísal.

Aktuálne spravodajstvo z Ukrajiny hovorí o otvorenom útoku na územie Ukrajiny. Výbuchy je počuť dokonca v oblasti blízko Kyjeva. Samotné hlavné mesto Ukrajiny zatiaľ ostreľované nie je.

Pre ilustráciu ľuďom, ktorí na Ukrajine neboli a nepoznajú tak podrobne mapu – hlavné mesto Kyjev je od Ruskej federácie síce ďaleko, no totalitný režim v Bielorusku mal umožniť inváziu armády Ruskej federácie cez svoje územie a to je pre Kyjev problém, pretože Kyjev je od bieloruských hraníc zhruba na hodinu a pol cesty autom (smer Černobyľ).

Samotná Ukrajina už vystríhala nad využívaním ukrajinského vzdušného priestoru pre civilnú leteckú dopravu, nakoľko sama ho nepovažuje za bezpečný. Niektoré letecké spoločnosti svoje lety odklonili už pred niekoľkými dňami.

Podľa správ z Ukrajiny ozbrojené sily mali zostreliť 5 nepriateľských lietadiel Ruskej federácie a výbuchy sú počuť aj smerom na východ v oblasti Charkova.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. veru skoncila,pada im ta zadlzena bilionova politika,u rusov sa trosku preratali,rusky medved sa zobudil a bude vsetko trhat pokial nevyhra a nevyzenie okupantov z okolia.

  2. Kremlobotov a ruských trolov bude pribúdať. Ale skutočné fakty a kto je dnes agresor nezvrátia. Len tie životy Ukrajincov čo bojujú za svoju krajinu nikto nevráti.

  3. Anonym 24. februára 2022, 15:29 – prorusky troll nerozmysla, on kopiruje podla manualu, ktory dostal a robi to, za co je plateny.

    Putin dal rozkaz armade bobmardovat uzemie ineho zvrchovaneho statu a proruske tupelo pise, ze to Amerika…

    Nepotrva dlho a tato luza ponesie za svoje konanie zodpovednost.

  4. Amerika bombardovala Srbsko to bolo fér. Dzurinda povolil prelet bombarderov úžasné. Majko bol ticho. Nikoho nemôže tešiť čo sa deje.

  5. Ruskí vojaci bombardujú ukrajinské nemocnice, uviedol minister zdravotníctva Viktor Ljaško. „Toto je porušenie Ženevskej konvencie, hanebný a zbabelý čin. Také činy okupantov ohrozujú životy civilistov a odporujú zásadám medzinárodného humanitárneho práva,“ citovala ministra na Twitteri ukrajinská novinárka Olga Tokariuková.

  6. S ruskou cvargou mame vela skusenosti najprv nam v 1945 ukradli zakarpatsku rus a potom v 1968 nam zarezali nadej na slusny zivot. Teraz ho zarezavaju ukrajincom. Som znechutena ak este po tomto niekto chvali zlocinecke rusko.

  7. Zvrchovany štát má vlastnú vládu, nie dosadene babky. Zvrchovany štát nezabija vlastných občanov.

    Olga Tokariukova by bola v USA označená ako zahraničný agent, lebo je z mimovladky platená zo zahraničia, nie z vlastného štátu.

    Jediný kto v Európe od 2. sv. vojny bombardoval civilné obyvateľstvo bolo USA za asistencie našej vlády (Dzurinda a spol.), ktorých ucni sú dnes pri moci.

  8. Toto je dosledok agresivnej kapitalistickej skorumpovanej demokracie a rozsirovania NATO. Predaj zbrani sme zamanili za mier v Európe. A stale prilievanie politikov
    benzínu do ohna. Dnes som videl ich vystrasene ksichty. Ale zreme si stale neuvedomuju svoju vinu.

  9. To čo sa deje na Ukrajine je strašné. Lenže, v čom bola iná vojna v Iraku, v Afganistane, v Sýrii alebo v Líbyi? Že, tam ju začali amíci a bola tisíce kilometrov ďaleko a toto máme za dverami? Nájdite 10 rozdielov. Osobne verím a dúfam, že to čo najrýchlejšie skončí.

  10. Vlado 24. februára 2022, 22:21 V ničom Vlado. Skutočne v ničom. Aj tam aj keď v mene demokracie aj na Ukrajine úplne bezdôvodne sa zabíjajú ľudia. Len ti uniká história a jednostranne či účelovo nevidíš agresívne vojny rusov. A Ukrajinci sú predsa naši susedia.!!! Ak padne Ukrajina tak si Putler dovolí aj na nás. A toho nad tebou ani netreba komentovať. Ten nech ide rovno do Ruska ak mu sloboda a demokracia nevoňajú.

  11. pre Anonym 24. februára 2022, 22:32
    Skoro v ničom. Kým Rusi budú za túto vojnu trestaní a zavalení sankciami, tým druhým sa pchá do zadku celý svet a prehliadajú sa ich prešľapy kde sa len dá. A pýtam sa zas, zas a znovu, prečo sa v medzinárodnej sfére nepoužíva rovnaký meter, keď sa stále hráme na ľudské práva a rezolúcie OSN. Ukrajinci sú naši susedia a je mi ich úprimne ľúto.

  12. Rusko same bez natlaku uznalo volnost pre nas a dalsie štáty. Mali sme jedinecnu sancu stat sa slusnou krajinou ktora mala mat dobre vstahy na zapad aj na vychod s Ruskom. Ale zapad si nas rozobral a predal nam zbrane ktore sme namierili na vychod. Zachovali sme sa ako hoveda proti krajine ktora nas oslobodila od fasizmu, dala nam slobodu a polozila za nas neskutocne mnozstvo zivotov. Kolko zivotov za nasu slobodu polozilo NATO? Nechovajme sa ako hoveda ale chovajme sa ako slušný narod.

  13. Pre tomáš
    Ty dilino, poukazujem na dvojitý meter v posudzovaní. Rovnaké svinstvo, no kým u jedného je to vojnový zločin, u druhého to bol super ťah svetového policajta, že? V sebareflexii začni od seba, svet nie je čiernobiely ani taký ako ho rozdeľuje najzadlženejšia demokracia.

  14. „Ostávam v hlavnom meste a moja rodina tiež. Podľa informácií, ktoré mám k dispozícii, ma nepriateľ označil za cieľ číslo jeden a moju rodinu za cieľ číslo dva. Chcú Ukrajinu zničiť politicky, chcú zničiť hlavu štátu,“ vyhlásil Zelenskyj. Ten poďakoval zahraničným lídrom za podporu, zároveň však upozornil na to, že Ukrajina ostala pri bránení svojej krajiny „sama“.
    „Kto je pripravený bojovať spolu s nami? Nikoho takého nevidím. Kto je pripravený nám garantovať vstup do NATO? Všetci sa boja,“ zhodnotil ukrajinský prezident.
    https://www.topky.sk/cl/11/2268627/MIMORIADNE-ONLINE-Rusko-bombarduje-Kyjev–Hori-obytna-budova–zacala-sa-kyberneticka-vojna

  15. Už sa ukrajinský prezident posťažoval, že sa na neho všetci vykašľali. A čo čakal? Čistá bábka ten chlap. Dobre si s ním vytreli zadok a zrazu je ochotný hovoriť aj o neutralite. To je pajác.

  16. Ako ste na to prišli? Voči Ukrajincom mám viac empatie ako vy. Ale píšem o ich prezidentovi, ktorý zrazu prejavil možnosť hovoriť o neutralite? Prečo asi? A prečo až teraz? Ten chlap veľa nerozmýšľa dopredu.

  17. Tu je to ako hrach o stenu hádzať. Niektorým rusovlezom nedocvakne. Budu brániť svojho nového Hitlera 2 zubami nechtami a vítať ho štamperlíkom vodky. Tam by som vás všetkých hnal so zbraňou bojovať na Ukrajinu okostovat jeho dielo, čo tam teraz trpia nevinní ľudia, ženy, deti!

  18. pre Anonym 25. februára 2022, 9:47
    Ked to prežívali Iračania, Afgánci, Sýrčania a pod. tak ťa to nesralo? Zrazu, ked je to za chrbtom, tak trpíš empatiami? Aj mne je ľúto Ukrajincov, lebo sú to Slovania, naši ľudia. Ale zamysli sa a jeb chvílu nato, že nejaké Rusko existuje a polož si otázku. Komu toto všetko najviac vyhovuje a zarobí na tom? Fakt si tu niekto naivne myslí, že je to náhoda?

  19. HRDINOVIA
    – keď Putin posúval tisíce vojakov a techniku na ukrajinské hranice, tak to mal byť západ, ktorý provokuje
    – keď USA varovalo pred útokom, tak vraj Putin nikdy nezaútočí a všetci ostatní sú vojnoví štváči
    – keď prekročili hranice Ukrajiny, tak vraj ostanú len v oblastiach Doneck a Luhansk
    – keď postúpili ďalej, tak mali mieriť len na vojenské objekty a infraštruktúru
    – keď začali bombardovať Kyjev, tak vraj sa tam v skutočnosti nič vážne nedialo
    – keď začali ohrozovať aj civilistov, tak…

    Dnes ráno sa pýtam, kde máte nastavený bod, kedy skončíte s ospravedlňovaním vojenskej agresie Ruska? Nestačili vám zábery na zničené bytovky, kolóny ľudí snažiacich sa o útek z Kyjeva, desivé videá z bojísk či utečenci na našich hraniciach.
    Veľmi ma mrzí, že toto je morálne ukotvenie niektorých. Mrzí ma, že pri konflikte, kde jasne vidíme, kto zaútočil a kto sa bráni, sa snažíte odpútať pozornosť spomínaním iných vojen či USA.

    Kým vy ale píšete z pohodlia vašich domovov chránení „prašivou“ alianciou NATO, vďaka ktorej sa nás zrejme vojna vyvolaná Putinom nedotkne, tak na Ukrajine ľudia vedú neutíchajúce boje. Cez hranice sa snažia utiecť matky a deti, pričom otcov a bratov nechávajú vo svojej vlasti, aby sa postavili voči okupantom. V Rusku včera prebiehali masové protivojnové protesty, ktoré samozrejme skončili zatýkaním.

  20. Bratři Kličkové se zapojí do bojů o Kyjev. Míří na nás zkáza a smrt, varují
    25. února 2022 9:18
    Někdejší boxerský šampion v těžké váze a nynější starosta Kyjeva Vitalij Kličko řekl, že se připojí ke svému bratrovi Vladimirovi a budou společně bojovat v „krvavé válce“ proti ruské armádě, která ve čtvrtek zahájila invazi na Ukrajinu. „Přichází na nás zkáza a smrt. Ukrajinci ale budou bojovat, dokud nezvítězí,“ vzkázal lidu Vladimir Kličko.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-invaze-kyjev-metropole-valka-vladimir-vitalij-klicko-boxer.A220225_085214_zahranicni_dtt

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img