ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Na Slovensku bude platiť núdzový stav

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Od 1. októbra bude na Slovensku opäť platiť v súvislosti s koronavírusom núdzový stav, ktorý dnes odobrila vláda.

„NÚDZOVÝ STAV SCHVÁLENÝ … zatiaľ na 45 dní od 1. októbra, t.j. uvidíme, ako sa nám prejavia cestovačky cez Dušičky a následne sa rozhodneme, či pokračujeme, alebo sa budeme môcť vrátiť do normálu … t.j. máme to spoločne vo vlastných rukách“. – uviedol na svojom FB profile premiér Igor Matovič.

Vláda môže núdzový stav vyhlásiť vtedy, ak došlo, alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt. Najdlhšie môže v zmysle zákona trvať 90 dní.

V čase núdzového stavu môže štát v zmysle zákona obmedziť základné práva a slobody, a to v nevyhnutnom rozsahu, na nevyhnutný čas.

Núdzový stav už na Slovensku v súvislosti s koronavírusom platil od 15. marca do 13. júna 2020.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. co tam po nakazenych len tych Vasich mrtvol je akosi malo Velryby delfini … teraz pachaju hromadne samovrazdy len Vy ludia ju chcete oklamat

  2. Matelko si zas pomastil ego. Zas môže plakať pred kamerami, fotiť fusakle a bez obáv, žeby sa niekto pustil do štrajku. Nepodceňujem korona vírus ako taký ale ten humbug okolo toho je na smiech. I keď, niekto na tom parádne zarobí. Stačí sa pozrieť koľko stáli dezinfekcie predtým a koľko teraz + rúška + rukavice = zlatá baňa. Najviac ma dojali výmysli typu 50 ľudí max. na štadióne pri zápasoch. Však rovno mali zahlásiť, že sa bude hrať znova pred prázdnymi tribúnami. Asi sa Matelko nasral, keď ho futbaloví fandovci pred zápasmi tak krásne pomenovali. Nutno však dodať, že pravdivo.

  3. Vyrieši len stoličku trnavského nemajetného dementa. Núdzový stav NIČ nevyrieši.
    Kedy pochopia aj tí „odborníci“, že ten vírus prebehne cez každého a tomu vírusu je u riti, či je núdzový stav alebo nie. Či sú dva ludia na metre, či týždeň od seba.
    Rozmýšľam, čo od jeho vlády urobil niečo normálne. Slováci sú hlupáci a potom sa čuduje, že mu ľudia nadávajú? Asi oprávnene. Ak podľa seba súdi celý národ.

  4. Ked sa pýtaš, čo normálne urobil od nástupu novej vlády, tak sa skús opýtať, prečo každý týžden čítaš o zásahu NAKA kvoli korupcii a podvodom a porozmýšlaj, v akej p.či by sme boli, keby pokračovala vláda smeru, ktorá by sa starala len o to, ako zas odrbať štát o peniaze 😉

  5. pre Lexa Ivan 30. septembra 2020, 20:06
    To čo NAKA momentálne robí nie je výsledok mesačnej ani dvojmesačnej práce. Rozpracovať a dotiahnuť na zodpovednosť veľké ryby trvá veľmi dlho. Takéto kauzy sú rozrobené aj rok, kým sa niečo pohne. Okrem toho sa NAKA najviac prečistila a rozhýbala za Lučanského.

  6. Pre: Anonym 30. septembra 2020, 20:14

    SUPER, výstižné !
    Je jasné, že Lexa Ivan 30. septembra 2020, 20:06 tomu zjavne rozumie a má to pod palcom.

  7. NAKA a Matelko?
    Ten chudak bezmajetny… nemoze riadit Naku. Bolo by to marenie spravodlivosti.
    NAKA to robi na jednotku! Bez rozdielu a bez politiky.
    A pride aj na klamara ze Trnavy.

  8. Ktorýkoľvek politik sľubuje, že niekoho zavrie, tak táraj, gágaj, prďús a klamár. Žiadny politik nemá legitímnu právomoc toto splniť. Stačí tak? Pre jednoduchších to môžem viac rozpísať.

  9. Matovič by nevedel riadiť ani ťahajúceho káčera na špagáte.
    Bohužiaľ NAKA zviazané ruky v prípadoch kde pôsobia OLaNo ľudia alebo ich manželky ….

  10. HAHA, som rád, že sa vyjadrili všetci odborníci zo seredonline. Ja som si vedomý, že niektoré prípady sa riešia dlhé roky, ale teraz mi skúste odpovedať vy, odborníci na prácu kriminálky, prečo za 10 rokov ficokratúry Naka neriešila nič, korupcia na najvyšších miestach vraj neexistovala. To všetkým tým vyšetrovateľom nebolo 10 rokov nič podozrivé? Nikomu nevadilo, že minister vnútra a minister financií sú bežne pod vplyvom tvrdých drog? Chcete tvrdiť, že ten kto vládne a šéfuje ministerstvu vnútra, nemá vplyv na fungovanie polície a kriminálky? Ako povedal jeden slávny hovorca, to mi nevychádza 🙂 Chápem, že niektorým robí problém spočítať 2+2 a čítať medzi riadkami, a chápem, že teraz je v móde kopať do matoviča, ale ako sa hovorí, čo sme si zvolili, to máme.

  11. Ako vždy.
    Matelko nevie kedy čo povie. Toľko sračiek v hube…

    Citujem:

    BRATISLAVA – Permanentný krízový štáb zatiaľ zriadený nie je. Vyplýva to z odpovede Úradu vlády (ÚV) SR. Premiér Igor Matovič (OĽANO) pritom v stredu povedal, že permanentný krízový štáb funguje.

    „Permanentný krízový štáb od dnes pod vedením Petra Škodného opätovne funguje a ideme znova do toho,“ povedal Matovič v stredu po rokovaní vlády. Úrad vlády SR komentoval, že „o presnom termíne zriadenia permanentného krízového štábu bude médiá a verejnosť informovať“.

  12. Pre Lexa Ivan 1. októbra 2020, 15:05

    Tvoju profesionalitu a zároveň primitívnosť Tvojich príspevkov vyjadruje tvrdenie v Tvojom príspevku cit.: “ Nikomu nevadilo, že minister vnútra a minister financií sú bežne pod vplyvom tvrdých drog? “
    Odborník za akého sa tu prezentuješ nikdy také tvrdenie bez dôkazov verejne neprednesie. Doprial by som Ti, aby si toto svoje verejne prednesené tvrdenie musel obhajovať. Zároveň Ťa môžem ubezpečiť, že nemám najmenší dôvod oboch ministrov sa zastávať.

  13. Pre Lexa Ivan
    Akože nerobili stále bolí zistené úniky DPH , aj nástenku riešili, aj garážová firma na CO2 , len možno všetko z opozície až na basternaka…

  14. Máš to márne Lexa Ivan, vrhla sa na teba antimatovičova svorka psov, ktorí sedia doma v karanténe zavesení na seredonline a frustrovaní si riešia svoj spackaný život nenávistnými komentármi

  15. Ako nazaujatá osoba napíšem že Matovič je herec ktorýn dokáže zahrať pred kamerou presne to čo potrebuje. Pripomína mi ľudí čo predávali nemecké hrnce na dedinách len za 400 eur za kus.
    Spoznať sociopata nedokáže každý a preto dokázal oklamať toľko ľudí do svojho stáda.
    A potom svoje stádo pokúša a nazve to skuska lojality kto mu verí a kto nie….

  16. Lexa Ivan 1. októbra 2020, 15:05 – suhlasim a pridavam:

    – 12 rokov OVLADANIA Slovenska sa neda nazvat inak, ako ekonomickou, pravnou, justicnou a hlavne systematickou a cielenou MORALNOU DESTRUKCIOU

    – v chaose a bezpravi sa dobre vladne, kradne a tuneluje

    – mozno to vela ludi nevie uplne pochopit z pohladu „vysokej politiky“, preto skusim nizsie, teda tam, kde to pozname a vieme preukazat:

    Hlavna kontrolorka v Seredi na podnet poslancov vykonala NIEKOLKO kontrol, v ktorych JASNE, zrozumitelne a nespochybnitelne KONSTATOVALA desiatky poruseni zakonov a inych predpisov.

    Obcania, poslanci MsZ podali niekolko trestnych oznameni, dolozili dokazy a my sme len nechapavo prijimali informacie, ako je vsetko dohodnute na prokurature a nic z toho nebude. Neverili sme. A mylili sme sa – skutocne, konkretni policajti a prokuratori nevidia v evidentnom a perukazanom nezakonnom konani trestnost.

    Jasne, nerobia to uplne „na sedlaka“ a odkazuju na sud. To by sle mal konat statutar. Bude konat proti sebe?

    A tak tu mame evidentne NEOPRAVNENE cerpanie odmien v uplnom rozpore so zakonom a „nic sa nedeje“.

    V inych mestach uz davno policia porozhadzovala urady a starostovia, primatori a dalsie osoby su vysetrovane, obvinene, alebo vo vykone trestu.

    Sered je vynimkou. A nie v jednom pripade, ale niekolkych. Policia, prokuratura a justicia je „slepa“. (zatial…)

    Pripomina to model Kocner pred zopar rokmi?

    Mame vypovede o korupcii v justicii – mena konkretnych ludi. Mame rozsudky, tomu nasvedcujuce.

    A mame problem. Porusovanie a ignorovanie zakonov a hlavne elementarnych moralnych zasad je tak neskutocne velke, ze uz sa to ludom nechce ani len pocuvat. Unavuje ich to – POZOR!! – pokym sa to nedotyka ich osobne.

    Nasledne sa prebudzaju a maju zaujem bojovat. Ale len do vyriesenia svojho problemu – systemove riesenia pre vsetkych a celu spolocnost maju takpovediac v prdeli.

    No nic, krok za krokom, ako tomu bolo u Kocnera…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img