ISSN 1337-8481

streda, 22. mája, 2024

Premiér: Na hromadných podujatiach bude môcť byť najviac 50 ľudí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády |MM| Bratislava 30. septembra (TASR) – Na všetkých hromadných podujatiach bude môcť byť maximálne 50 ľudí. Opatrenie, ktoré v stredu vydá Úrad verejného zdravotníctva SR, bude platiť pre športové a kultúrne podujatia i omše. Dôvodom je, aby medzi jednotlivými oblasťami nedochádzalo k „škriepkam“. S návrhom prišiel hlavný hygienik SR Ján Mikas, v stredu o tom pred rokovaním vlády informoval premiér Igor Matovič (OĽANO).

Matovič priblížil, že ak na športovom podujatí bude športovcov a celý realizačný tím tvoriť skupinu 50 ľudí, tak budú musieť hrať bez divákov. Ak v divadle bude 20 hercov, tak bude môcť byť 30 divákov, a taktiež podľa toho sa počty budú dopĺňať v kostoloch podľa farárov, miništrantov a veriacich. Na všetkých má podľa predsedu vlády platiť „rovnaký meter“.

„Zdá sa mi to v súlade so zdravým rozumom, aby sa nerobili žiadne výnimky a aby sa všetci cítili rovnako pred týmito opatreniami. Je to férový postoj ku každému,“ poznamenal premiér. Dodal, že sa tak nerozlišuje ani medzi tým, či je to hromadné podujatie vonku alebo vo vnútri.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Matelko a zdravý rozum,kto to povedal…vonku na štadione bez divákov,fitneská,posilovne bez rúšok,preplnene MHD sice s rúškami,ale žiadne 2 m rozostupy..myslím si,že zdravo uvažujúci človek vie rozlíšiť,že hromadne podujatia vo vnútri a vonku sú dve rozlične udalosti..

  2. Hromadné obmedzenie budú platiť aj pre zahraničné obchodné reťazce? Či tých sa netýka ako v prvej vlne nič? Najlepšie treba dodrbať len domácich. Siahnuť na zisk zahraničným, tak to by sa Matelkov cirkus musel zodpovedať niekomu v Brusselli na koberčeku. Na bud. pred voľbami odporúčam nefetovať a nevoliť nacecaný. A používať rozum. Opakujem, zdravý ľudský rozum. Nie počúvať „objektívne“ slovenské médiá.

  3. Hrobník .keby si nekecal.ja si pamätám leto asi tak 10-15 rokov naspäť že týždenne zomreli min. dvaja ľudia. ale že by teraz zomieralo viacej ľudí som nepostrehol

  4. Už keď tak veľmi sa nad tým zamýšľali, ako to vyriešiť, nenapadla im myšlienka, že by sa počet ľudí zúčastnených na nejakom podujatí mal odvíjať od kapacity – veľkosti priestoru, v ktorom sa má podujatie konať? Je predsa rozdiel 50 ľudí na štadióne alebo vo veľkom divadle, ako v nejakej malej krčme. Toto bolo najjednoduchšie riešenie.

  5. Vystudoval, diplokovku napisal, miliony investoval, denne 600km na fabii najazdil, …nebojte sa. ON to dobre spocital, ved to prepocitala aj biznismamka Pavlínka.

  6. No ešte sa nechajme prekvapiť, ako to on sám bude dodržiavať, ako budú stáť pred kamerami s rúškami od seba vzdialení viac ako 2m?

  7. Zdá sa, že matelko spravil, bieleho kona z vlastnej manželky. V obchode 50 ľudí na štadióne s kapacitou 10000 divákov 50 divákov niekto je naozaj na hlavu.

  8. „…niekto je naozaj na hlavu.“ Niekto je veľmi konkrétna osoba: Psychopat s vyjadrovaním ako stamgast z IV. cenovej skupiny, daňový podvodník, podvodník s diplomovkou, klamár na každom kroku,… To všetko sa dá skryť pod jedno pomenovanie: Premier SR

  9. Odporúčam pozrieť si tlačovku na tv ta3 (dnes od 13.14h do 14.08 ) zatracovaný SMER-SD(Fico) to podrobne vysvetlil ,na akom základe p.premiér matelko vyhlásil núdzový stav a čoho sa matelko bojí ,že ho ľudia udupajú za živa,vysvetlil matelkové počty o 50 ľudí na štadióne = hráči + doplniť do 50 ľudí na štadióne ,takže matematika podľa mgr matelka = 22 hráčov na ihrisku + rozhodcovia+treneri+ striedajúci hráči + doplniť divákov do 50 ľudí na celom štadióne = ? Tak to matelko včera v tv novinách prezentoval,treba pozrieť a spraviť si úsudok o čom je terajšia vláda pod vedením mgr .diplomovaneho Matoviča alias matelka .

  10. Jaaaj skoda ze do serede nedojde dalka dobra kapela.AC DC alebo take nieco.Sak kapelnici plus to ostatne co ich zabezpecuje a vsetci ty co musia pri tom byt .To by bola parada.Hrali by vlastne pre seba a my ostatny v 2metrovych rozostupoch a ruskach by sme stali dakde obdalec vonku za budovou a v podstate nam v pohode.Neplatili by sme vstupne a pocut by sme poculi.
    Dobra uvaha no neee??????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img