ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Dvojročné dievčatko po páde z okna je v opatere lekárov nemocnice na bratislavských Kramároch – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Včera v neskorých večerných hodinách sme informovali o páde iba dvoj ročného dieťaťa z obloka bytu na prvom poschodí bytovky nachádzajúcej sa na Fándlyho ulici. Ešte v nočných hodinách nám otec dieťaťa poslal správu SMS s tým, že sa vystrašilo veľa ľudí, na čo sme reagovali informáciou na telefonáte v nedeľu.

Na základe viac ako desať ročných skúseností s materiálmi týkajúcimi sa rôznych havárií, požiarov, dopravných nehôd či úrazov jednoznačne môžeme povedať, že každý úraz hlavne takto malého dieťaťa je mimoriadne vážnou udalosťou a to nielen pre samotných rodičov, ale aj záchranárov. Samotný pád dieťaťa z okna na prvom poschodí teda tragédiou nepochybne je, aj keď spoločne s rodičmi dúfame, že následky pre dieťa budú čo najmenšie.

Dnes sme sa telefonicky spojili s otcom dieťaťa, ktorý nám túto udalosť potvrdil. Išlo samozrejme o náhodné vypadnutie dieťaťa – jeho dvojročnej dcérky z okna. Záchranárov privolal otec a títo prišli rýchlo.

„Viete, v takýchto chvíľach ide o sekundy a každá minúta sa nám zdá dlhá, ale záchranári na miesto dorazili rýchlo a svoju prácu si vykonali naozaj profesionálne. Dcérku previezli do galantskej nemocnice, odkiaľ bola vrtuľníkom leteckej záchrannej služby transportovaná do bratislavskej nemocnice na Kramároch. Dcérka bola vyšetrená a zdravotne má byť na tom dobre. Podľa slov lekárov nebola nutná ani operácia. Rád by som sa touto cestou poďakoval záchranárom a všetkým, ktorí sa podieľajú na zdravotnej starostlivosti o naše dieťa. Zároveň by som chcel rodičov vyzvať k maximálnej opatrnosti. Dnes aj my vidíme, že chvíľka nepozornosti môže spôsobiť problémy na celý život.“ – povedal nám telefonicky otec dieťaťa vo viere, že dcérka bude z nemocnice prepustená čo najskôr a na nepríjemný zážitok rýchlo zabudne.

Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová k prípadu poskytla túto informáciu:

„Môžem potvrdiť zásah záchranárov ktorých sme vyslali na pomoc malému dieťaťu údaje vypadlo z okna. Záchranári ho ošetrili a transportovali do nemocnice. Vzhľadom k tomu že ide o dieťa viac informácii k zdravotníckemu zásahu nemôžem poskytnúť.“

Prípadom sa zaoberá polícia OR PZ v Galante.

– – –

AKTUALIZOVANÉ  – vyjadrenie hovorkyne KR PZ Trnava:

„Galantský vyšetrovateľ si vec na mieste prevzal a okolnosti, za ktorých 2 ročne dievčatko vypadlo približne z 2 metrovej výšky, preverujeme ako ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy. Dieťa pravdepodobne vytlačilo sieťku na okne, všetky okolnosti polícia preveruje“.

Opätovne chceme apelovať na rodičov, aby si neustále uvedomovali aj skryté nebezpečenstvá, ktorým sú deti vystavované a pre zamedzenie ich vypadnutia z okna bytovky vykonali opatrenia napr. dostupnými zábranami.

Zle sa stane v priebehu sekundy, no následky môžu vzniknúť na celý život.

Článok uverejnený včera nájdete tu:

PRÁVE TERAZ: Na Fándlyho ulici došlo k tragédii

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img