ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Vodič auta mal oslovovať s ponukou na zárobok 9-ročné dievčatá v Sládkovičove a možno aj v Galante a Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sládkovičovo /Galanta/ Sereď / Na sociálnej sieti sa iba niekoľko dní dozadu objavilo upozornenie vystrašenej mamičky zo Sládkovičova, ktorej dcéra a jej kamarátka mali byť na ulici oslovené vodičom osobného auta, ktorý im mal ponúkať možnosť zarobiť si. Keďže ide o 9-ročné dievčatá, takáto ponuka nemôže veštiť nič dobré a tieto zareagovali správne a od vodiča utiekli. Správne zareagovala aj mamička jedného z dievčat, ktorá okamžite na sociálnu sieť dala upozornenie pre ostatných rodičov a následne prípad nahlásila polícii.

Status mamičky z FB je takýto:

„Rodicia davajte prosim pozor na svoje deti. Dnes medzi 17:00 a 20:00 sa na cukrovarskej ulici motalo cierne auto znacky WV z Ga spz. Zastavilo pri mojej dcere s kamaratkou. Neaky chlap sa ich pytal ze kde je Galanta a potom ci si nechcu zarobit. Dievcata maju iba devät rokov podotykam. Nastastie dievcata boli pred brankou a hned utekali dovnutra, vedia ze s cudzimi ludmi sa nesmu bavit ani sa priblizovat. Zajtra idem a policiu nech prezru zaznam s kamery. Poprosim o zdielanie nech su rodicia aj deti opatrny a davaju pozor na svoje deti. Dakujem za kazde zdielanie“.

Obdobné prípady (zatiaľ nie je známe či rovnakého vodiča) mali byť podľa diskusie na FB zaznamenané aj v Galante a v Seredi.

Za účelom potvrdenia predmetných informácií a zistenia či sa nejedná o hoax sme najskôr kontaktovali samotnú mamičku, autorku upozornenia zo Sládkovičova a následne políciu.

Stanovisko polície je takéto:

„Na Obvodné oddelenie PZ Sládkovičovo nám uvedená vec bola nahlásená. Oznámenie sme prijali ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a vykonávame jeho objasňovanie. Zo záznamov z mestských kamier sme identifikovali vozidlo a jeho držiteľa predvolali k podaniu vysvetlenia. Na obvodných oddeleniach v Galante a Seredi udalosť hlásenú nemáme“.

Mamička, ktorá predmetnú vec nahlásila na polícii konala mimoriadne obozretne a správne. Nie je isté o čo konkrétne vodičovi oslovujúceho takto mladé dievčatá išlo, snáď to zistí vyšetrovanie polície. Treba ale uviesť, že presne takto by sa mali správať všetci rodičia a to nielen v takto citlivých veciach, ale aj v iných prípadoch, kde vidia možnosť porušenia zákona. Tým skôr, ak sa jedná o riziko spojené s deťmi.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neviem, samozrejme to nechcem podceňovať,aj ja sa bojím o svoje deti.Ale takéto niečo sa šírilo rok dva dozadu a bol to hoax.

  2. M 2. júla 2020, 22:20 – chapem, ze po 22. hodine sa pisany text cita a vnima tazsie, ako len pozeraju obrazky.

    Napriek tomu odporucam precitat nie dlhy, no o to obsahovo zaujimavsi clanok so stanoviskom POLICIE.

    Ak nespracujete podanu informaciu ani potom, napiste na seba kontakt, zabezpecime odborne vysvetlenie.

  3. Ked vidim ako mlade dievcata chodia poobliekane, skoro vyzlecene tak sa ani necudujem. Velmi vela mladych dievcat vyzera na svoj vek starsie o co sa aj snazia a potom sa neni comu cudovat ked po nich pozeraju starsi chlapi. Pisem to vseobecne, nie na vyssie opisanu situaciu

  4. Pre sused a anonym: Tie dievčatá , deti , aby ti bolo jasné mali 9 rokov , a nie 14 -15 takže si to nemýľ . Mamička urobila správnu vec , a aj tie dievčatá . Naozaj , my , ale nejde do hlavy , skôr to , že tie deti sú samé vonku bez dozoru. V dnešnej dobe treba byť opatrný.

  5. Mám k tomu jediný komentár :
    Takého úchyla bez súdu okamžite zastreliť a zakopať bez označienia miesta

  6. Pedofília by sa mala trestat najvyšším trestom.Bezbranné a hlúpe dievča,často z rozpadnutých rodín a psychicky nestabilná nemá šancu sa ubránit.

  7. Vzhľadom k tomu, že dnešná humánna spoločnosť ide do sračiek, skôr sa obavám toho, pedofilom bude umožnené legálne uspokojovať svoje chúťky s poukázaním na to, že aj oni majú svoje práva.

  8. slovenska justicia mala mat uz dávno verejne dostupne zoznamy sexuálnych nasilníkov a deviantov, tak ako to majú napr. v štátoch. Pekne je taký h@jzel monitorovaný a každý zo susedstva o ňom vie. ALE NIE – tu si ich budeme pod zámienkou ochrany súkromia v bavlnke chovať.. zle mi je. A kto sa ich zastava, asi bol ich spokojnou obeťou v detstve tiež.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img