ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Nestíha „obecný“ advokát Trnkócy súdne spory ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa / Galanta / Ako sme včera informovali, na Okresnom súde v Galante od 8:30 rána prebiehalo súdne pojednávanie v trestnej veci obžalovaného starostu a štatutára obce Mgr. Adriána Macha, ktorý sa podľa obžaloby mal dopustiť  prečinu Marenia úlohy verejným činiteľom. Na ľavici vedľa obžalovaného Adriána Macha sedel advokát  Trnkócy.

Na rovnakom Okresnom súde v Galante v rovnakom čase malo prebiehať aj pojednávanie vo veci prepustenej dnes už exzamestnankyne OÚ, ktoré ale malo byť odročené pre iné pojednávanie, ktorého sa mal advokát zúčastniť.

„Zlé jazyky“ hovoria, že má ísť o rovnakého advokáta a že súdnych sporov má obec toľko, že ich nestíha. Nevieme či to je pravda, no podľa dostupných informácií sa pre obec rysuje ďalší „prúser“ a to v podobe vyšetrovania vedeného vo veci vyplácania finančných prostriedkov advokátovi obcou bez písomnej zmluvy. Toto na jednom z rokovaní OZ priznal starosta obce Macho a aj samotný advokát.

Už o dva týždne Obec čaká pojednávanie ďalšie a to vo veci neplnenia si zmluvných záväzkov voči dodávateľovi štatutárom Machom písomne objednaných služieb.

Vyzerá to tak, že Obec Šoporňa sa pod vedením starostu Macha vydala cestou súdnych sporov a obci postupne budú faktúry za právne služby vystavovať ďalšie advokátske kancelárie.

Možno by stálo za zamyslenie, či je práve toto cesta normálneho napredovania obce a či je skutočne účelné nie malú časť rozpočtu vynakladať práve na advokátov. A zároveň, či majú byť spory obce a jej starostu s občanmi, písomnými zmluvami viazanými dodávateľmi a neplnenie povinností vyplývajúcich obci zo zákona voči prokuratúre takmer dennou náplňou „práce“ občanmi platených funkcionárov samosprávy.

Vedia obyvatelia obce koľko peňazí od začiatku prvého volebného obdobia starostu Macha doteraz obec na právne služby vynaložila?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. je clanok vyborny a priznavam – argumenty!
    Zaujimaju ma vysledky.
    Nie nejake blabla,..

    „Zle jazyky“ – ved su to vasi informatori, pan nedotknutelny)
    Svojich vernych tak nazvat, ved sa urazia)

    Vysledky, pan novinar, zaujimaju ma PRAVOPLATNE rozhodnutia.

    P.s. kazdy ma pravo branit sa vsetkymi zakonom dostupnymi prostriedkami. Na rozdiel od inych, nema na OP znamych, ktori by to hadzali pod koberec, ako v pripade EX, resp. TC na P a ak je z toho P, tak sa nejedna o nic.
    Zly meter…

  2. neviem v com 30. júna 2020, 11:18 – ziaden meter – len fakty.
    Kludne ich argumentami rozporujte.

    Aj mna zaujimaju vysledky. Listujuc niektore trestne spisy v suvislosti so Seredou PRESNE VIDIM DOVODY, preco je kazdy obcan vrelo odporucany na sud. Korupcia, klientelizmus a krivenie prava! Myslim si, ze tie dve desiatky sudcov ktori museli odosit a lebo odisli lebo by museli, hodovri zatial za vsetko.

    Zajtra odchadza dalsi clanok do znacnej miery znemoznujuci nastup skutocneho prava a spravodlivosti. Za nim pojdu jeho viceprezidenti a aj samotni policajti budu bez hrozby perzekucii vysetrovat a obvinovat inak.

    Krok za krokom. Ano, trva to dlho. Ale tento stav je nasledkom DLHODOBO, presnejsie 12 rokov ucelovo budovaneho skorumpovaneho systemu, aby prave zmrdi v politike mohli vsetko, staci, aby vyhrali volby. Aj to je len a len fakt a pouzity je vyrok cloveka, ktoremu by sa kazdy slusny clovek mal vymocit na hrob, vzdy, kedy na to ma prilezitost.

    Po niekolkych volebnych obdobiach v samosprave a svojvoli jej volenych predstavitelov prichadza cas ZODPOVEDANIA SA ZA CINY, ktore ich k moci dostali a drzali pri nej.

    A zodpovedanie sa za praktiky, ktopre boli ochotni pre svoju nedotknutelnost tolerovat, alebo dokonca aplikovat nma kazdeho, kto ich ohrozoval.
    Uz po druhy raz – Krok za krokom…

  3. „pouzity je vyrok cloveka, ktoremu by sa kazdy slusny clovek mal vymocit na hrob, vzdy, kedy na to ma prilezitost.“

    Prepáčte pán „novinár“, VY tu nabádate na trestný čin „hanobenie miesta posledného odpočinku“. Slušný človek vie, čo sa sluší a čo nie.

    Nezdá sa Vám, že je to už prehnané a tie vaše výroky môže niekto brať vážne, či osobne a bez rozdielu o aké hrobové miesto môže ísť a vykoná to čo uvádzate?

  4. pre: Miloš Majko 30. júna 2020, 11:31 – ked budem niekoho na nieco nabadat, zistite to podla sposobu, akym bude text napisany. Bude sa jednat o pozvanie, odporucanie a pod., nie o vyslovenie nazoru.

    To, co sa slusi a co nie je individualne a ja tvrdim, ze sa neslusi zalozit si biznis na predajoch predrazenej zdravotnickej techniky kymkolvek. Nieto este firmami cloveka, ktory bol aktivnym vrcholovym politikom statu. Tvrdim, ze je podlym chrapunstvom parazitovat na stranach a to pri kazdych volbach na inej.

    Ja povazujem za prehnane financovanie niekolkych advokatov za riesenie sporov v obci, ktore kludne mohli (a mali) byt vyriesene zmierom, resp. dodrziavanim zakonov a pisomne uzatvorenych zmluv a v nich dohodnutych podmienok.

    Je to o pohlade na vec.

  5. Politické čistky sa tomu hovori,tak charakteristické pre 50 roky komunistického režimu.Politici prichádzajú,politici odchádzajú,legislatíva zostava,lebo ústava Slovenskej republiky zaručuje voľnosť v politike a voľnosť náboženstva,atď.ved to poznáme.Ak niekto začne s takýmito rečami ,ako Vy pán Majko,to je jedno z akých dôvodov,tak sa ale vôbec nelisite od nejakého diktatorskeho režimu.Ak niekto v minulosti zneužil svoju moc,treba ho potrestať,ale k čomu Vy nabadate,to robia len ľudia,ktorych nepotrebuje akakoľvek doba.Nenavist plodí nenávisť,zloba zlobu,a to Slovensko ozaj nepotrebuje,práve teraz.je treba určiť priority,ľudia budú mať iné problémy a to existenčné.Nech sa začnú riešiť problémy ekonomické,a až potom nahanajte čarodejnice,a nie naopak.

  6. Anonym 30. júna 2020, 13:42 – podmienky na vsetko zlo o ktorom pisete vytvara ignorovania prava, spravodlivosti, nedodrziavanie pravidiel, zmluv a neplnenie si povinnosti tymi, ktorych ludia zvolili do funkcii. A je jedno kedy a o koho konkretne ide.

  7. A,pan Majko,a presne tam smerujete,lebo mnohí z Vás si neuvedomujú,že tieto etické pojmy,ktorými sa práve ohanate,sú jedinečné a nemôže si ich nikto privlastnovat.Su platné pre všetkých,bez rozdielu.

  8. Anonym 30. júna 2020, 14:05 – nic si neprivlastnujem, len konstatujem v texte a dokladoch zverejnenych vyssie v clanku.

  9. je rozdiel ak ktosi niekoho oznami a ak niekoho uda.
    Jedna ctihodna obcianka len udava a teraz je na octk a na sudoch, aby vyclenili zrno a plevy. Napisat moze cokolvek, otazne je, co je pravda. A ak novinar pise o ohybani prava, tak zasa len otazka, co a kto priradil spinu k pravde. Je nemyslitelne, ze ak uvedie v udani, ze napr.: kamera na stlpe ju sleduje, pritom vysetrovanim sa zisti, ze tam ani ziadna kamera nikdy nebola, ze je to z udania fakt a skutocnost oznamovatelky. Ved je to chore!
    A tychto kiksov vie napisat straaasne vela a to ju uspokojuje.
    No skratka, niekto nevie prezrat fakt, ze za obecne uz ziadne nakupy v metre, ani rekonstrukcia chalupy a ktovie, co este. . ..

  10. Macho bol viackrát upozornený od prokuratúry s dalších inštitúcii že porušuje zákon s nebol súčinný,nedával podklady. Tak tu nevyplakavajte a netrepte odveci.

  11. Nastastie je to jednoduche a nezamenitelne aj pre UDH.

    Na lavici OBZALOVANYCH sedi starosta a statutar obce Soporna Adrian Macho.

    Nie osoba, ktorej informacie neposkytol nim vedeny OU, nie prokuratorka, ktoru na predchadzajucom pojednavani VEREJNE znevazoval, ponizoval a urazal chicotajuci sa Machov advokat Trnkocy a nie ja, autor tohto clanku. Inak JEDINA PODPISANA osoba v diskusii.

    Takze pre duchom jednoduchsich – je potrebne pokracovat v seriali o Soporni? 😉

  12. p majko,co keby ste sa diskutujucim pochvalil,sko ste s clankom pochodil na facebooku,na sopornanskej stranke

  13. Všetko čo sa píše tu o Šoporni-starostovi Machovi je doložené faktami a na základe toho je Macho trestne stíhaný a obžalovaný. Preto sedí jak zmoknutý kohút na trestnom súde.Takze tých pár hejťakov na jeho obhajobu a znevažovanie novinára či občanov čo upozorňujú na jeho prešľapy sú úplne zbytočné a trápne.

  14. Byt trestne stihany a obzalivany neznamena byt pravoplatne odsudeny.
    Mala by si to vediet. Ved aj ten EX bol trestne stihany, obzalovany, len s jednym rozdielom. Sudca ohol pravo tretneho zakona ako luk, oby z toho vysiel len s trestnym rozkazom a nie 3 rokmi natvrdo.
    Ty urcite vies, ako aj nemenovany novinar, o com pisem. Ci?
    Tak sa ukludni a uzivaj si este z toho, co vam z obecneho este zostalo.
    Byť tebou, drzal by som hubu, ale niektori anonymi s nevedia zmierit s faktom a skutocnostou.

  15. Riešime tu druhé volebne obdobie Macha a jeho protizákonne konania ! Tak o čom tu trolovia z úradu zahmlievajú? Argumenty prokuratúry a súdu sú jasné a Trnkocy iba faktúruje dalej vysoké čiastky z našich daní. To musí už skončiť! Preto je dobre že sa o tom píše a zaujímajú sa o to niektorí odvážni občania. A kydajte na nich dalej keď chcete.

  16. Anonym čo Ty trepeš za hovadiny,oboznam sa o čo tu ide a potom mudruj.Si už ozaj ako papagáj,všetko tliapes po Majkovi,ty chudák.

  17. Chudakovi-anonymovi: presne si to napísal o sebe. Ty si papagáj od Machovych úletov minimálne za posledných 20 rokov. Ide tu o starostu Macha a jeho nezákonných krokov. Všetko tu pán Majko uverejnil a verím že budú ďalšie dôležité dôkazy.A potom nech naozaj rozhodne súd a nie primitívne komentáre niektorých zo starostovho dobre nadštandardne plateného tábora. Inak aj ten sa už výrazne scvrkol.

  18. Pre Anonym,vidíš,vieš veľké hovno,pretože,Macha som v živote nevidel,a viem ,že Soporna leží medzi Seredou a Nitrou.Takze Tvoje podozrenia sú vieš čo hodne.Ale,keď sa pozriem na akýkoľvek príspevok od Teba,stále to isté.Pockas,čo napíše Majko,a potom sa pridas

  19. Anonym tu je nejaký premudrelý- nebýva v Šoporni,nepozná Macha,nevie a nečíta argumenty proti Machovi ale vyjadruje sa takmer bohurovne za Macha?! Si na smiech a veľmi priehladný.

  20. Anonym sa poslednou vetou vybúchal a Macho mu dal stopku-hlavu do piesku.Ved Sopornani budú držať huby jak vždy. Česť výnimkám.

  21. Ukludni sa. Daj si este poharik…
    Skus si tipnut, kolko ludi vie, ako to vsetko bolo…
    A eura za pravnika? Kazde udanie stoji peniaze. Vy ste to mali z vlastnych…?

  22. Je vysoko pravdepodobne že Macho bude čoskoro odsúdený a príde o mandát starostu. A tých nezákonných vecí bude ešte pribúdať.A Trnkoci sa teší na ďalšie obecne kšefty dopredu prehraté.

  23. S tym odsudenim, resp. stratou mandatu to nie je zase az tak akutne. Este vela penazi obec vyplati obecnemu advokatovi, pokym vo veci rozhodne odvolaci sud – nech sa odvola jedna ci druha strana.

    A pre poriadok pripominam znovu:
    Na lavici OBZALOVANYCH sedi starosta a statutar obce Soporna Adrian Macho.

    Nie osoba, ktorej informacie neposkytol nim vedeny OU, nie prokuratorka, ktoru na predchadzajucom pojednavani VEREJNE znevazoval, ponizoval a urazal chicotajuci sa Machov advokat Trnkocy a nie ja, autor tohto clanku. Inak JEDINA PODPISANA osoba v diskusii.

  24. a povedzme si, kolko ludi sa vlacilo po sudoch, pretoze ich udal zdochliak, ktory presne vedel na co poukazat a ako vyuzit pruznost zakonov u nas… podla komentov by som usudil, ze to tu komentuju stale dokola dvaja ludia 😀 ja by som sa obhajobou starostu na tejto stranke vobec nezdrziaval, pretoze je to nepodstatne… normalny clovek z dediny zrejme vie, ako sa veci maju a sem sa pride zasmiat na komentaroch tej rodinky, co ich vzdy pred volbami vytopi kanalizacia, pretoze nevedia za tie roky co je spatna klapka a cuduju sa, ze im starosta o 23. hodine vecer neodpovie na sms, ci im podobne individua, ktore sa pohybuju v spolocnosti oponenta aktualneho starostu.. a to ze sa tu niekto nepodpise? a naco.. ved toto je seredonline a nie nieco seriozne, kde by bol clovek ochotny bit sa za svoje nazory.. pan Majko moze robit vela veci dobre, ale ked pride na temu soporniansky starosta, tak pre mna straca jeho nazor hodnotu, koli dojmu ktory si u mna vybudoval svojimi komentarmi ku clankom.. pekny ostatok dna prajem a vela uspechov

  25. Prečo urážať nejakú rodinu zo Šoporne? Za spetnú klapku či čo. Kvôli starostovi Machovi? Veď on je ten kto sedí na lavici obžalovaných a využíva služby advokáta obce! Sú tu vážne veci a ten pánko na stoličke starostu tam nemá čo byt.

  26. Pondelok 19.októbra 2020 sa postaví starosta Šoporne pred súd na Okresnom súde v Galante. Už dlhsie sledujem ako starostu obhajuje advokát obce Šoporna za fakt nehorazne peniaze čo platime nakoniec my občania!! Horšie ale je že obžalovaný Macho sa neštíti využívat iných,manipulovat ci dokonca podplácat? Dokonca na súde len aby si zachranil kožu a funkciu??!! Tak to hovoria osoby z jeho blizkeho okolia ktori ho uz majú dosť ale sa boja hovorit verejne. Čo je škoda. Takze pondelok pozor a sledujme ako bude prebiehat pojednavanie a vysledok? Či sa nahodou niekto neulakomil na judášske machovské peniaze?!

  27. pre 13. októbra 2020, 17:16
    Daj si prášky a netrep blbosti. Toto čo si napísal môže napísať len posadnutý alebo totálny debil, ktorý neuspel vo voľbách. Prečo? Napísal si : “ manipulovat ci dokonca podplácat? Dokonca na súde len aby si zachranil kožu a funkciu??!!“
    Zdôrazňujem význam slov „dokonca na súde“!
    Narovinu, TY debil, myslíš si, že ak by takto konal, že by súd nerozhodol hneď v ten deň? Milánko, Jožko či Sášenka, len vy traja máte orgazmus keď zasadá súd v tejto veci. Tak to láskavo nechajte súdy pracovať. Vaša žlč pení a VY dychčíte za obecnou kasou…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img