ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Zas tie ukradnuté účty…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Národný bezpečnostný úrad upozorňuje!

Kyberzločinci si len vďaka sociálnych sieťam každoročne zarobia približne 3,25 miliardy dolárov. Ich obeťami sú bežní ľudia aj medzinárodné spoločnosti. Keď im už raz odcudzia účty, vedia ich zneužiť na šírenie falošných správ, krádež údajov či šírenie malvéru.

Dostať sa naspäť k svojmu účtu je náročné a vyžaduje si to veľa času a dokazovania, že účet bol naozaj váš.

Používatelia často opakujú tie isté chyby. Až 45 percent z nich dokonca ani nevie, ako má nastavenú ochranu účtu – vďaka čomu sa môžu jednoduchšie stať obeťou hackera.

AKÉ SÚ NAJČASTEJŠIE CHYBY?

  • To isté heslo vám chráni viacero služieb – navyše ide o niekoľko rokov staré heslo.
  • Nebojíte sa nahlas priznať, že používate opakovane to isté heslo.
  • Pracujete s citlivými informáciami na verejnej wi-fi sieti. Nechceme vás strašiť, ale hacker sa vám vie dostať do zariadenia a sledovať všetko, čo robíte. Vedia vás priviesť aj na falošnú stránku vašej obľúbenej sociálnej siete. Vy sa prihlásite a oni získajú vaše údaje.
  • Používate aplikácie tretej strany – napríklad na sledovanie aktivity či plánovanie príspevkov. Opäť do nich zadáte svoje prihlasovacie údaje.
  • Klikáte na podvodné linky a nezaujímate sa o správy z tejto oblasti – aj keď by vás dokázali varovať pred útočníkmi.

 

ČO MÔŽE POMÔCŤ S OCHRANOU PROFILOV?

  • viacfaktorová autentifikácia
  • manažér hesiel
  • sledovanie únikov dát a ukradnutých hesiel
  • občasná zmena hesla

A AKO LEPŠIE CHRÁNIŤ FIREMNÉ ÚČTY?

  • Business Manager majte zabezpečený viacfaktorovou autentifikáciou
  • ak sa prihlasujete priamo do účtov (napríklad na Instagrame), dbajte na to, aby sa heslá menili vždy, keď z tímu odíde niekto, kto poznal prihlasovacie údaje
  • nezadávajte prihlasovacie údaje do služieb tretích strán
  • dajte si záležať na tom, aby správcovia sociálnych sietí neboli ľahkým cieľom pre útočníkov, vzdelávajte ich o hrozbách

 

zdroj: Národný bezpečnostný úrad Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre obyčajného človeka je to náročné. Nie každý je v tomto zbehlý, hlavne starší ľudia, ba dokonca aj ľudia stredného veku. Mnoho z nich majú aj problém s výberom z bankomatu a nie ešte aby vládali internetbanking. Keď im nemá kto pomôcť, sú nahratý. No neviem si predstaviť ako by to bolo, keby sa uskutočnil zámer aby sa platilo len bezhotovostným systémom. Už aj teraz sme zavalení samým PIN-kódom, aplikáciou, heslami…

  2. Netreba pchať peniaze do židovských bánk ! Treba platiť hotovosťou,peniažky mať u seba. Môžete ich ohmatať,spočítať a má to ešte veľa iných výhod.
    Nie ako tie elektronické sračky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img