ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Banálne poruchy a núdzové státie na diaľnici, na toto si dajte pozor! – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Policajti sa za roky praxe na diaľničnom oddelení stretávajú s prípadmi, že vodiči zastavia na diaľnici aj pre banálne poruchy a vystavujú nielen seba a celú posádku, ale aj ostatných vodičov obrovskému nebezpečenstvu.

ČO V ŽIADNOM PRÍPADE NEROBIŤ

▪️Zastaviť pri krajnici a zostať v aute
▪️Zastaviť v rýchlom jazdnom pruhu
▪️Vystupovať do strany idúcich áut
▪️Postaviť sa pred alebo za auto a čakať na pomoc
▪️pohybovať sa voľne po diaľnici
▪️regulovať a usmerňovať dopravu
▪️postaviť sa tesne za zvodidlá
▪️opravovať poruchu na mieste

Pripomíname, že vodič (na diaľnici) nesmie zastaviť a stáť:

➡️v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti,
➡️na pripájacom alebo na odbočovacom pruhu,
➡️pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty, na ňom a za ním,
➡️na mieste, kde by vozidlo zakrývalo zvislú dopravnú značku, vodorovnú dopravnú značku vyznačujúcu spôsob radenia do jazdných pruhov a určený smer jazdy cez križovatku alebo vyjadrujúcu doplňujúci údaj nápisom alebo svetelné signály,
➡️na vnútornom jazdnom pruhu,
➡️na moste,

Pozor, na CESTÁCH I. TRIEDY a za zníženej viditeľnosti aj na ostatných cestách s výnimkou účelových komunikácií je mimo obce zakázané zastavenie a státie na inom mieste než na mieste označenom ako PARKOVISKO s výnimkou núdzového státia.

Pri každom núdzovom státí myslite najmä na svoju bezpečnosť a pokiaľ to porucha na aute umožňuje, v jazde pokračujte až na najbližšie parkovisko, odpočívadlo alebo odstavnú plochu.

Pri núdzovom státí:

✅️Auto odstavte čo najbližšie k okraju diaľnice
✅️Zapnite výstražné svetlá
✅️Vždy dbajte na bezpečnosť seba a posádky
✅️Dajte si reflexné vesty, vystúpte cez pravé dvere vozidla a choďte do bezpečia, mimo vozovku, najlepšie ďalej za zvodidlá
✅️Z bezpečného miesta privolajte pomoc na čísle 158 a príp. kontaktujte bezplatnú nonstop linka SOS CENTRUM 0800 100 007
✅️Pokiaľ to situácia dovoľuje, nezabudnite na vozovku umiestniť výstražný trojuholník. Umiestnite ho v dostatočnej vzdialenosti od vášho vozidla.

Jazdite opatrne a bezpečne!

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. anonym 7,29 aj ja som to tu čítal,ešte ta doplním,že ten šialenec odporučal mávat z rozsvietenými mobilmi v jazdnom pruhu. Až mi behá mráz po chrbte,ked si predstavím čo sa može stat v takýchto prípadoch. žial aj takéto indivíduá maju volebné právo,potom to u nás aj tak vypadá. Sme v sračkách.

  2. kryť autá vlastným telom státím na vozovke….
    alebo v tme upozornovat prichadzajuce auta uz z dialky rozsvietenim svetiel aspon na mobiloch?
    chapes ten rozdiel?
    az mi beha mraz….. no a co ked si v srackach…
    vies v akych srackach by si bol, keby sa pred tebou na dialnici v 130 km rychlosti odrazu zjavil neosvetleny vrak?

  3. Vieš o tom, že máš ísť takou rýchlosťou, aby si v prípade potreby vedel bezpečne zastaviť vozidlo? Keď ideš po diaľnici 130 km/h a odrazu sa ti zjaví neosvetlený vrak, tak je to tvoj problém, lebo si blbec, ktorého to prekvapí. Prečo ideš 130km/h, keď nie si schopný zastaviť bezpečne zastaviť aut? Aj tak možno nepochopíš čo ti píšem. Keby sa mne pokazilo auto na diaľnici, oblečiem si reflexnú vestu, dám výstražný trojuholník na cestu a kľudne si prejdem za zvodidlá. Kto mi nabúra do auta, bude to len a len jeho problém. Chápeš? Nechápeš. Nevadí.

  4. Ozaj neviem,čo a ako ste vy všetci robili vodičský preukaz.Alebo čo ste to mali za učiteľov.Existuje také niečo,ako pravidlá cestnej premávky,treba len dodržiavať,a nie mudrovat,že aký som ja frajer vymýšľať a prispôsobovať si všetko podľa svojho ega.

  5. Napriek tomu, že tu je celkom podrobne napísané ako sa v danej situácii zachovať a nikde ani len slovom nie je spomenuté čo i len odporúčanie upozorňovať na prekážku prichádzajúce vozidlá, furt sa nájde mudrlant, ktorý bude spochybňovať odporúčania polície. Základné pravidlo je zachovať svoju vlastnú bezpečnosť. Rovnako si za svoju bezpečnosť zodpovedá ten, koho v rýchlosti 130 km/h prekvapí čosi na ceste, Jeho problém. Ja sa na to budem radšej pozerať z bezpečia spoza zvodidiel.

  6. To ste ale bezcharakterný hajzli,keď vaše naebete na dialnici auto ostane v predbiehacom páse a vám nezáleží či sa další zaebú

  7. Ak si pozorne čítal, reč bola aj o označení auta výstražným trojuholníkom. Ak už toto vodiča neupozorní, nech teda naebe. Mám za to, že on naebať chce. Ale musím uznať, že nadávať iným viete celkom dobre.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img