ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Primátor rokuje so zahraničným majiteľom Milexu, v hre je uzatvorenie a kontrola zdevastovaného areálu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Medzi najviac negatívne vnímané momenty nášho mesta patrí ruina bývalej pýchy Serede, mliekarenského podniku Milex. Ten sa roky rozpadáva na okraji Serede. Stal sa živnou pôdou pre všemožné patogénne aktivity a jeho vizuál naháňa strach domácim aj návštevníkom. Primátor mesta sa v júni stretlo s jeho spolumajiteľmi a črtá sa možnosť zabezpečenia a monitoringu tohoto neslávne známeho areálu.

Nie je novinkou, že verejnosť búši na dvere samosprávy a vytvára tlak na vyriešenie problému s areálom bývalého Milexu. Nakoľko ten je v rukách súkromného majiteľa, samospráva má len oklieštené možnosti konať. Ak je majiteľom zahraničný subjekt, situácia sa ešte komplikuje.

Primátor Serede Ondrej Kurbel sa s libanonskými spolumajiteľmi objektu skontaktoval. Následne sa pri nedávnej návšteve Slovenska s primátorom stretol zástupca rodiny vlastniacej spoločnosť Milex Galanta a.s., aj právny zástupca spoločnosti. „Myslím, že rodina spoluvlastniaca pozemky si úprimne a so záujmom vypočula argumenty, ktoré doposiaľ ani nepoznala. Súhlasili s uzatvorením a monitoringom celého areálu Milex. Podstatné je, že sa niečo začalo diať,“ neskrýva pozitívny dojem z rokovania seredský primátor.

Doplnil, že zabezpečenie a vyčistenie areálu by malo byť len začiatkom. „Verím, že avizované rokovania medzi viacerými spoluvlastníkmi prispejú ku konečnému rozhodnutiu majiteľov, ako budú nakladať s daným areálom. Tieto opatrenia ako i akákoľvek nová funkčná náplň na tomto území prispeje k zvýšeniu bezpečnosti v našom meste,“ uzavrel primátor Kurbel.

V prípade ďalšej nečinnosti vyrubí mesto majiteľom chátrajúcich objektov desaťnásobne vysokú daň, na čo už má aj oporu v zákone.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Trošku nejasné. Možno zámerne, možno nechtiac.

    Úplne jasná otázka:

    – zabezpečenie a vyčistenie areálu bude zabezpečovať a hradiť vlastník, alebo to pôjde z rozpočtu mesta?

  2. Aky monitoring? Cize kamerovy system ktory bude dost drahy. Ake vycistenie? To bude extra drahe. Kto to bude financovat? Majitelia ci mesto? Ak mesto zas pojdu nejake peniazky kam nemaju

  3. ak to bude financovať všetko mesto, tak podáme žalobu na Primátora (ondra), nakoľko má donútiť vlastníka nehnuteľností a celá tiaha je na jeho pleciach s povinnosťou a nie na rozpočte na ktorom sa podieľajú všetci občania mesta.
    Trejme je tu taká vec, že ja na bráchu brácha na mne, v prenesenom zmysle, já na primátora primátor na mne ale asi za niečo.

  4. Nestará sa už dávno malo mesto uložiť pokuty za tie desiatky rokov chátrania a donútiť ho aby to zbural alebo predal.

  5. daňový poplatník 29. júna 2023, 18:01 – vyzara to dobre, verejne zdroje je treba chranit a tych, ktori ich tuneluju, je potrebne brat na zodpovednost.

    Ale…

    … ste si isty, ze za stav skutocne moze „len“ vlastnik z Libanonu?

  6. Nuz, mozno staci citat materialy v historii. Na problem upozornujeme snad desatrocie.

    Napriklad:

    – vtedajsiemu vedeniu mesta mohlo vyhovovat, ze vacsina problemovych jedincov sa „ulozila“ do objektu, ktory je vo vlastnictve sukromnej osoby, je mimo centrum a tym z pohladu obyvatelov nie na ociach

    -ze je na ociach celemu okolo Serede po R1 sa presuvajucemu Slovensku?

    To je vlastne jedno, lebo volici su zo Serede, nie z Kosic, Brezna ci Nitry
    – vlastnici susednej nehnutelnosti – donedavna rovnako bordel a odpad. No ten pozemok zase az tak velky nie je a problemovym pozemkom okolo predsa klesa cena. A ked ma vlastnik este dosah na vela veci, vie vela ovplyvnit. Ma informacie a niekedy predsa pozemky nedaleko zobchodoval paradne, nie?

    Fantazia sice ziadna, no rovnaky model sada recyklovat takmer do nekonecna.

    No a pri takomto cieli je „cim horsie, tym lepsie asi pochopitelne,nie?

    A ked ma este ten „dar“ narodit sa pod „stastnou hviezdou“…

    Nie je divne, ze k prvym krokom smerujucim k definitivnemu rieseniu staci normalna komunikacia noveho primatora?

    Ja netvrdim, len sa pytam…

  7. ..inak začal by som robiť poriadok aj u seba pán MM. Rozhodne to nevyzerá lepšie ako v „Milexe“. A hneď sa nemusíme ďalej baviť o vlastníkovi, pretože nikto nedonúti niekoho na svojom pozemku robiť niečo čo nemusí. A majitelia objektu to evidentne majú v… To je ako s kosením v meste,“ tento rok je tráva iná ako po iné roky“preto sa nestíha kosiť🤣 To je výrok pani s vedenia mesta, teda ak som dobre počúvala MZ v priamom prenose.

  8. Počkám si na výsledok. Vstúpiť do rokovaní je síce pekné, ale efekt sa musí dostaviť. Libanonskí majitelia aj doteraz vedeli, že tam čosi majú a bolo im to jedno.

  9. Majiteľ je neaky Arab ,ktorý tu roky nebol. A mám pocit že prvé čo ho zaujíma je milex v Seredi a že tam je bordel

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img