ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Primátor Ondrej Kurbel sa stretol s predsedom NR SR Borisom Kollárom. Hovorili aj o problematike uzatvoreného mosta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Na dnešnom programe predsedu Národnej rady SR Kollára bola aj návšteva Serede. Tu ho privítal primátor mesta Ondrej Kurbel. Počas krátkeho pracovného stretnutia mu predstavil najaktuálnejšie problémy mesta. K nim jednoznačne patrí aj nedávno uzatvorený most ponad železnicu, či neutešený stav železničnej stanice v našom meste.

V súvislosti mostom, ktorý spravuje Slovenská správa ciest, spadajúca pod Ministerstvo dopravy SR, vysvetlil primátor všetky podstatné súvislosti. Dopytoval sa na možnosti rýchlejšieho zavedenia niektorých opatrení, ktoré by znížili negatívne dopady uzatvoreného mosta na obyvateľstvo. Pýtal sa napríklad na možnosť vyhovieť žiadosti mesta Sereď o udelenie výnimky zo spoplatnenia 2,5 kilometrového úseku diaľnice, ktorá tvorí obchádzkovú trasu a reálne ju využívajú obyvatelia kvôli bežnému premiesťovaniu sa z jednej časti mesta do druhej. Sú preto odkázaní na zakúpenie diaľničnej známky len kvôli uzávere mosta. Žiadosti o udelenie výnimky boli doteraz zo strany ministerstva zamietnuté.

Primátor tiež požiadal predsedu národnej rady o zabezpečenie koordinácie oslovených zložiek štátu pri zabezpečení vybudovania dočasného premostenia. Zapožičanie ťažkej mostnej súpravy už prisľúbila Správa štátnych hmotných rezerv a o súčinnosť pri výstavbe boli požiadané Ministerstvo vnútra SR a Ministerstvo obrany SR.

Predseda parlamentu sa na pôde mestského úradu osobne zaangažoval a prisľúbil primátorovi rýchlejšie riešenie tejto problematiky. Mesto bude postupovať na základe dnešného stretnutia a nových informácií.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Myslím, že len prisľúbil. Na stretnutiach v rámci Slovenska politici toho nasľubujú. Ale možno o 9 mesiacov sa Sereď rozrastie o nového obyvateľa. To je reálnejšie.

  2. Inseminátor postaví most tak rýchlo ako postavil tých 25 000 bytov ! Ktovie či sa riešil aj prístup k Milexu. Šak sociálne pracovníčky teraz asi nemajú klientov

  3. A coze tak zrazu ze aj Sered je zaujímavá. Ešte že idú voľby. Sľuby,prehrievanie si polievočky,ohurovanie občanov…bla ,bla,bla…a po voľbách po nás ani pes nestekne!

  4. Ondro maka jak drak. Náhodou, mne je veľmi sympatické, že sa pre Sereď snaží vyťažiť. Zaťal zuby a skúsi cez Borisa keď ho tu mal ved tak sa to ma je to politika.

  5. Len aby ste neboli všetci prekvapený a bude sa to ten most robiť tento rok a čo chvíľku bude spravený.ste všetci trupky.

  6. Vychadzal by som zo skusenosti a rokmi prevereneho konania ludi uchadzajucich sa o volicov pred volbami.

    Primator pokus nepochybne vykonal co je dobre, no myslim si ze vysledok bude rovnaka nula, ako keby predseda parlamentu oplodnil dalsiu chuderu bez cti a sebaucty.

    Vidiac, ako spravca mosta konal rokya kona aj teraz, nemyslim si, ze je cas na optimizmus.

    Prioritou by malo byt VYVODENIE nasledkovvoci vinnikom, ktori sa o majetok statu nestarali tak,ako im to uklada legislativa.

    A v meste vyvodenie zodpovednosti voci tym,ktori NEkonali v zaujmeobcanov vtedy,kedy konat mali a konat bolo mozne.

    Jedine sankcie voci NESCHOPNYM JEDINCOM mozu menit spolocnost k lepsiemu.

  7. Nezda sa Vam, že na fotke dole vyzera jeho hlava ako vajce? Najprv brucho, teraz vajce. Ide to stale nizsie. Dalsi primator bude čo? 😀

  8. Pán Majko nemyslím si, že sa musíte zastávať primátora a hneď urážať. Bol to vtip. Skôr ma zaráža, že bývalého primátora keď volali/volajú brucho ste sa nikdy nezastal. Vaša objektivita je na počudovanie.

  9. ak sa tomu neschopnému regionálnemu politikovi podarí vybaviť provizórne premostenie mosta aby autá mohli chodiť na striedačku sem a tam budeš mať v sebe tolko slušnosti že sa mu ospravedlníš alebo budeš ako obyčajný chapúň držať jazyk za zubami ? Hlavne že si si kopol

  10. Docasne premostenie je v sucasnom svete otazka troch mesiacov a vela penazi. Neviem, ako vela. Ale technicke riesenia su dostupne a daju sa taketo docasne mosty zapozicat. V Nemecku dialnicna spolocnost s tym ma urcite skusenosti. Tento system Acrow 700XS sa robi aj s dvomi pruhmi pre auta, jednym pre cyklistov a jednym pre pesich.

    https://youtu.be/ApY9vbgWKxU

  11. akakolvek snaha sa cení ondro, avšak kollar uz len dosluhuje, nemyslim si ze to moc narobí, asi budeme musiet pockat na septembrové volby a poprosit novú vládu o angažovanie sa ohladom docasneho premostenia.

  12. Anonym 17. júna 2023, 21:24
    Riešenie, ktoré uvádzate je podľa mňa v Seredi nepoužiteľné (ale nie som odborník-mostár). Jedna vec sú peniaze, druhá vec priestor. Pozrite sa na okolie mosta v Seredi a skúste mi napísať kam a ako by ste to provizórium nasunuli. A nezabudnite pri tom, že pod mostom je 25 000 Voltov v troleji (ktoré sa dajú samozrejme počas manipulácie vypnúť). Ale ako píšem, možno ma nejaký erudovaný a podpísaný mostár vyvedie z omylu.
    A aby som nebol od veci, teda článku – Kollár nič nevyrieši. Primátor však musel skúsiť a skúsil.

  13. A čo keby sa niektorá lokálna stavebná firma blisla a urobila niečo pre ľudí ZA DAR MO …. tak ako to bolo nedávno …. Napr ak by kolaje zasypala okrúhliakmi aby sme aspon mohli chodit na bicykli do pečivární na smenu!

  14. Most mal byť podporený do 3 týždňoch Čo spravili poslali tam MP na jebanie občanov Za 5 roku čo kesovali na kamiónoch lavička mohla byť pozlátené a nie iba špekulovať keď je neskoro Tak sa nečudujem občanom že nadávajú na predošlého a súčasného primatora Insie si ani nezasluzia

  15. Anonym11 46 Do hlavy ti môžem najebat akurát ja tebe ale neboj sa bolieť tá to nebude do duteho sa to bude iba ozývať a že chlastas veď to vieme všetci nemusíš sa pripomínať bez doktorovi psychické problému sa riešia tam a nie tu

  16. SSC asi nemá dosť peňazí na nový most, nakoľko sa presťahovala do nového sídla, ktorej majiteľom je firma Arker, údajne prepojená na Borisa Kolára. Zmluva sa sa podpísala tesne pred vyslovením nedôvery vláde Eduarda Hegera. Za 10 rokov nájmu majú zaplatiť okolo 14 miliónov eur. Cena za 1 m2 kancelárskych priestorov tam vyjde okolo 18 EUR. Pričom v BA sa cena pohybuje okolo 10 EUR. 12.6. bol o tom článok v Denníku N, autorka Daniela Krajanová.
    Takto sa Sereď sa nového mosta nedočká už nikdy. Boris nevyrieši nič.

  17. Milos Majko,
    presne tak. Kollar je uz zahojeny, aj jeho vsetci dedici. O to viac sa v duchu musel rehotat, ked mu primator popisoval problemy so Slovenskou spravou ciest a so zdlhavym procesom okolo nasho mosta.

  18. Marek L. Guspan 17. júna 2023, 22:54
    Ako spravne uvadzas, v troleji je 25 000 voltov. Tam je dolezite dodrziavat aj bezpecne vzdialenosti od vedenia. Myslim ze minimalne 1,5 metra. Takze nejake podpery ci lesenia treba navrhovat so zretelom na predpisy. Ale nie som odbornik.

  19. To su technicky riesitelne veci. Zapozicanie a umiestnenie docasneho mosta by malo vyznam, keby SSC povedala, ze to zacnu opravovat za rok od teraz. To by malo vyznam sucasny most za tri dni rozobrat a za dalsie dva dni tam ulozit taky montovatelny most. Ze by mesto nemuselo rok cakat bez mosta k cintorinu a Trnavskej a firmam. V podstate o take nieco sa mesto snazi, mam dojem. Od SŠHM to mozno bude lacnejsie, ale moznosti na zapozicanie je urcite viac. Len za vela penazi urcite.

  20. Filantrop 17. júna 2023, 23:10
    Toto keby niekto len tak skúsil, má veľmi veľký problém so železnicami. Alebo si myslíte, že to môže nejaká firma urobiť bez ich súhlasu? (A je úplne jedno, či to bude zadarmo alebo za €.)

  21. Samozrejme, ze to musi byt realizovane so suhlasom vsetkych zucastnenych stran. Docasne premostenia sa robia. Ak SSC povie, ze novy most zacne stavat v septembri t.r., tak to moc zmysel nema. Ak SSC povie, ze zacne stavat v septembri buduceho roku, tak by to stalo mozno za to zaistit aspon docasne premostenie pre auta aj pesich.

  22. Lopata 18. júna 2023, 5:24
    Zato Tomčány a spol. bol hotový zázrak. Choď sa pozrieť na štadión. Stav v akom sa nachádza najkrajšie vykresľuje ich dvanásťročné bačovanie.

  23. Samozrejme že len prisľúbil pred voľbami !!! a ovce sa tešia.

    A problematika mostu bola známa už veľa rokov a nikto s Mestského zastupiteľstva sa nesnažil radikálnejšie apelovať na SSC !!!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img