ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Zomrel VILIAM ONDRUŠKA, člen kapely SEREDSKÝ DIXIELAND BAND

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že vo veku 85 rokov

nás dňa 3. júna 2023 navždy opustil

VILIAM ONDRUŠKA

Posledná rozlúčka so zosnulým bude 7. júna 2023 o 14:00 hodine na mestskom cintoríne v Seredi.

Viliam Ondruška bol trombónista v SEREREDSKOM DIXIELAND BANDE. Známa kapela vznikla v roku 2000 ako pokračovanie bývalej veľmi populárnej skupiny ALLI JAZZ BAND, ktorá bola najstaršou hudobnou skupinou na Slovensku so zameraním na tradičný jazz. Výber repertoáru mala kapela od známych velikánov tohto žánru, ako je Chris Barber, Acker Bilk, Kenny Ball a ďalší. Kapela koncertovala na rôznych podujatiach a všade získala veľký ohlas. Viliam Ondruška bol nielen hudobnou špičkou ale aj majstrom hovoreného slova. Na nespočetných pódiách uvádzal skladby Seredského Dixieland Bandu. Mnohí ho poznali ako človeka s neutíchajúcim humorom. V roku 2017 oznámil Seredský Dixieland Band ukončenie svojej činnosti, no ešte nejaký čas sa na pódiá vracali aby spestrili niektoré podujatia v meste. Členom kapely bol i Jaroslav Červenka (klarinet, saxofón, spev), hudobník uznávaný na Slovensku i v zahraničí, ktorý navždy odišiel 8. augusta 2006 vo veku 69 rokov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img