ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Noc múzeí a galérií 2023 vo Vlastivednom múzeu v Galante

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

VM Galanta |MM| Pestrý program na Noc múzeí vo Vlastivednom múzeu v Galante

/13. máj 2023., Galanta/ Vlastivedné múzeum v Galante sa opäť zapojí do celoeurópskeho projektu Noc múzeí a galérií, ktorý sa uskutoční dňa 13. mája, v sobotu. Múzeum pripravuje pestrý program pre záujemcov o regionálnu históriu, nadšencov detských hračiek dávnych čias a milovníkov klasickej hudby. Súčasťou programu je vernisáž výstavy, prednáška a koncert na nádvorí múzea.

Európska noc múzeí od svojho spustenia v roku 2005 každoročne priťahuje početné publikum do múzeí a galérií. Vlastivedné múzeum v Galante je už od začiatku súčasťou tohto podujatia a z roku na rok čakajú návštevníkov s rozmanitým programom. Tento rok pripravili pestrý program v hlavnej budove múzea. Vo veľkej výstavnej sále otvárajú novú výstavu, v priestoroch etnografickej expozície organizujú prednášku a po západe slnka na nádvorí múzea zaznejú zborové skladby.

Vlastivedné múzeum v Galante 13. mája 2023 otvára svoje brány v hlavnej budove o 15:00. Stále expozície budú voľne sprístupnené do 18:00 hodín, kedy už začína otvorenie novej výstavy.

Vernisáž výstavy MERKUR

Výstava legendárnej kovovej stavebnice MERKUR zavíta aj do Galanty. Zamestnanci múzea veria, že táto interaktívna výstava bude mať veľký úspech nielen medzi deťmi, ale aj medzi dospelými, ktorí si radi spomínajú na hračky z detstva. Vernisáž sa uskutoční o 18:00 hodín vo veľkej výstavnej sále. Výstava bude sprístupnená verejnosti do 30. septembra 2023.

Každodenný život šľachty

19:00 hodine v miestnosti stálych expozícií sa začína prednáška PhDr. Tünde Lengyelovej, CSc. s názvom Život na šľachtickom dvore v 16. a 17. storočí. Prednáška sa uskutoční v spolupráci s občianskym združením Pro Renovatione.

Večerná muzika na nádvorí múzea

Už viackrát sa osvedčilo, že krásne nádvorie Vlastivedného múzea v Galante tvorí príjemnú atmosféru a krásne zákulisie pre koncerty. Tentokrát zaznejú zborové skladby v podaní Spevokolu Zoltána Kodálya v Galante. Koncert sa začína o 20:00 hodine. Diriguje Mónika Józsa, na klavíri účinkuje Štefan Ternóczky, sólo spieva Ján Paszmár.

Vlastivedné múzeum v Galante srdečne očakáva záujemcov na voľne dostupné programy v rámci Noc múzeí dňa 13. mája 2023, v sobotu od 15:00 hodín do 21:00 hodín. Vodné kolové mlyny v Tomášikove a v Jelke budú mať tento deň tiež voľný vstup. Informácie priebežne aktualizujeme na webovej stránke a sociálnych sieťach múzea.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img