ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Policajti zobrali alkoholistov zostra. Kontrole sa nevyhli deti, vodiči ani cyklisti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Dunajskostredskí policajti si posvietili u občanov vo svojom okrese na požívanie alkoholu a to nielen na cestách, ale aj u detí a mladistvých do 18 rokov.

NAFÚKALO AŽ 7 DETÍ, DVAJA NAD 1 ‰

Policajti od 20.00 do 23.00 h skontrolovali v piatok v uliciach okresu 151 osôb a 73 vozidiel.
Okrem vodičov a cyklistov sa policajné hliadky zamerali na požívanie alkoholu detí a mládeže. V blízkosti parkov a v uliciach odhalili 7 tínedžerov, ktorí mali pozitívnu dychovú skúšku.

Najvyššie hodnoty mali dve deti a to rok narodenia 2008 a 2007, v prvom prípade mal 14 ročný tínedžer výsledok 0,56 mg/l čo je 1,17 promile a druhý mal až 0,73 mg/l čo je viac ako 1,5 promile. Pozitívnu dychovú skúšku malo aj dieťa s rokom narodenia 2011 a v dychu mu policajti namerali 0,16 mg/l, čo je 0,33 promile. Vo všetkých prípadoch vyrozumeli policajti rodičov aj pracovníkov sociálno-právnej kurately.

ALKOHOL V DORPAVE A POUŽITIE ZBRANE

Počas policajnej akcie zistili policajti alkohol aj u vodičov. Pozitívnu dychovú skúšku na alkohol mali 2 cyklisti a jeden vodič, ktorý sa dal pred hliadkou na útek.
V obci Veľké Dvorníky nerešpektoval ako vodič osobného auta výzvu na zastavenie, a krátko po 21.00 h sa snažil policajtom po opakovanej výzve utiecť. Policajti pri prenasledovaní auta použili aj 4 varovné výstrely zo služobnej zbrane. Muža nakoniec za použitia donucovacích prostriedkov – hmatov a chvatov obmedzili na osobnej slobode.

VODIČ FÚKOL NAD 2 ‰ A POČAS ZÁKAZU

Pri orientačnej dychovej skúške mal pozitívny výsledok na alkohol a to 1,04 mg/l, čo je 2,17 promile. Priťažujúcou okolnosťou bolo aj to, že muž riadil auto v čase zákazu. Začiatkom apríla mu súd uložil zákaz viesť po dobu 2 rokov akékoľvek motorové vozidlá. 41 ročného muža policajti eskortovali do policajnej cely a v tzv. super rýchlom konaní ho polícia obvinila z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.
Súd ho uznal vinným a odsúdil ho na trest odňatia slobody s okamžitým nástupom do výkonu trestu.

POLICAJNÁ VÝZVA PRE VŠETKÝCH

Upozorňujeme, že pitie a predaj alkoholu je deťom a mládežníkom do 18 rokov zo zákona zakázané.
Deti do 15 rokov nesmú byť po 21.00 h bez dozoru zákonných zástupcov na verejne prístupných miestach, kde sa podávajú alkoholické nápoje.
Apelujeme na rodičov, aby sa zaujímali o aktivity svojich detí, upozornili ich s alkoholom na všetky riziká.

Každá prevencia je účinná len vtedy, keď sa na nej podieľajú aj rodičia.

U DETÍ JE ALKOHOL OBZVLÁŠŤ NEBEZPEČNÝ

Podľa odborníkov môže alkohol poškodiť mozog mladistvého už za šesť minút.
Mierna intoxikácia sa prejavuje stratou sebaovládania, podráždenosťou, zmätenosťou až skleslosťou, pri ťažšej intoxikácii možno pozorovať depresiu nervového systému, bezvedomie, upadnutie do kómy a zlyhanie dýchania.

Foto: ilustračná

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img