ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

13 MIGOV je už na Ukrajine

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Jaroslav Naď, minister obrany SR /  Podarilo sa nám bezpečne presunúť pre Slovensko už nepoužiteľné stíhačky, ktoré budú na Ukrajine chrániť nevinné životy pred ruským vraždením.

Presun zvyšných 9 kusov (4 boli preletené ukrajinskými pilotmi v marci) bol realizovaný po zemi s ohľadom na čo najväčšiu bezpečnosť, opäť obrovská vďaka všetkým zapojeným zložkám, pretože v takýchto prípadoch ide naozaj o dôležitú a náročnú logistickú operáciu.

Na záver zopakujem, že Ukrajina si stíhačky vie opraviť a servisovať.

 

zdroj:  Jaro Naď – minister obrany SR, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To je sranda toto. Presne ako to povedal Svaty otec Frantisek. Z Ukrajiny sa stala trznica starych zbrani. Stare zbrane a pozicky idu na Ukrajinu jedna radost, ale ukrajinske obilie sa na Slovensko dovazat nesmie. Ani do Polska ani do Madarska. Fakt pomahame tym Ukrajincom k lepsej buducnosti. Ani sa necudujem, ze ukrajinski zajatci z Artemovska zelali ruskym vojakom vela uspechov. Nech sa ta vojna cim skor skonci a ti ludia zasa mozu zit pozitivny zivot ako my.

  2. Uz sa nedostane. Tu sa ta informacia asi neobjavi. Vlada ten cenovy dumping musela zastavit v zaujme ochrany slovenskych polnohospodarov. Takisto sa tu neobjavi informacia o vyvoji ceny akcii nemeckej strojarenskej firmy Rheinmetaal, co je jeden z hlavnych vyrobcov zbrani v Nemecku. V decembri 2021 mala jedna akcia tejto firmy hodnotu cca 80 eur. V sucasnosti je hodnota jednej akcie 270 eur !!! Kolko obyvatelov Ukrajiny je drzitelom akcii tejto firmy? Co si z toho inteligentny clovek vydedukuje?

  3. Nevadí veď naši občania to zaplatia to nam asi vrátia to územie ktoré nám Rusi zobrali po 2svetovej vojne a že by dali aj niečo naviac

  4. Kto to trepal o veľkom výhodnom kšefte pre Slovensko.Dostaneme nejaké helikoptéry,ktoré nikto nepotrebuje( jedine,že by sme hľadali ponorky na Širave),Čo robí tá naša vláda za vylomeniny,to sa už ozaj nedá ani komentovať.Dovedu nás do septembra úplne na dno.Vsetko,ale všetko,čo dostanú do paprc,všetko zničia.A vy všetci,čo sa ich zastávate,len z nenávisti ku Smeru,a hlavne novinári,vy stae spoluzodpoveni.Tolko pokrytectva,toľko neschopnosti,a toľko zlého,čo sa tu momentálne deje,to je ozaj unikát vo svete.Vladnu nám odvolaní ministri,s parlamentu sa spraví holubnik,samy plagiator,ozaj obraz na zaplakanie

  5. No skús sa zamyslieť prečo akcie Rheinmetal-u išli hore.
    Žeby to bolo tým že roky si Európa myslela že je v bezpečí a že tu nehrozí vojenský konflikt? Tak verili že sa Rus unormalni a že nebude rincat zbraňami. Akurát, že mu západ hlúpo naletel. Lebo Rus navždy zostane prechlastanym, zatrpknutym chudakom, ktorý musí terorizovať slabších len preto aby zo seba robil „veľmoc“.
    A tak sa Európa prebudila minulý február do desivej reality, že zbrane treba a treba ich rýchlo. A preto sa zbrojárskym firmám darí. Tak ako roky boli len v takom udrziavacom stave tak teraz sa rozbehli. Ale nemôže za to nik iný a Ruskij Mir….

  6. Slovensko nebolo schopné brániť sa. Myslím že ani v budúcnosti nebude schopné brániť sa. Možná tie zbrane pomôžu Ukrajine.

  7. Ukrajina sa za pomoc sa revanšuje,že posiela pesticidovu pšenicu,podľa ministra Vlčana sa nevie,koľko tisíce ton zostalo na Slovensku ,čiže o mñamku máme my aj naše deti postarané..

  8. Ktovie prečo naši super novinári držia bobríka mlčania, či Slovensko dostane alebo nedostane prašule za Migy,mlčí vláda a tiež aj hlavná skládka..neuveriteľná drzosť ministra Ukrajiny,ktorý sa rozčuľuje, že niektoré štáty zakázali dovoz pšenice, ale to,že vedome posielajú ich skurvenú pesticídnu pšenicu, ohrozujúce zdravie,to ho nesere.. a,čo Ty anonym,čo tu neustále vypisuješ.. Sláva Ukrajine..nezabehlo.. napapal si sa..

  9. Anonym 17. apríla 2023, 22:16
    Anonym 17. apríla 2023, 22:45
    Dúfam, že vy dvaja ste len nejaká bezvýznamná štatistická chyba…

  10. To je link na koho, keď dokáže zľahčovať niečo, na čo sa jednotlivé štáty pozerajú inak. Sám kritizuješ odborníkov na všetko a vzápätí tu dáš link na nejakého akože vedca. Vláda zakázala dovoz toho obilia, farmári protestujú, systém včasného varovania má žeravé linky. Článok je o ačohentizme. Veď aj v Egypte žeriete všeličo, čo vám môže vadiť ukrajinská pšenica? Gratulujem. Nejaký odborný názor by sa nenašiel, či stačí ti čo napíše nejaký Samuel?

  11. Samuel Kovacik je popredny slovensky vedec (staci pouzit google), vsetko co tam je v clanku uvedene je aj olinkovane, staci rozkliknut, vsetko je podlozene kvalitnymi vedeckymi pracami. Neviem, co viac chces, mozno staci rozkliknut aj tie link-y a povenovat sa trochu viac problematike. Mozno aj majitelia mlynu Kolarovo vedia menej ako ty, brouk pytlik…Ale bohuzial, dokazes len kopat a reagovat emotivne, utocit, ake typicke.

  12. Látka Chlorpyrifos, ktorej rezíduá boli identifikované, sa podľa spoločnosti stále používa vo viac ako 100 krajinách sveta. Látka bola povolená aj v EÚ do roku 2020 – v USA do roku 2021, maximálna povolená hladina bola 0,05 mg/kg v prípade pšenice, teda približne dvakrát väčšia koncentrácia ako nameraná hodnota, aktuálna povolená hodnota je 0,01 mg/kg.

    Mlyn zdôraznil, že nameraná hodnota podľa prvých výsledkov je 0,026 mg/kg. Táto hodnota sa však vzťahuje na obilie pred čistením a spracovaním, podľa dostupných štúdií počas spracovania dôjde k zníženiu hladiny rezíduí, ale výsledky z akreditovaného laboratória ešte nie sú k dispozícii.
    Taktiež chceme pripomenúť, že európska legislatíva pred novelizáciou povolených pesticídov definovala maximálne hladiny rezíduí Chlorpyrifosu pre niektoré produkty na úrovni 2 až 3 mg/kg, teda 76 až 115-krát vyššiu hodnotu ako v tomto prípade. Vyhlásenia agrorezortu o nebezpečnej koncentrácii považujeme preto minimálne za zavádzajúce,“ doplnil mlyn.

  13. Pred 7 dňami minister Vlčan oznámil,že zavadnosť ukrajinskej pšenice potvrdili 3 laboratória, takisto povedal,že ak takúto pšenicu zomelú a privezú na Slovensko, tak sa to už nedá dohľadať, terajšie kecy,že to nie je až tak zdravotné nezávadné,je otrasná obhajoba..Maďarsko spalilo 29 ton závadnej kukurice.

  14. Mne to s tou zavadnostou obilia pride trochu ucelove. Najskor sa v piatok minuly tyzden objavila informacia o pesticidoch v ukrajinskom obili a v pondelok uz Polsko, Slovensko a Madarsko zakazali dovoz obilia z Ukrajiny, pricom polsky premier to vysvetloval tym, ze pre neho su na prvom mieste polski polnohospodari. Vidim za tym skor ekonomicke dovody a takychto pripadov bude viac, kedy rozne prisluby a ad hoc riesenia politikov narazia na realitu fungovania spolocneho trhu EU. Ukrajina sa zbada, ze este nejaky cas sa tam ako vo Francuzsku zit nebude. Pre Ukrajinu mame akurat tak stare zbrane a pozicky. Z toho si svoju krajinu naspat do poriadku nedaju.

  15. Samozrejme, ze to je ucelove, pretoze priekupnici predavaju obilie urcene pre Afriku a blizky vychod za lacne peniaze do Europy. Je to prosta ochrana trhu.

    PS:Anonym, k nasej predoslej konverzacii, ze Madari spalili 29 ton je informacia asi taka, ako ze zastropovali cenu tuniaka v konzerve. Tvoje konverzacne, faily su donebavolajuce.

  16. Nasiel som si zo, ale ta informacia o nicom nehovori. Len ze populista urobil gesto pre publikum. Vidim, ale, ze mas problemy s porozumenim, pekny den este raz.

  17. Tie info sú aj v iných slovenských periodikách, takisto je to dohľadatelné na..infostart.hu
    Problém s realitou máš jedine Ty,síriš tu nezmysly o populizme, ale to je pre dezolatov typické, pravdu nazývajú populizmus..

  18. Vidim, ze sa s tebou musim bavit naozaj ako s malym dietatom. Ano je to populizmus, spalit 29 ton obilia, pred tv kamerami, novinarmi, pretoze zla Ukrajina a bla bla. Mohol to napriklad darovat do Jemenu, kde su normy benevolentejsie a je tam obrovsky hladomor, napriklad, napriklad mohol pockat na vysledky spracovaneho obilia, napriklad to mohol urobit vsetko v tichosti…apropo, viditelne mas nizsie IQ, tym, ze ma nazves dezolatom v nikoho ociach nestupnes, prave naopak. Dalsi odbornik, brouk pytlik na vsetko. Uzivaj radsej dochodok.

  19. Zatiaľ ešte nemám vek na dôchodok a prečo by Maďarsko malo predať zdravotnú závadnu kukuricu inému štátu,dúfam,že nemáš nejaký obchod s potravinami,lebo Tvoje názory sú nebezpečné, ktoré korešpondujú s IQ tekvicou.

  20. Pesticíd prenikne do vnútra zrna a nedá sa ničím odstrániť, zaujímavé je to,že niektoré krajiny EÚ, tú pšenicu používajú na kŕmenie prasiat, u nás ľuďom..

  21. Nechápem to obhajovanie kontaminovanej pšenice. Ak sa máme tváriť, že sme právny štát, tak je smutné, že zľahčujeme nedodržanie kritérií na kvalitu. Nie sme povinní žrať kontaminovanú pšenicu.

  22. Keď ideológia brzdí,,a deformuje ľudské mozgy,sú títo ochotní obetovať všetko,aj zdravie a životy ľudí na Slovensku.V mene čoho vlastne?Vieme my vôbec,ako sa nám táto politika raz vypomstí,čo si tam za humnami pestujeme? Bol to jeden z najkorumpovatejsi štát na svete.Viete,ako sa to ešte všetko ešte vyhroti.? Ja z Ruska strach nemám,ale z niečoho úplne iného.

  23. Pravda v piatok uverejnila rozhovor s tým týpkom z Mlyn Kolárovo, kde povedal,že do obchodov ide múka,len zo našej pšenice a pekarňam dávali mix pšenice Slovenko-Ukrajina,lebo tam to nie je až tak prísne..čiže už dlho konzumujeme aj trochu…Bandera múky..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img