ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Mestské zastupiteľstvo schválilo zaradenie novej súkromnej škôlky medzi školské zariadenia, jej otvorenie je v pláne na rok 2024

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /13. APR 2023/  V Seredi je dlhodobo dopyt po umiestnení škôlkarov nad tri roky uspokojovaný, problém však pociťujú rodičia s mladšími deťmi. Od školského roka 2024/2025 sa o umiestnenie najmenších detí postará aj súkromné zariadenie, ktoré vznikne na Prúdoch.

Mesto je v súčasnosti zriaďovateľom dvoch materských škôl s kapacitou 460 detí a prednostne sú v nich umiestňované deti s trvalým pobytom v meste Sereď, ktoré k poslednému augustu príslušného roka dovŕšia tri roky. Vedenie škôl evidovalo v aktuálnom školskom roku 25 detí do troch rokov, ktoré neboli prijaté a v priebehu roka je zvyčajne evidovaných priemerne sedem ďalších žiadostí o prijatie, ktorým nie je možné vyhovieť.

Nové súkromné školské zariadenie vyrastie v lokalite Prúdy a má šancu uspokojiť práve dopyt rodičov detí mladších ako tri roky. Aby mohlo byť zaradené do siete škôl, bol k tomu potrebný súhlas mestského zastupiteľstva. Ten škôlka získala na aprílovom zasadnutí, kedy poslanecký zbor rozhodol jednohlasne. Udelenie súhlasu poslancov mesta zakladá nárok aj na rozpočet mesta Sereď od roku 2025 a mestu budú následne finančné prostriedky poskytnuté v podielových daniach.

Otvorenie materskej školy je predpokladané na september roka 2024, kapacity sú dimenzované na starostlivosť o 58 detí v troch triedach a zariadenie vytvorí 13 stálych pracovných miest.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img