ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Výzva mesta Sereď na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na druhý polrok 2023 pre oblasť športu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad / Oddelenie školstva, rodiny, kultúry a športu /

Výzva mesta Sereď
na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na druhý polrok 2023 pre oblasť športu v zmysle všeobecne záväzného nariadenia mesta Sereď č. 3/2016 o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Sereď v znení neskorších nariadení

(ďalej len „VZN č. 3/2016“)

„Rozvoj telovýchovy a športu v druhom polroku 2023.“

  1. Vyhlasovateľ programu: Mesto Sereď
  2. Cieľ programu:podpora organizovania športových a pohybových aktivít pre obyvateľov mesta
  3. Cieľové skupiny v programe: obyvatelia mesta Sereď
  4. Finančné zabezpečenie programu: dotácie z rozpočtu mesta Sereď
  5. Oprávnení žiadatelia: Právnické osoby a fyzické osoby – podnikatelia, ktorí majú sídlo, alebo trvalý pobyt na území mesta Sereď, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta Sereď, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta Sereď
  6. Termíny realizácie projektov: druhý polrok 2023

– doručenie žiadosti o dotáciu: do 29. 05. 2023 (vrátane)

– posudzovanie žiadostí o dotáciu: jún 2023

– uzatváranie zmlúv o poskytnutí dotácie: do 31. 07. 2023 (vrátane)

– predloženie zúčtovania dotácie podľa prílohy č. 2 k VZN č. 3/2016: bezprostredne po jej použití, najneskôr do 15. 12. 2023

 

  1. Podmienky na poskytnutie dotácie

 Žiadateľ je povinný:

–  predložiť Žiadosť o dotáciu s informáciami podľa prílohy č. 1 VZN č. 3/2016,- predložiť preukázanie plnenia kritérií podľa bodu 8 výzvy (príloha č. 2A výzvy INDIVIDUÁLNE ŠPORTY, príp. príloha č. 2B výzvy KOLEKTÍVNE ŠPORTY.

– v prípade, ak nebol v minulosti príjemcom dotácie, alebo prišlo u neho počas roka 2023 k akejkoľvek zmene:

a) a nemá sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta Sereď, priložiť k žiadosti doklad
o tom, že pôsobí, vykonáva činnosť na území mesta Sereď, alebo poskytuje služby obyvateľom mesta Sereď (napr. fotokópia nájomnej zmluvy, zoznam občanov mesta, ktorým poskytuje službu a pod.),

b) priložiť k žiadosti kópiu zmluvy o účte v banke,

c) priložiť k žiadosti kópiu stanov, resp. iný doklad, z ktorého, je zrejmá činnosť žiadateľa,

– v prípade schválenia dotácie budú oprávnenými výdavkami výdavky od 01. 07. 2023 do 31. 12. 2023,

– informovať mesto Sereď, že je registrovaným platcom dane z pridanej hodnoty (ďalej len „DPH”). Ak je  žiadateľ registrovaným platcom DPH a môže si uplatniť odpočítanie DPH, jeho oprávneným výdavkom pri vyúčtovaní dotácie je výhradne výdavok zo sumy základu dane z pridanej hodnoty z predložených dokladov na vyúčtovanie.

– po schválení dotácie uvádzať v príslušných propagačných materiáloch a na viditeľnom mieste spojenom s realizáciou projektu informáciu v znení: „PROJEKT JE REALIZOVANÝ S FINANČNOU POPOROU MESTA SEREĎ” + uverejniť k textu logo mesta Sereď a zaslať informáciu o realizácii projektu na mail: seredskenovinky@sered.sk na účel zverejnenia v internetovej forme Seredských noviniek.

 

  1. Kritériá vplývajúce na výšku poskytnutej dotácie

– Podrobný rozpočet po položkách na druhý polrok 2023 v členení na všetky príjmy a výdavky.

– Celkové hospodárenie žiadateľa v roku 2022 po položkách, podľa príjmov a výdavkov – platí iba pre nového žiadateľa, ktorý si nepodával žiadosť na I. polrok 2023

 

Pri individuálnych športoch uviesť :

– počet členov ku dňu podania žiadosti, z toho s trvalým pobytom v Seredi,

– počet členov do 18 rokov, z toho s trvalým pobytom v Seredi,

– počet členov registrovaných na zväze, z toho s trvalým pobytom v Seredi,

– počet aktívnych členov z celkového počtu registrovaných,

– priemerný počet tréningových hodín týždenne,

– priemernú výšku finančných prostriedkov hradených na 1 hodinu tréningovej činnosti,

– výšku členského príspevku na rok 2023,

– uviesť či je žiadateľ vlastníkom ihriska umožňujúceho tréningy,

– stručne popísať plánované akcie organizované žiadateľom (názov, úroveň, počet účastníkov, …),

– plánované športové súťaže iné (názov, úroveň, počet účastníkov, ďalšie info),

– vypísať sumár akcií organizovaných žiadateľom v meste Sereď, alebo v spolupráci s mestom,

– popísať, ako žiadateľ propagoval mesto Sereď,

– vypísať dosiahnuté športové výsledky v roku 2022- platí iba pre nového žiadateľa, ktorý si nepodával žiadosť na I. polrok 2023

 

Pri kolektívnych športoch uviesť :

– počet členov ku dňu podania žiadosti, z toho s trvalým pobytom v Seredi,

– počet členov do 18 rokov, z toho s trvalým pobytom v Seredi,

– počet členov registrovaných na zväze, z toho do 18 rokov,

– počet družstiev ku dňu podania žiadosti, z toho registrovaných v súťažiach,

– priemerný počet tréningových hodín týždenne u jednotlivých družstiev,

– priemernú výšku finančných prostriedkov hradených na 1 hodinu tréningovej činnosti,

– výšku členského príspevku na rok 2023,

– účasť jednotlivých družstiev na súťažiach (názov, úroveň – miestna, okresná, krajská, medzinárodná…),

– dosiahnuté športové výsledky v roku 2022- platí iba pre nového žiadateľa, ktorý si nepodával žiadosť na I. polrok 2023

 

  1. Doručovanie žiadostí o dotáciu:

Žiadosti o dotáciu je potrebné doručiť do 26. 05. 2023 (vrátane) osobne na pult prvého kontaktu Mestského úradu v Seredi alebo poštou na adresu Mestského úradu v Seredi, Námestie republiky 1176/10, 926 01 Sereď, alebo do elektronickej schránky mesta Sereď prostredníctvom slovensko.sk. Žiadosť je potrebné zaslať aj mailom vo formáte Word a Excel na skolstvo.sport@sered.sk, Rozhodujúci je termín doručenia žiadosti o dotáciu.

 

Posudzovanie žiadostí bude prebiehať v súlade s VZN č. 3/2016.

Prílohy k žiadosti sú uverejnené na www.sered.sk .

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. dnes na msz je žiadosť od futbalistov kde žiadajú na 1.polrok ešte naviac 35.000€. tu je ich rozpis: https://www.sered.sk/materialy_msz/materialy/20230413/organized26a51_.pdf . prečo z verejných zdrojov by sme mali platiť MZDY hráčom A mužstva 49.500 €/polrok, cestovné hráčom 7.500€/polrok a za ubytovanie hráčom 2.700€/polrok? Hráči nie sú zamestnancami mesta tak prečo ich platiť, to nech si zabezpečí sponzor. Tých 500€/mesiac na hráča sa môže dať niekomu kto bude zametať ulice a nie kopať do lopty.

  2. Starečková drzosť nemá hraníc. Dať mu tak po papule aby sa spamätal a nech najprv vyučtuje doteraz státisíce eur, ktoré zinkasoval, kam ich dal? On si svoj podiel už vyčerpal. To všetko mu poslanci trpia? Alebo sú tam jeho prívrženci, ktorí mu to odklepnú a on sa bude v duchu smiať, že dosiahne čo chce. Ak to dosiahne,bude to výsmech pre občanov, ktorí sú proti takémuto vydieraniu. Už iné nám tu nechýba, len futbal státisícami dotovať.

  3. pri mládeži uvádzajú výdaj 62400 € a príjem na 1.polrok uvádzajú 40000 €. Rozdiel je 22.400 €, prečo teda žiadajú 35.000 €?

  4. Futbalistov treba poslať do péčka. Majú majiteľa, nech si hračku platí zo svojho. A keď nato nemá, nech zavre krám. Bez penez do hospody nelez.

  5. Keď nedáte peniaze, tak skončíme? Konečne, včera bolo neskoro. Iné neviete, len vyplakávať a hroziť. Tak ťahajte kade ľahšie.

  6. Za tie peniaze čo už pán Starečka vyinkasoval, koľko mohlo byť poopravovaných chodníkov a ciest, alebo aj iné potrebné veci? Urobil si s MsÚ dojnú kravu a chce v tom i naďalej pokračovať, lebo sa mu darí. Aj páni poslanci by si mali uvedomiť, že boli volení aby hájili záujmy všetkých občanov a nie len futbalistov a chránili ich ako vyvolených.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img