ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Predchádzanie kamionistov riešime na dennom poriadku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Nervozitu za volantom a tréning trpezlivosti počas čakania, kým sa kamióny navzájom predídu zažíva na diaľnici nie jeden vodič osobného motorového vozidla.

Formou súkromnej správy nás na uvedený problém upozornil náš fanúšik a my Vám preto prinášame video z dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky dopravných policajtov. Tí počas služieb zaznamenali viacero porušení zákazu predchádzania nákladnými vozidlami. Vodičov vo videu za porušenie zákona bloková pokuta neminula.

§ 35 zákona o cestnej premávke pritom hovorí jasne, že predchádzanie akéhokoľvek vozidla kamiónom je na diaľnici vyslovene zakázané:

„Vodič motorového vozidla kategórie N, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7 500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7 500 kg, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No nechcem byť sprostý, tiež jazdím často Sereď -Žilinana osobnom aute ale pripadá mi blbé kamión nemôže predbehnúť kamión….
    To akože stačí jeden riadne naložený kamión zabrzdí všetky ostatné?aj tie poloprázdne,alebo naložené hajzlovým papierom až po korbu ? A vznikne napr.5 kilometrová kolóna n pravému pruhu,kde budú len kamióny?

  2. Zákon je jedna vec. Fakt, že mnohé špedičky obmedzujú svoje kamióny na max 85 kvôli spotrebe a tie brzdia ostatných je druhá..
    Ale aký rozdiel je v tom, či ma blokuje kamión obiehajúci iný kamión a keď to isté robí retard na osobáku idúci tachometrových 90, čo je v reáli 87?
    A potom sa neraz stáva na R1, či D1, že kamióny v pravom idú rýchlejšie ako ľavý, poprípade stredný pruh.
    Potom majú akože kamióny spomaliť, aby nedostali pokutu za obiehanie z prava??

  3. Pozdravujem všetkých vodičov, polovodičov a tiež nevodičov / aj takí šoférujú kamión / . V tomto prípade je potrebný nekompromisný trest. Zobratie vodičského preukazu na mieste, ďalej zhabanie kamiónu na mieste s vykúpením od 100.000€ . Bodka. Kamión je hnusná a nebezpečná zbraň, ktorú akože často riadia totálne nevedomí hlupáci. Pozdravujem všetkých kamionistov aj brata aj kamarátov Jana, Joža a ďalších.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img