ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Podľa poslanca Erika Štefaneka to bol dobrý nápad

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /5. APR 2023/    Na začiatok uvediem časť článku Tržnica pre ľudí: viac priestoru pre peších, nové lavičky a v túto sobotu aj ľudová hudba a káva zadarmo

uverejnený 24. marca 2023 na webovej stránke mesta.

„Nakoľko bolo potrebné tento funkčný problém trhoviska riešiť, tak mesto aktuálne pristúpilo k zníženiu počtu parkovacích státí na pôvodnej rozptylovej ploche, osadilo nové lavičky, aj zábrany proti parkovaniu. „Chceme ulice viac zelené, ulice pre ľudí. Pre deti, mamičky s kočíkmi, starých rodičov, ale aj pre všetkých ostatných. Mestské trhovisko má byť priestorom, kde sa stretávajú ľudia, má mať v sebe ducha tradície, zvyklostí a niečoho príjemného,“ uviedol poslanec mestského zastupiteľstva v Seredi, Erik Štefanek. Na potrebu riešenia problematiky parkovania na trhovisku upozorňoval aj v minulosti. „Za promptnosť a ochotu toto riešiť ďakujem vedeniu a pracovníkom mesta,“ uviedol.“

 

Tak teda po poriadku.

Po prvé.

V citovanom príspevku sa bije prvá a predposledná veta.

„Nakoľko bolo potrebné tento funkčný problém trhoviska riešiť, tak mesto aktuálne pristúpilo k zníženiu počtu parkovacích státí na pôvodnej rozptylovej ploche, osadilo nové lavičky, aj zábrany proti parkovaniu.

Na potrebu riešenia problematiky parkovania na trhovisku upozorňoval aj v minulosti.

Potreba riešenia problematiky parkovania na trhovisku bola teda naplnená zrušením siedmych parkovacích miest. Gratulujem!

Po druhé.

O zmene nerozhodlo mesto.. Rozhodli dvaja, možno až traja ľudia, ktorí svoje pocity pretavujú do reality. Ak to nevyjde,  schovajú sa za údajné rozhodnutie mesta. (NECH ŽIJA POCITOVÁ MAPA!)

Po tretie.

Vytvoriť funkčný projekt  je práca pre odborníka, ktorý má vyštudovanú architektúru a urbanistiku. Poslanec  Erik Štefánek nie je ani architekt ani urbanista. Problém parkovania v okolí tak exponovaného miesta akým je trhovisko riešil projektant vytvorením päťdesiatich štyroch  parkovacích miest. Nápad  zrušiť sedem z nich a na ich mieste umiestniť tri lavičky považujem za zlý. Tento môj názov nemení ani súhlas autora projektu na dočasné vyskúšanie, či sa tento „ústretový“ krok smerom k deťom, mamičkám s kočíkmi a starým rodičom  osvedčí.

Na trhovisko chodia ľudia kupovať, nie vysedávať. A ak si už niekto chce počas  nákupu posedieť, môže tak urobiť v strede medzi dvoma zastrešenými plochami, kde sú tri  lavičky alebo v priestore, kde  je  kruhová lavička s prvkami detského ihriska pri sociálnych zariadeniach trhoviska.

Verím, že toto nepremyslené zabratie parkovacích miest neunikne pozornosti ostatných poslancov a čoskoro sa k nemu aj vyjadria. Zaujímavé by bolo poznať i aj názory vodičov, ktorí prídu na trhovisko, a pri hľadaní voľného miesta na odstavenie vozidla niekoľkokrát parkovisko obídu,  aby potom zaparkovali pred niektorým z bytových domov.

foto: autor

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pri tomto omyle, nazvanom trhovisko by som na mieste byvaleho posranca bajkara o architektovi ani urbanistovi nehovoril. A kedze ani on nie je ani to ani ono, tak radsej nehovorit (pisat) vobec.
    Aj ked, …. ani tento Erikov napad nestoji ani za…..

  2. určite je to lepšie, ako predtým, keď ste sa museli prepletať medzi autami, aby ste prišli k stánkom. nejaký prístup tam musí byť. alebo je lepšie chodiť po ceste medzi autami? to je chyba už projektu, že tam nebol vstup do trhoviska. autá môžu parkovať aj kúsok dalej, nemusia byť zaparkované rovno pri stánkoch.

  3. Ak tá plocha je už vydláždená a teda prispôsobená na parkovanie vozidiel, mala by slúžiť ako parkovisko. Vymeniť tri lavičky za možnosť parkovania siedmych áut nedáva žiadny zmysel. Niekedy je lepšie nehrať sa na eko, ale pozrieť sa triezvym pohľadom na možnosť využitia plochy. Hlavne parkovanie áut v noci je určite účelnejšie, ako prázdne lavičky.

  4. Hlavne to mala byť pochodzna plocha a nie parkovisko ako to nakoniec bruchovci v rozpore s projektom preonacili. To len v Seredi sa trhovisko začína parkoviskom…. Na chodca sa v tomto meste sralo vždy a to ako „vyriešili“ trhovisko len potvrdili, že na úrade sa ľudia vedeli voziť len na autách….čo je ale prirodzene keď mali bachor jak kotel…

  5. Pozor, hlavný vicekecálek zase v akcii. Ale fajn, po 12 rokoch poberania nemalého platu z mestského rozpočtu za nič, robí aspoň dačo. Baví ľudí. Opravte ma ak sa mýlim, ale istý génius, alebo z bývalého vedenia, vymyslel, že sa pred slov. sporiteľňu nahádžu betónové obrubníky a znemožní sa tak dovtedy praktické a z hľadiska CP bezpečné, šikmé parkovanie. Bohužiaľ, doteraz sa tam stojí halabala, pretože, pozdĺžne státie pri hlavnej ceste malo za následok jednak zníženie počtu parkovacích miest a riziko ohrozenia plynulosti a bezpečnosti cp prakticky na dennej báze. Nič by mi na článku nevadilo, ale Veselický nie je človek, ktorý má právo v Seredi čokoľvek alebo kohokoľvek kritizovať. On tam sedel 12 rokov a Sereď mala kurz ako ponorka, vzhúru ke dnu.

  6. Anonym 6.apríla 2023 15:21

    Plne súhlasím ! A tak isto by sa to dalo vyriešiť aj proti na druehej strane pri hokejke a pri sokoliarny smer autobuska. To že sa zobere 1m z trávnika ak sa to dá nazvať trávnikom nikoho nezabije a razom je tam šikmé státie o x-y parkovacích miesť viac a bezpečnejšie/pohodlnejšie /rýchlejšie/efektívnejšie parkovanie čo unozní bezpečnejšiu a plynulejšiu cestnú premávku

  7. Anonym 6. apríla 2023, 10:45!
    Anonym 6. apríla 2023, 15:21!
    … 6. apríla 2023, 16:27!
    Milí diskutéri, teší ma váš trvalý záujem o moje články, ktoré Miloš Majko preberá z webovej stránky mesta, len aby mal čo najväčšiu návštevnosť SOL. Na papagájovanie o mojom odmeňovaní som rezistentný, tak sa s tým už netrápte. Je na škodu veci, že vo svojich príspevkoch nereagujete na obsah článku vecne. Cieľom mojich článkov nie je ľudí baviť, ale podnietiť ich k rozmýšľaniu o opisovanom probléme. Pred hodnotením parkovacích možností na seredskom trhovisku odporúčam navštíviť bratislavské trhovisko na Miletičovej ulici. Keby sme mali trhovisko na kraji mesta, potom si projektant mohol dovoliť veľkorysé riešenie tak ako v Kittsee. No aj tam sa cesty aut a cesty ľudí križujú. Rozhodnutie o rovnobežnom parkovaní pri sporiteľni nie je výmyslom génia z bývalého vedenia mesta, ale podmienkou Dopravného inšpektorátu PZ Galanta. Ak ste držiteľmi vodičského oprávnenia, mali by ste vedieť, že vychádzanie na komunikáciu pri rovnobežnom parkovaní je bezpečnejšie ako pri šikmom parkovaní. Zisk dvoch , či troch parkovacích miest pri šikmom parkovaní nemá vyššiu prioritu ako výjazd z rovnobežného parkovania pred vozidlá prichádzajúce od svetelnej križovatky. Ak máte iný názor, je to váš problém. Moje právo poukazovať na veci z môjho pohľadu nedobré, nie je podmienené súhlasom žiadneho z vás. S tým sa musíte zmieriť. A pripravte sa na to, že na webovú stránku mesta budem posielať aj ďalšie články. Tam pravdaže komentár pridať môžete, len by ste sa museli identifikovať.
    Želám vám príjemné veľkonočné sviatky.

  8. Tržnica je tak NEPODARENA stavba že by sa o ňu mala zaujímať Ekologická vetva NAKY
    Kde to vidíte že si tam zelené plochy.
    A táto haraburda stala Milion€
    Je výsmechom prístupu ktorú káže táto doba
    Geniálna je jednosmerka a tisíce zbytočne najazdených km.
    Pán Veselicky už nerozdavajte rozum -Stacilo.
    Vašou odbornosťou ste sa podpísali pri tejto Mega Strapec.
    Choďte pozrieť do Trnavy
    Prečo tak Sered nepostupovala
    A teraz ešte neaky fanatik v strašne Nehostinnom prostredí pozýva mamičky na lavičku aby sa mohla pozerať na plechový Črep oproti.!!!!!

  9. A tie široké asfaltové ulice okolo to hotová dálnica. V lete tam bude pekný upek. S každej strany autá a dobre že ich nechcete ešte aj medzi stánkami pustiť parkovať!

  10. Ľubomír Veselický 6. apríla 2023, 19:45
    Krátko doplním vaše nezmysly. Vychádzanie z vodorovného parkovania je bezpečnejšie. Nie však parkovanie, pričom občas musia autá aj cúvať a brzdia a ohrozujú tak premávku.
    ODI umiestňuje značky a vyznačuje parkovacie miesta, v mestách a obciach na podnet buď dopravnej komisie, a keďže my sme žiadnu takú nemali, tak na podnet vedenia mesta, resp. zodpovedného pracovníka. Na papagájovanie o vašom odmeňovaní môžete byť rezistentný, ale je to pravda. Boli ste 12 rokov platený za NIČ NEROBENIE. Jediná vaša činnosť bola, že ste vymýšlal rozprávky, ktorým už ale nikto v meste neveril. Jediný výsledok vašej existencie na Msú bola vysedená stolička. Nič iné.

  11. Prepáčte páni, všetci len trhovisko, a kto sa kedy zamyslel nad tým, že nejaké to parkovisko by potrebovali aj tie osoby čo chodia pravidelne na krúžky v kultúrnom dome? Okolo 16:00 to tam je riadne preplnené a ľudia čo sa tam potrebujú dostať autom, sa môžu ukrúžiť v okolí aby zaparkovali a dostali deti do kultúrneho zariadenia, kde sú inak všetky miesta označené ako „parkovanie iba s povolením mesta“ čo ani neviem čo znamená. Asi si mám ísť vybaviť nejakú špeciálnu kartičku na úrad?? Či to je len pre zamestnancov? No neviem.. ak by som išla na trhovisko, tak to sa dá pekne zaparkovať na miestach, ktoré sú v tú dobu voľnejšie ako v pracovný deň po 16:00 a môžem sa prejsť. A nemusím to ani stíhať na čas, ale ak mám dieťa dostať na čas do kultúrneho domu na krúžok, tak mi prosím vysvetlite kde mám zaparkovať? Akosi to tam vôbec nie je jasné. Ale prepáčte, vy sa tu predsa nezaujímate o nejaké hlúpe matky, ktoré sa trmácaju s malými deťmi a niektoré aj kočíkmi z práce v aute, na nejaké pre vás nepodstatné kultúrne záležitosti. Vás zaujíma len nejaká stolička, pozícia a nezmyselné obviňovania jeden druhého. Inak smerom na trhovisko vedú dva bočné chodníky, takže aj tých chudákov chodcov nechápem prečo sa chcú trmácať zrovna cez to úbohé parkovisko, ktoré tam aspoň ako tak zaplátalo nedostatok parkovania a teraz bolo skresané na polovičku, z nejakého ozaj mne nepochopiteľného dôvodu.

  12. Ked bude vojna?Trznica bude dobra na skladovanie techniky,TAke hangary boli v 80tich rokoch na parkovanie vojenskej techniky,Supeeer.

  13. Pán Veselický. „Cieľom mojich článkov nie je ľudí baviť, ale podnietiť ich k rozmýšľaniu o opisovanom probléme.“ Toto Ste mali robiť počas Vášho funkčného obdobia. Ale aj vtedy Ste ľudí len bavili. Veď aj Vy predsa musíte vidieť, ako sa vo Vás zrazu „aktivovali“ pisateľské gény. Počas Vášho funkčného obdobia Ste pred otázkami strkali hlavu do piesku. Resp. Ste ju mali strčenú ktovie kde.

  14. Tak to prrr. Ja som sa nebavil. Je roozdiel medzi zabavnym a smiesnym. Alebo takto, ked je veslo na smiech este nie je zabavny. Aj jeho myty.

  15. Občan dobre si to zhodnotil vojenské prístrešky. Keď pozerám na tú fotografiu, za barierovím plotom sú garáže. Ako mohol dat niekto povolenie na stavbu. Mlynarska ulica je jedna z najstarších ulíc v Seredi polovicu ulice zničili komuš architekti.

  16. Každý má svoj názor. Všetkým nikdy nevyhovieš a nájsť ten správny kompromis je vždy veľmi ťažké / to pochopí ten čo to musí urobiť /. Parkovanie je problém už teraz a bude už len väčší a väčší, preto zrušiť sedem miest z uvádzaného dôvodu… ja osobne by som ich nerušil.
    Parkovanie pozdĺžne alebo šikmé – pri pozdĺžnom horšie parkovanie, lepšie vychádzanie ale aj pri vychádzaní musíš čakať ak idú autá , alebo ťa musí niekto pustiť, pri šikmom parkovanie bez problémov, vychádzanie… je na každom aký má na to názor.

  17. Zaujímavé pán Veselický samá aktivita. Keď bol hovorca mesta moc sa mu nechcelo rozprávať. Chápem ľahšie to ide keď nemá človek zodpovednosť.

  18. Keby sa riešili takto urgentne iné problémy obyvateľov mesta bolo by fajn!!!!!
    Tento návrh nemusel prejsť cez MZ?
    Proste si niekto zmyslel, primator súhlasil a hotovo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img